M. Černý 34. (p.)
M. Horáček 68.
2:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.06.2017 17:00

24.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Bečváry přetavily naději v jistotu a staly se přeborníkem okresu


Branky


0

Oslabená sestava Krakovan nedokázala vzdorovat a Bečváry si tak tři kola před koncem zajistily titul Přeborníka okresu Kolín.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí šli do vedení z penalty

Bečvareckým stačil v tomto utkání bod, aby se bez ohledu na ostatní souběžně hraná utkání stali přeborníkem okresu: "V tomto zápase chceme potvrdit první místo, k jistotě by nám stačil i jeden bod. Ale chceme všechny tři", zmínil před utkáním domácí trenér Josef Kuba.

 

Hosté přijeli bez několika zraněných a omluvených hráčů základní sestavy, přesto byli domácím vyrovnaným soupeřem. Hráči prvního týmu tabulky měli sice míč více na svých kopačkách, ale územní převahu dokázali vyjádřit jedinou brankou z pokutového kopu, který proměnil nejlepší střelec domácích Miroslav Černý - 1:0.

 

I Krakovanští si vypracovali gólovku, kdy po rohovém kopu vykopávali bečvarečtí obránci míč z brankové čáry.

Hosté v závěru pokazili Stoupovi čisté konto

Na kopačkách domácích hráčů byla vidět lehká nervozita. Horáček hned v úvodu druhé půle našel na polovině hřiště přesně krakovanského Špinku, který uháněl na domácí bránu, jenže byl odzbrojem trojicí obránců. Z rychlého kontru po kombinaci Horáčka s Černým zakončoval z hranice šestnáctky Vanta, ale tečovanou střelu Douděra v pohodě lapil.

 

Před Stoupovou brankou zase zakončoval Dostál hlavou po rohovém kopu, ale mířil nad bránu. Vzrušení přinesla pětapadesátá minuta, kdy Špinka požadoval po svém pádu v souboji s Holubem v šestnáctce domácích odpískání penalty, ale rozhodčí mlčel. Špinka vzápětí zbytečně důrazně vletěl do souboje s Dědkem a jeho zákrok ocenil rozhodčí Suchánek žlutou kartou.

 

Bečváry hrály upracovaně, hráči stále hledali někoho lépe postaveného. Ale šance přišly. Trestný kop Dědka se odrazil na levou stranu, Jahoda našel přesným centrem Horáčka, který ale hlavou namířil pouze do rukavic Douděry. Martin Horáček se ale mohl radovat o dvě minuty později. Dostal trochu prostoru dva metry za hranicí velkého čtverce a pravačkou mířil přesně - 2:0.

 

Od té doby začali domácí hrát trochu profesorský fotbal, ale několik vytvořených šancí proměnit nedokázali. Po rozehrávce mezi stopery a gólmanem napálil Stoupa dlouhý míč za obranu, kde si nabíhala hned dvojice Bečvareckých, ale hosté se stačili vrátit a míč jim sebrali. Aktivně hrající Slezák předvedl krásný průnik od poloviny hřiště, kdy si postupně obhodil hned tři protihráče, míč předložil Vantovi, ale jeho střela byla zblokovaná vracejícím se Šindelářem. Dorážku namířil Čáslava do zahrady přilehlého zámku.

 

Dvě střely vyprodukoval Jahoda. Jedna zvonila na tyči a druhá byla sražena na rohový kop. Jahoda se nakonec gólu dočkal. Po přesném pasu od Slezáka se dostal za obranu, ale bohužel byl v ofsajdu a gól uznán nebyl. Hosté se v tuto chvíli dostávali před Stoupovu bránu jen sporadicky a bez hrozby. Třetí gól a definitivní rozhodnutí visel na vlásku. Čáslava ze strany překonal Douděru, ale míč rozvlnil jen boční síť. Další útok táhl opět Slezák, několikrát si přesně narazil a po přihrávce Čáslavy chtěl efektně zakončit patičkou, ale míč minul.

 

A v samotném závěru se domácím bohorovná hra mohla nevyplatit. Střelu Dostála, která naštěstí mířila doprostřed brány, vytáhl Stoupa nad břevno. Ale trest stejně přišel. Centr ze strany si v klidu zpracoval Jan Pospíšil a křížnou přízemní střelou překonal Stoupu - 2:1. A poslední minutě mohlo být ještě hůř. Klokočník se uvolnil na pravé straně, přesně našel před bránou Tlučhoře, ale míč z jeho kopačky těsně minul levou tyč Stoupovy brány.

 

O přeborníkovi okresu je tedy rozhodnuto a stal se jím nečekaně ale zaslouženě nováček soutěže SK Bečváry.

 

 



Ohlasy k zápasu


SK Bečváry
Josef Kuba, trenér: Snažili jsme se hrát aktivně, měli jsme častěji míč, náš pohyb byl lepší i přes velké horko, ve kterém se zápas hrál. Do vedení jsme se dostali po penaltě. Druhý poločas jsme začali také aktivněji, chtěli jsme přidat druhý gól, který by zápas rozhodl. Z hranice vápna se trefil hezky Horáček. Soupeři se podařilo snížit dvě minuty před koncem zápasu, kdy jsme nebyli už tak koncentrovaní a dali soupeři při zakončení příliš prostoru. Vítězství je to ale zasloužené, hráčům patří poděkování za dobrý výkon.

TJ SK Krakovany
Vlastimil Chlád, trenér: Přijeli jsme k těžkému zápasu ve slátané sestavě, protože máme nějaké zraněné a ještě přišly nějaké omluvenky. Soupeř hrál hodně aktivně, byl téměř v celém zápase i kousek lepší, ale v závěru jsme to mohli klidně otočit. Ze dvou, tří šancí jsme ale dali jen jednu branku. Bečvárům gratuluji k prvnímu místu.



Sestavy


SK Bečváry
O. Stoupa [-] - O. Holub [-] , M. Slezák [-] , L. Kubásek [-] , J. Kšírl [-] (85. V. Šmejkal [-] ) - M. Horáček [-] , J. Čáslava [-] , J. Dědek [-] , P. Jahoda [-] - J. Vanta [-] , M. Černý [-]

TJ SK Krakovany
Z. Douděra [-] - M. Skokan [-] , S. Šindelář [-] , L. Tlučhoř [-] , V. Novotný [-] - J. Antoš [-] , J. Pospíšil [-] , L. Neruda [-] , M. Věříš [-] - A. Dostál [-] , J. Špinka [-] (57. J. Klokočník [-] )

ŽK: 17. M. Slezák , 45. J. Vanta , 60. J. Čáslava - 19. L. Neruda , 55. J. Špinka .
Hráči zápasu: O. Holub , M. Slezák .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: Suchánek Zdeněk - ŠMEJKAL Pavel (N), KUBIČEK Luboš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.