3:2p.
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.03.2017 12:30

17.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hradecká Slavia vedla o dva góly, nakonec bere z Jičína bod


Branky


60. M. Voldán , 66. M. Miler - 15. Š. Derner , 36. M. Mottl
0

Fotbalisté Jičína se po nepovedeném prvním poločase zvedli a během druhé půle smazali dvougólové manko. Obrat dokonali domácí fotbalisté v penaltovém rozstřelu, ve kterém se ani jednou nemýlili. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slavia se ujímá dvougólového vedení

Zápas se ve svém úvodu nehrál v bůhvíjakém tempu. Domácí fotbalisté se sice více drželi na balonu, jejich velmi pozvolná kombinace se ale odehrávala na polovině hřiště. Jičín se přesto po šesti minutách dostal k ohrožení soupeřovy branky. Míč se v šesté minutě proskotačil v malém vápna Slavie až na kopačky jednoho z domácích hráčů, jeho zakončení z bezprostřední blízkosti ale nebylo důrazné a mířilo do středu brány, kde byl připravený gólman Jan Moník.

Na deštěm zkrápěném terénu se ani jednomu týmu nekombinovalo snadno. V patnácté minutě se hostům podařilo z prakticky první vážnější šance skórovat. Jakub Lán dostal v patnácté minutě od domácích obránců dostatek prostoru, aby míč posunul Šimonu Dernerovi. Ten si proti jičínskému obránci zasekl balon a přesnou střelou k tyči otevřel skóre zápasu. Domácí chtěli na inkasovanou branku rychle odpovědět. V sedmnácté minutě se po rohovém kopu odrazil míč na kopačky jednoho z jičínských hráčů, jeho zakončení z hranice vápna ale znovu směřovalo pouze do středu brány, kde stál pozorný gólman Moník. Jičín se v dalších minutách snažil překonat obranu Slavie pomocí nákopů a rychlých náběhů. V několika případech ale nadějné náběhy domácích zastavil praporek pomezního rozhodčího. V jednatřicáté minutě se domácí vyhnuli ofsajdovému postavení, jejich náznak útoku ale zastavil gólman hostů, který byl u míče dříve než domácí útočník.

 

Druhou studenou sprchu zažili v deštivém počasí domácí v šestatřicáté minutě, kdy Slavia zvýšila díky Matěji Mottlovi. Ten se po průnikové přihrávce od Michala Hlouška dostal na levé straně do úniku, který zakončil gólem na 0:2. Jičínu se ani v závěru poločasu nepodařilo na vedení soupeře reagovat. 

Stíhací jízda Jičína

Ve druhém poločase domácí pokračovali ve svých snahách o snížení. Ani hosté ale na útočné snahy nerezignovali a vytvořili si několik náznaků šancí. Dramatický závěr domácí zajistili v šedesáté minutě, kdy se jim podařilo snížit na 1:2. V té době se míč odrazil na hranici vápna k Michalu Voldánovi, jehož střela skončila i díky teči obránce Jakuba Lána v dolním rohu slávistické branky. Za těsného stavu měla Slavia šanci, aby si vzala dvougólové vedení zpět, domácí gólman Michal Puš ale příležitost hostů vychytal.

Prosadili se naopak domácí. V šedesáté šesté minutě těžili domácí fotbalisté z důrazu i štěstí ve vápně. Míč se po sérii odrazů a promáchnutí ze strany bránících hráčů dostal až k Michalu Milerovi, který doklepl míč do odkryté brány srovnali na 2:2. O další tři minuty později mohl být dokonán velký obrat. Jeden z domácích fotbalistů využil zaváhání obránce Slavie a dostal se do samostatného úniku. Svůj postup zakončil domácí fotbalista jemným zakončením, které směřovalo k levé tyči. Čas jako by se v tu chvíli zastavil. Dech všech přítomných se zatajil a míč pomalu směřoval k tyči, aby nakonec o pár centimetrů minul levou tyč hostující branky a skončil v autu.

 

Za nerozhodného stavu byli aktivnější domácí, kteří hrozili prostřednictvím individuálních průniků i standardních situací. Krátkou radost domácí zažili v osmdesáté osmé minutě, jejich gól na 3:2 ale nemohl být pro ofsajdové postavení zakončujícího hráče uznán. Rozhodující gól nepadl ani závěrečných minutách a nic na tom nezměnila ani červená karta hostujícího Michala Brázdy, který v devadesáté minutě opustil hřiště. Rozhodnutí tak měly přinést penalty. 

 

Penaltový rozstřel, ve kterém si hráči oblíbili levý dolní roh brány, rozhodla hned první série. V té domácí brankář Michal Puš vychytal hostujícího Martina Šolce. V dalším průběhu rozstřelu už se žádný z exekutorů penalt nemýlil, a Jičín tak zvítězil 4:5. 



Ohlasy k zápasu


SK Jičín
Miroslav Jeník - trenér SK Jičín: Dopracovali jsme se z nepříznivého stavu až k výhře na penalty, ale víc, než ztráta bodu, mě mrzí náš slabý herní projev, který byl příčinou toho, že jsme moc fotbalových akcí v dnešním zápase z naší strany neviděli, spíš nám vyrovnání darovali hosté.

FC Slavia Hradec Králové
Josef Pleskot - trenér FC Slavia HK: Před utkáním bych bod za remízu bral, ale po zápase mám smíšené pocity. Po vyhraném poločase jsme ve druhé půli domácím hráčům darovali obě branky a v penaltovém rozstřelu i nadstavbový bod. Jsem spokojený, jak náš kádr "dvanácti statečných" odehrál zápas. Škoda individuálních chyb, které nás stály vítězství.



Sestavy


SK Jičín
M. Puš [-] - J. Macháček [-] , J. Ulvr [-] , F. Materna [-] , M. Vacek [-] - T. Klaban [-] (32. T. Bucek [-] ) , M. Miler [-] , M. Kocourek [-] , J. Míka [-] , M. Voldán [-] - M. Mészáros [-] (46. J. Nálevka [-] )

FC Slavia Hradec Králové
J. Moník [-] - J. Lán [-] , P. Polanský [-] , M. Mottl [-] , M. Šolc [-] - M. Brázda [-] , M. Dostál [-] , M. Hloušek [-] - T. Erber [-] , Š. Derner [-] (29. J. Špaček [-] ) - L. Daněk [-]

ŽK: 81. J. Nálevka , 88. J. Ulvr - 61. P. Polanský , 91. J. Špaček . ČK: 90. M. Brázda .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Beránek David - KLEČKA Ivan, HAVLÍK Aleš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.