Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2017 13:00

27.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rychnov před televizními kamerami a dvanácti sty diváky porazil v derby Kostelec


0

Spojení živého vysílání ČT sport a aury derby zápasů přilákalo na kostelecký stadion 1 254 diváky. Příznivci obou mužstev vytvořili výbornou atmosféru, díky které se oba týmy vybičovaly k dobým výkonům. O něco šťastnější byli na konci utkání hráči Rychnova, kteří zvítězili. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ofsajdy Kostelce a střely Rychnova

V úvodu byli nebezpečnější Kostelečtí. Po třech minutách hry domácí rozehrávali standardní situaci, na kterou musel pohotovým zákrokem nohou reagovat rychnovský gólman David Holoubek. V sedmé minutě se Michal Klouda spolu s Alešem Haškem dostal do přečíslení, Haškovo zakončení však mířilo pouze do středu brány.

Kostelec se v následujících minutách snažil o náběhy za obranu. Do šancí se dostával i prostřednictvím standardních situací. Nakonec se však radovali Rychnovští. V patnácté minutě se po přesném nákopu dostal za obranu rychnovský Jiří Počtýnský, který nekompromisně propálil brankáře Tomáše Matouška.

Vyrovnávací branky se domácí dočkali po půlhodině hry. V jednatřicáté minutě Kostelec kopal přímý kop. Exekuce této standardní situace se ujal kapitán Antonín Řehák, jehož střela se přenesla přes rychnovskou zeď a zapadla k pravé tyči Holoubkovy brány.

 

Pět minut před koncem poločasu zahrozil rychnovský Lukáš Reichl, který z kroku vypálil na domácí bránu. Gólman Tomáš Matoušek byl ale u své tyče včas a míč vyrazil. Vypovídající byly statistiky prvního poločasu, domácí Kostelec měl sice převahu v držení míče, ale hned sedmkrát byli Kostelečtí, zejména útočník Aleš Hašek, přistiženi v ofsajdu. Rychnov hrál přímočařeji a dostal se k osmi střelám, z nichž tři mířily mezi tři tyče.

Efektivní Rychnov rozhoduje

Ve čtyřicáté deváté minutě se Aleš Hašek vyhnul ofsajdovému postavení, důrazem si udělal prostor a namířil na vzdálenější rychnovskou tyč. S pohotovým a přesným zákrokem ale přispěchal střídající gólman Jan Vrána. O tři minuty později se na druhé straně prosadili hosté. Po centru Jiřího Počtýnského se k hlavičce dostal Lukáš Reichl, jehož zakončení přistálo do dolního rohu brány.

V šestapadesáté minutě se Jiří Počtýnský stylizoval z role nahrávače znovu do úlohy střelce. Prvotní centr od rohovému praporku se hostujícímu útočníkovi nevydařil, míč se však k Počtýnskému dostal znovu. Centrovaný balon Jiřího Počtýnského se změnil v efektní zakončení. Kroucený balon směřoval do horního rohu brány, aby se od obou tyčí odrazil do sítě. Rychnov se tak rychle ujal vedení 1:3.

Šedesátá šestá minuta mohla přinést kontaktní branku. Centrovaný míč propadl na hranici malého vápna k domácímu Michalu Kloudovi, ten ale z bezprostřední blízkosti minul bránu. Místo snížení na rozdíl jediné branky přišel další zásah Rychnova. Jiří Počtýnský zavezl míč do vápna a předal jej Tomáši Tichému. Záložník Rychnova přihrávkou pod sebe našel naběhnuvšího Matěje Kráčmera, který pohodovým zakončením do odkryté brány zvýšil na 4:1 pro Rychnov.

O pár minut později měli hosté i štěstí. Aleš Hašek unikal rychnovské obraně, načež zareagoval brankář Vrána. Rychnovský gólman odvrátil míč rukama do bezpečí, jeho zákrok však přišel mimo pokutové území, což rozhodčí přehlédli. Snižující branku na 2:4 domácí zaznamenali deset minut před koncem. Kostelečtí přenesli hru do vápna soupeře díky dlouhému autovému vhazování, které do sítě jemnou hlavičkou prodloužil do sítě Lukáš. Šrámek.

 

Několik vteřin poté mohl Kostelec snížit na rozdíl jediné branky. Jiří Cvejn mířil vstříc rychnovské bráně a chtěl přihrávat doplňujícímu spoluhráči. Přihrávku, která by mohla znamenat skórování do prázdné brány však dobrým obranným zákrokem zastavil střídající Miroslav Pups. Poslední gólové slovo zápasu si vzal znovu Rychnov. V devadesáté minutě Lukáš Reichl prokličkoval kolem domácích obránců a předložil míč Michalu Mňukovi, který zakončením do prázdné brány pečetil na končených 2:5.



Ohlasy k zápasu


FK Kostelec nad Orlicí
Miroslav Umlauf - FK Kostelec nad Orlicí: Nezapomenutelný zážitek. Myslím, že jsme vše organizačně zvládli a mám z toho velkou radost. Děkuji všem, co se podíleli – bylo nás opravdu hodně a dokázali jsme si, že je v Kostelci spousta schopných srdcařů. Zároveň děkuji štábu ČT a zástupcům FAČR, kteří nám dali možnost zahrát si v přímém přenosu a byla s nimi fantastická spolupráce. Kdo neviděl, doporučuji si tuto „reklamu na fotbal“ pustit z archivu ČT. Soupeři blahopřeji k vítězství. Uznání zaslouží rozhodčí a neskuteční diváci.




Sestavy


FK Kostelec nad Orlicí
T. Matoušek [-] - A. Hašek [-] (74. T. Králík [-] ) , M. Klouda [-] (74. J. Švandrlík [-] ) , J. Kvasnička [-] (60. L. Plocek [-] ) , M. Cvejn [-] (60. J. Cvejn [-] ) , A. Řehák [-] , L. Říha [-] , L. Šrámek [-] , K. Kaplan [-] , D. Krupka [-] , P. Klapal [-]

FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
D. Holoubek [-] (46. M. Pups [-] ) - L. Brandejs [-] , M. Bárnet [-] , J. Nosek [-] (70. M. Mňuk [-] ) - M. Drašnar [-] (46. J. Vrána [-] ) , L. Reichl [-] , S. Pohl [-] , R. Zajíček [-] , M. Šrefl [-] (46. T. Tichý [-] ) - M. Kráčmer [-] (75. F. Stieber [-] ) , J. Počtýnský [-]

ŽK: 82. T. Králík - 81. T. Tichý , 90. L. Reichl .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.