FOTO: Ve Velimi padlo sedm gólů, Matěj Kasal stihl hattrick za poločas!


Branky


19. A. Jehlička , 49. M. Kasal , 59. M. Kasal , 80. M. Kasal , 85. O. Kosina - 53. L. Vohnický , 63. D. Kemza (p.)
0

Zápas jara se hrál ve Velimi. Šlo o první místo, na které o minulém víkendu poskočila Ratboř. Obě mužstva myslí na postup a tak se očekával nadprůměrný zápas a ten přišel. Hosté byli zatím nejlepším soupeřem, kladli velký odpor, ale Velim měla víc sil a byla produktivnější. Hrdinou zápas byl mladý M. Kasal, který nastoupil až ve druhém poločase a hattrickem výrazně přispěl k vítězství Velimi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trenér domácích J. Jedlička řešil v týdnu dva problémy. Jak postavit stoperskou dvojici (chyběl kapitán L. Sixta) a hlavně vyřešit post defenzivního středního záložníka (chyběl nejlepší, na tomto místě ve Velimi, A. Srp). Ukázalo se, že to vyřešil dobře, zkrátka zkušený stratég. Mužstvo postavil tak, aby mělo předpoklady splnit jeho taktický záměr. Ten neprozradím, protože jsem součástí týmu.

 

Od začátku si obě mužstva počínala velmi aktivně, ale s řadou nepřesností, které přinášela snaha o rychlý přechod do útoku. Domácí rychlým napadáním často získávali míče, ale proti dobře zorganizované obraně hostí se jen těžko dostávali k jejich brance. Ve 4. min. se dostal do slibné šance domácí J. Kukal, ale brankař D. Jeřábek ho dobře vykryl. Mezi 5. a 18. min. byla hra vyrovnaná, ale hrálo se od šestnáctky k šestnáctce bez šancí. Hosté se snažili udržet míč na svých kopačkách a snažili se o kombinaci.

 

V 19. min. se poprvé měnilo skóre. Při rychlém protiútoku se dostal M. Kosina před brankaře hostí, nezakončil  a odražený míč vrátil do sítě pohotově A. Jehlička., 1:0. Pak se dlouho nic podstatného nestalo. Jen ve 23. min. dostal J. Vlk žlutou kartu. Vzruch přinesla až 39. min., kdy mohlo být vyrovnáno. Ratboř zahrozila rychlým protiútokem, při kterém se míč odrazil od tyče a obránce domácích odvrátil míč na roh. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro FC Velim B.

 

Ve 46. min. přišel na hřiště za J. Kasala domácí dorostenec M. Kasal. Nikdo netušil, že to bylo klíčové střídání. Velim začala s jediným cílem, rychle zvýšit vedení a získat tři body. Už ve 49. min. připravil A. Jehlička ve vápně hostí míč pro L. Hájka. Ten vystřelil a od M. Kasala se míč odrazil do branky a Velim vedla 2:0. Ale pozor. Hosté přidali a v 53. min. po zaváhání domácí obrany L. Vohnický snížil na 2:1.

 

V téže minutě posilují domácí ofenzívu. Přichází J. Slavík za M. Kosinu. V 59. min. šli domácí do rychlého protiútoku. Jeden z nejlepších hráčů na hřišti J. Jelínek vysunul pasem po pravé straně do brejku J. Kasala, ten unikl a podíval se, uviděl mladšího bráchu a udělal, co správný brácha udělat má. Předložil mu míč po zemi před branku a Mates Kasal se nemýlil. Velim opět v dvoubrankovém vedení 3:1.

 

Za tři minuty stoper R. Čepelák zbytečně zezadu srazil hráče hostí a D. Kemza z penalty snižuje opět na rozdíl jedné branky, 3:2. V 68. min. mají domácí štěstí. Z rychlého protiútoku nastřelují hosté břevno. Co chybělo? Mohlo to být nerozhodně. V 68. min. střídá O. Kosina J. Kasala. V 70. min. dostává brankař M. Polák žlutou za zdržování. Posledních deset minut je v režii domácích. V 80. min. opět J. Jelínek vypíchl míč, unikl po své pravé straně a přesně přihrál M. Kasalovi. Ten dokonal svůj hattrick. V 84. min. na místo A. Jehličky nastupuje O. Dvořák. V 85. min. O. Kosina po přihrávce O. Dvořáka uzavírá skóre zápasu na 5:2 pro domácí. Ještě v 87. min. přichází  J. Nedbal za L. Hájka.

 

Autor: Jaroslav Češpiva, upraveno redaktorem

 

Komentář autora: „Měl jsem z tohoto zápasu tak trochu strach. Především zda mladí kluci unesou důležitost tohoto zápasu. Ratboř na podzim u nich nic moc. Ale teď tomu bylo jinak. Hosté mě překvapili, ale nejen hrou. Byl to nejen dobrý fotbal, ale především bezproblémový zápas s prvky fair play. Několikrát přiznání míče soupeři, auty, rohy. I chování hráčů a všech funkcionářů. Pochválil jsem soupeře a poděkoval. Byl to nadstandardní zápas III. třídy. Obě mužstva by si zasloužila hrát okres. Naši si všichni zaslouží pochvalu. Ale já bych vyzvedl nad všechno výborný, nadstandardní výkon J. Jelínka. A pak L. Hájka, tentokrát ani ne za hru, která se od něj očekává, ale za mimořádnou bojovnost. Kluci. Dík všem!“

 



Ohlasy k zápasu


FC Velim
J. Jedlička (trenér): „Soupeř má naši hru přečtenou a podle toho se na nás připravil. Na dnešní zápas jsme se posílili o dva mladé hráče áčka, J. Kukala a M. Kasala. Soupeřova defenziva hrála nadstandardně, lépe než v předešlých zápasech, ve kterých jsem ji viděl. My se proto během první půle nedostávali ke své hře. Hned v úvodu druhého poločasu nás podržel skvělým zákrokem Polák a o několik minut později jsme vstřelili druhou branku. Chybou jsme dostali Ratboř zpátky do hry, ale dokázali reagovat zvýšením skóre. Pak jsme faulem nabídli soupeři penaltu, kterou se dostal na koně. Pak následoval náš herní výpadek, během kterého nás hosté zatlačili na naši půlku a vytvářeli si šance. Naštěstí jsme ho přežili bez inkasování a naopak se podařilo vstřelit branku nám. To byl zlomový okamžik zápasu, kdy jsme dokázali soupeři odskočit. Tentokrát definitivně. Pro nás jsou to velmi cenné tři body."




Počet diváků: 80. Rozhodčí: HUMPOLÁK Aleš - KUBELKA Petr (N), DOBEŠ Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.