Velimské béčko hrálo bez pěti hráčů základní sestavy


Branky


0

Situace ve velimském béčku se mění jako počasí. V minulém kole, v Cerhenicích, měl trenér Jarda Jedlička k dispozici 18 hráčů včetně dvou z kádru áčka. Nemoci a zranění zaúřadovaly a tak v sobotu chybělo pět hráčů základní sestavy. Trenér nemohl použít hráče z áčka, které hrálo ve stejnou dobu. Na lavičku si tak sedli dva dorostenci a po delší absenci i M. Ramšák. Ale vše špatné k něčemu dobré. V základu dostali příležitost hráči z lavičky béčka a do branky nastoupil dorostenec D. Dejmek. Zápas ukázal, že béčko má silný kádr.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Od začátku začala obě mužstva aktivně a útok střídal útok. Pak přišla 8. minuta.a pro domácí problém. Hosté poslali dlouhý míč na polovinu domácích, jejich útočník šel do souboje s velimským obráncem J. Svobodou, ten byl nedůrazný a souboj prohrál. Stoper L. Sixta chtěl situaci zachránit, míč soupeři ukopnout, ale nedosáhl na něj. Následoval kontakt a pád, pískaný faul a červená karta. Domácí vůbec neprotestovali. „Jen osm minut. To jsem si moc nezahrál. Nechtěl jsem faulovat, ale odkopnout míč,“ vrátil se po zápase k zákroku Sixta.

 

Trenér Jedlička stáhl na zadního stopera J. Vlka a před něj O. Kosinu. Přešlo se na systém 4 – 3 – 2. I v deseti měla Velim více ze hry, ale hosté bojovali a pokoušeli se o rychlé protiútoky. Domácí potřebovali dát vedoucí branku, aby se uklidnili. To přišlo ve 26.min. J. Nedbal, po dlouhodobém zranění, zavzpomínal na své zápasy v áčku. Krásně se uvolnil do šestnáctky soupeře, zbavil se dvou bránících hráčů a od brankové lajny našel O. Dvořáka. Ten se nemýlil a Velim šla do vedení 1:0.

 

Už ve 30. min. Velim vedla 2:0. O. Dvořák tvrdě vystřelil, brankař vyrazil míč nad sebe a Tonda Srp míč jen lízl hlavou a ten skončil v brance.  Ve 32. min. hosté zahrávali z nadějné vzdálenosti trestný kop. Míč šel jen těsně vedle. Ve 35.min. se konečně prosadil, dnes výborný, M. Kosina. Byla to jeho specialita, super akce, od levé postranní čáry rychle potáhl míč do středu hřiště a z 25 metrů nekompromisní bombou prostřelil brankaře. Zvýšil na 3:0. Do přestávky se nic zvláštního nestalo.

 

Do druhého poločasu přišel na hřiště  J. Slavík místo J. Svobody. Už ve 49.min., po kombinaci J. Kasal – A. Srp – J. Slavík, zvyšil, dnes výborný,  O. Dvořák na 4:0. V 56. min., po další akci  J. Jelínek – O. Dvořák – J. Slavík, posledně jmenovaný střílí pátou branku Velimi, stav 5:0. V 63. min. posílá trenér domácích na  hřiště prezidenta klubu L. Kostku (50 let a kousek) a věděl proč. Hosté byli pod tlakem, nevzdávali se.

 

V 69. min. se uvolnil hostující D. Vitásek, ale jeho nebezpečnou střelu výborně vyrazil D. Dejmek. V 72. min.kopal další roh O. Dvořák, J. Slavík šel centru naproti a hlavou nedal brankaři šanci, 6:0. V posledních 25ti minutách už soupeř odpadl a jen sporadicky zaútočil. Trenér J. Jedlička postupně poslal na hřiště oba dorostence, (D. Pych a D. Kopecký) a M  Ramšáka. Ten se dostal do dvou slibných šancí, jedna z nich skončila z blízka na tyči. V 77. min. agilní  M. Ramšák  přihrál před branku L. Kostkovi. Ten si vzpomněl na svá kanonýrská léta, počkal si, zmapoval postavení všech bránících hráčů a ukázal jak se má zakončovat. Upravil na konečných 7:0 pro FC Velim B. Utkání výborně a s přehledem řídil rozhodčí pan Petr Zuskin.

 

Autor: Jaroslav Češpiva, vedoucí mužstva



Ohlasy k zápasu


FC Velim
Jaroslav Češpiva (vedoucí): „Věděli jsme, že nebezpečný bude hráč č. 10, D. Vitásek, který dal 4 góly Hradištku. Trenér J. Jedlička na něj hráče připravil. Ukázal, že je výborný fotbalista, ale byl individualista, utápěl se v kličkách proto se neprosadil. Sendražice se snažily, měly dobré momenty, ale naše mužstvo bylo nad jejich síly. Hrálo se korektně z obou stran. Pochválit musím všechny naše hráče. Ale dnes výborný a produktivní byl O. Dvořák ( 2 branky a 3 asistence). Nad průměr zahrál také produktivní J. Slavík(za poločas 2 branky a 1 asistence), dále náš „TOP“, univerzál J. Vlk, stále se lepšící O. Kosina, konečně M. Kosina, po zranění, stále se lepšící J. Nedbal a brankař D. Dejmek. Kluci, opět velký dík. Děláte nám radost. Jen tak dál.“




Sestavy


FC Velim
D. Dejmek [-] - J. Vlk [-] , L. Sixta [-] , J. Svoboda [-] (46. J. Slavík [-] ) , J. Jelínek [-] (77. D. Kopecký [-] ) - M. Kosina [-] , O. Kosina [-] (70. D. Pych [-] ) , J. Kasal [-] (63. L. Kostka [-] ) , A. Srp [-] - O. Dvořák [-] , J. Nedbal [-] (73. M. Ramšák [-] )

TJ Sokol Sendražice
S. Voháňka [-] - R. Chloupek [-] , D. Vitáček [-] , R. Labai [-] , J. Sixta [-] , P. Sixta [-] , J. Svoboda [-] , M. Kadeřábek [-] , L. Svoboda [-] , M. Franc [-] , M. Němec [-]

ŽK: 47. D. Vitáček , 89. L. Svoboda . ČK: 8. L. Sixta .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Zuskin Petr - KUBELKA Petr (N), KLEPAL Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.