Velimské béčko narazilo v Týnci a podruhé prohrálo. Boj o postup se zdramatizoval


Branky


3

 Přečtěte si o zápase v podrobné reportáži z dílny vedoucího hostujícího mužstva...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodem cituji jednoho hráče po zápase v Týnci: “Budeme někdy hrát aspoň dva zápasy po sobě ve stejné sestavě. Věřte, nemá to trenér Jarda Jedlička jednoduché. Opět mu chybělo pět hráčů ze základu. Do sestavy se vrátil, po zranění, nerozehraný,  M. Hrabal. Z áčka přišli dva hráči ze soupisky, ale byly to posily?

 

Úvod zápasu patřil Velimi. Hráči se dobře pohybovali a útoky vedené po pravé straně byly nebezpečné. Už v 5.min. unikl J. Kasal, přihrál do šance J. Zajícovi, ale ten neproměnil. Domácí se k bráně hostí téměř nedostávali a šance neměli.  Ale v 17.min.udeřili. Dostali se do soupeřova pokutového území, obrana hostů nebyla důrazná a naopak důrazný byl domácí Š. Váňa, který dostal míč do sítě. Týnec šeli do vedení 1:0. To byl klíčový okamžik zápasu. Domácí vycítili šanci na úspěch. Zbytek prvního poločasu se hrál jak ping pong, sem a tam, ale žádná smeč. Velimáci se snažili útočit a vyrovnat, ale pořád jen po pravé straně, kde byl navíc blátivý, těžký terén. Po levé straně prakticky nehráli a tak nevyužitý M. Kosina přešel doprava a vyčerpaný J. Kasal. nalevo. Velimský útok byl neviditelný. Slibné protiútoky končily nepřesnou finální přihrávkou.

 

 

 

Do druhého poločasu přišel místo „platonického“ O. Dvořáka J. Nedbal. „Podhrotový“  J. Slavík se měl víc posunout dopředu a zvýšit údernost útočné řady. Velim měla zvýšit aktivitu, ale opak byl pravdou. V 52.min. hasil akci domácích M. Hrabal faulem a dostal kartu barvy žluté. Aktivnější byli domácí. Už v 54.min. zvýšil domácí  Š. Váňa na 2:0 pro Týnec. Domácí byli na koni, bojovali a hráli důrazně. Jiskru naděje pro hosty nečekaně vykřesal v 59.min. J. Zajíc. Od J. Jelínka dostal míč nalevo k postranní čáře, z dost velké vzdálenosti vystřelil, ne příliš tvrdě, ale k tyči. Brankař Týnce zaváhal a míč mu proklouzl vedle tyče do branky. Velim snížila na 2:1. Čekal se nápor hostí. Ale za minutu v 60.min., po nepochopitelném zaváhání hostující obrany, šli domácí do brejku 2 na 1 a Š. Váňa dokonal svůj hatrick na 3:1. V 76.min. šli domácí opět do brejku, brankař M. Polák vyřešil problém mimo pokutové území a dostal žlutou. Trenér Velimi přešel na hru se třemi obránci, stoper J. Vlk posílil ofenzívu ve středu pole a L. Vlk na pravé záloze. Hosté zvýšili tlak na pokutové území Týnce, výsledkem byla série rohových kopů a několik šancí. Podařilo se v 77.min.  J. Vlk  přihrál J. Zajícovi a ten po zemi střelou vedle brankaře snížil na 3:2. V 83.min.dost tvrdě fauloval M. Hrabal. Kartu nedostal, ale hostující  lavička zareagovala a D. Pych raději  M. Hrabala vystřídal. Hosté útočili, snažili se vyrovnat a dostat zápas do penalt. Nepodařilo se. Týnec zaslouženě vybojoval vítězství 3:2.

 

Autor článku: Jaroslav Češpiva, vedoucí mužstva/

Hodnocení - Jaroslav Češpiva, vedoucí mužstva Velimi

"Nebyl to z naší strany obvyklý, kvalitní výkon. Začátek zápasu vypadal dobře. Útočili jsme, ale vše končilo špatnou finální přihrávkou. Naše mužstvo má kvalitu, ale to musí hrát těch pět(nebo aspoň tři), co chyběli. Čtyři zkušení a ten nejlepší ze všech mladých. Ukazuje se, že mladí hráči, kteří trénují s áčkem a doplňují jeho lavičku, nejsou schopni unést tíhu zápasu a nahradit zkušenost. Převzít otěže zápasu a ukázat, že právem jsou součástí áčka, mužstva z I.A třídy. Můžou béčko pouze dobře doplnit. Jediný, kdo u mne v sobotu snesl  přísnější měřítko byl Jiří Vlk, v současné době nejlepší náš hráč. Škoda, protože mužstvo má na to vítězit. Další si ponechám pro sebe. Kluci budeme bojovat, máme na to!"



Ohlasy k zápasu



FC Velim
Jaroslav Jedlička (trenér): "Prohráli jsme zápas na hřišti soupeře po dvou letech (naposledy 9.5.2015), bohužel, v tu nejnevhodnější dobu. Věděli jsme, že domácí v této sezóně doma ještě neprohráli a chtěli jsme to zlomit. Hlavními důvody, proč se to nepodařilo, jsou nízká produktivita a malý důraz v koncovce, a také špatné řešení před finální a finální fáze našich útočných akcí. Posledním důvodem jsou individuální chyby, které jsme udělali ve druhém poločase a domácí nás potrestali dvěma brankami. Znovu se ukázalo, že bez zkušených opor (Sixta - trest, Hájek, Čepelák - zraněni, Srp - služebně mimo) mužstvo ztrácí na síle. Domácí dobře bránili a vyráželi ke smrtícím protiútokům. K velkému výkonu se v dresu domácích vypjal J. Ulrych, náš bývalý hráč, jednoznačně nejlepší hráč na hřišti, který zabránil minimálně 2-3 brankovým příležitostem našeho mužstva."



Sestavy


TJ Sokol Týnec nad Labem
O. Adamec [-] - J. Ulrych [-] , J. Sýkora [-] , J. Čopjak [-] - T. Grubr [-] , J. Kalfiřt [-] , L. Kulich [-] , D. Sýkora [-] (79. M. Kosař [-] ) - M. Javůrek [-] , Š. Váňa [-] (68. M. Šafranko [-] ) , T. Novotný [-]

FC Velim
M. Polák [-] - M. Hrabal [-] (83. D. Pych [-] ) , J. Jelínek [-] , J. Vlk [-] , L. Vlk [-] - J. Slavík [-] , J. Kasal [-] (64. J. Svoboda [-] ) , M. Kosina [-] , O. Kosina [-] - O. Dvořák [-] (46. J. Nedbal [-] ) , J. Zajíc [-]

ŽK: 52. M. Hrabal , 76. M. Polák .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: Němeček Josef - SÝKORA Miloš (N), JEDLIČKA Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
15. 5. 2017 07:55
redakce fotbalunas.cz
Děkujeme za upozornění, opraveno. Fotbalunas.cz
13. 5. 2017 09:57
článek napsaný dost objektivně.
Jen škoda, že rozhodčí,mimochodem do 70.minuty velmi přesný, nesebral odvahu a neudělil hráčům Velimi alespon jednu červenou kartu.Zákrok Golmana mimi vápno a zákroky jednoho z beků po ní více než volaly.
10. 5. 2017 12:23
V hodnocení zápasu ze strany vedoucího mužstva je nesprávně uvedena první věta!!! Cituji:""Obvyklý, kvalitní výkon. ..." Já jsem řekl a napsal:"„Nebyl to z naší strany obvyklý, kvalitní výkon." A to je úplně něco jiného. Proč se ohrazuji? . My jhsme neodvedly ani ne obvyklý, ani ne kvalitní výkon. Naopak. Neobvyklý a nekvalitní výkon. Stane se, že v textu něco vypadne. Ale já píšu jen pravdu! S úctou zdraví Mgr. Jaroslav Češpiva, vedoucí a administrátor FC Velim B a dorostu.