Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.03.2017 10:15

16.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Slavia zahájila fotbalové jaro výhrou nad Rychnovem


Branky


0

Jako první vstoupili do jarní části sezony fotbalisté Slavie, kteří na domácím hřišti hostili Rychnov. Slavia o své výhře rozhodla v prvním poločase, kdy předvedla dvě smrtící akce vedené po pravé straně hřiště a zakončené Šimonem Dernerem. Rychnov v závěru první půle neproměnil penaltu a ve druhém poločase pouze snížil na konečných 2:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Produktivní pravá strana Slavie

Domácí se od úvodních vteřin více drželi na míči. Jejich přechody do útoku v podobě dlouhých nakopávaných balonů ale na několik pokusů nepřinášely žádnou konkrétní příležitost. Přesto to byla právě Slavia, která se prosadila jako první. V sedmé minutě po pravé straně pronikl do vápna soupeře domácí Michal Dostál a jeho křížná přihrávka našla v malém pokutovém území Šimona Dernera, který usměrnil míč za záda rychnovského gólmana. Po úvodním gólu se hra vyrovnala, Rychnovským se ale nedařilo vypracovat si šanci na zakončení. V devatenácté minutě si hosté zdánlivě v klidu posunovali míč ve středu hřiště, domácí ale jejich kombinaci vystihli a přešli do bleskového brejku. Rychlé přečíslení vedené po pravé straně vyvrcholilo vyšachováním hostující obrany včetně brankáře a přihrávkou Michala Dostála na doplňujícího Šimona Dernera, který zakončením do odkryté branky zvýšil vedení Slavie. O dvě minuty později domácí rozehrávali rohový kop, po kterém se jeden ze slávistů dostal k hlavičkovém zakončení, jeho „koníček“ ale skončil nad břevnem.

 

Rychnov si ani v další části poločasu nevypracoval výraznější příležitost. Centrované balony hostů sbíral slávistický brankář, snaha o kombinaci před soupeřovým vápnem vedla k nepřesnostem. Domácí hráči byli v kombinaci svižnější i nápaditější, ani oni si ale třetí gólovou šanci nevytvořili. Hosté se mohli vrátit do zápasu v samotném závěru poločasu. Ve čtyřicáté páté minutě zahrál na brankové čáře rukou domácí Jaroslav Linhart. Rozhodčí mu po této nedovolené hře udělil červenou kartu a nařídil pokutový kop ve prospěch hostů. Rychnovští ale nabídnutou šanci zahodili a hostující exekutor Roman Zajíček nechal vyniknout slávistického brankáře Jana Moníka, který skokem k pravé tyči penaltu zneškodnil.  

Hosté pouze snižují

Ve druhém poločase se hosté snažili o vyrovnání. Hosté zlepšili svoji kombinační hru a v určitých pasážích hry dostávali soupeře pod tlak. S přibývajícím časem se množily i nedovolené zákroky, což se neobešlo bez odezvy nejen fanouškovských táborů. Kýženého kontaktního gólu se Rychnov dočkal v šedesáté čtvrté minutě, kdy se prosadil Jiří Počtýnský. K rychnovskému obránci se na hranici vápna odrazil balon, Počtýnský dlouho neváhal a vypálil k pravé tyči domácí branky. Gólman Jan Moník byl sice u své tyče včas, míč mu přesto propadl za záda.

 

V závěru se hosté snažili dohnat jednogólové manko a tlačili se do útoku. Branku ale mohli vstřelit domácí, kteří se v osmdesáté šesté minutě dostali do samostatného úniku. Hráč Slavie si ale příliš předkopl balon, a dal tak příležitost rychnovskému gólmanovi Janu Vránovi, aby zakopl míč do bezpečí. U rychnovské hry na riziko se vedlejší účinky projevily znovu v devadesáté minutě, kdy domácí unikli po pravé straně. Následný centrovaný balon se dostal ve vápně znovu k fotbalistovi v domácím dresu, ten ale Vránovu bránu přestřelil. Rychnov podobně vyložené šance neměl, a Slavia se tak mohla radovat z vítězného vstupu do jarní části sezony. 



Ohlasy k zápasu


FC Slavia Hradec Králové
Josef Pleskot - trenér FC Slavia HK: Do utkání jsme nastupovali s vědomím, že nás čeká nepříjemný soupeř, který prověří naši připravenost po kostrbaté zimní přípravě. Povedl se nám vstup do zápasu a po dvou téměř stejných akcích jsme šli do dvoubrankového vedení. Komplikace přišla v závěru poločasu, když Linhart zahrál rukou na naší brankové čáře, hosté penaltu neproměnili, ale čekal nás celý druhý poločas v oslabení. Po přestávce jsme se logicky zaměřil na bránění a těsné vítězství jsme v bojovém utkání nakonec uhájili.




Sestavy


FC Slavia Hradec Králové
J. Moník [-] - J. Lán [-] , P. Polanský [-] , M. Mottl [-] , M. Šolc [-] - J. Linhart [-] , M. Hloušek [-] , M. Dostál [-] , M. Brázda [-] (88. J. Hajcman [-] ) - Š. Derner [-] (79. J. Špaček [-] ) , T. Erber [-] (67. J. Kabeláč [-] ) -

FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
J. Vrána [-] - M. Pups [-] , L. Brandejs [-] , M. Bárnet [-] , M. Mňuk [-] (46. O. Stieber [-] ) - R. Zajíček [-] (70. O. Bastos [-] ) , F. Stieber [-] , L. Reichl [-] (80. M. Drašnar [-] ) , T. Tichý [-] - M. Kráčmer [-] , J. Počtýnský [-] (88. J. Švarc [-] ) -

ŽK: 74. M. Brázda - 51. L. Brandejs , 61. J. Počtýnský , 75. O. Bastos . ČK: 44. J. Linhart .
Počet diváků: 74. Rozhodčí: Kalaš Radek - LINHART Lukáš, FRANĚK Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.