Přimda proti Záchlumí neměla problém a končí čtvrtá


Branky


0

Na půdu Tatranu na závěr dorazil asi nejslabší možný soupeř, i když je pravdou, že musíme uznat fakt, že bylo Záchlumí letos vlastně katem mnoha favorizovaných týmů. Proti Přimdě ale svou roli nepotvrdilo. Padlo v poměru 1:5, což pro něj znamená jediné, sestup do nižší soutěže. Rozhodnuto bylo už po první půli. Pro Záchlumí to tak byla nejen rozlučka se sezónou, lae zároveň nejspíš i s celou soutěží. Přimda se na závěr vydařené sezóny předvedla svým divákům v dobrém světle a slaví nádhernou čtvrtou příčku. Pokud bude pokračovat v tempu, které nastolila na jaře 2017, mohla by v příští sezóně pomýšet klidně i na postup.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Motor bojoval, ale po dvou brankách odpadl a bylo rozhodnuto

Motor moc dobře věděl, že musí na Piřmdě bodovat. Potřeboval alespoň jeden bod, který by jej dokázal zachránit od onoho obávaného sestupu. A bylo na něm vidět, jak moc o udržení stojí. Od začátku hrál velmi bojovně a Tatranu vzdoroval ze všech sil. Bránil skvěle a zkoušel rychle přenášet hru na polovinu souepře. Jenže se souepřem, který držel balón a kombinoval, dokázal pod tlakem vydržet bez inkasování jen dvacet minut. Pak poprvé výrazněji propadl a potrestat jej dokázal Jan Hečko. Záchlumí se pokoušelo vzápětí o rychlý comeback, ale jeho rozevřené obrany dokázala využít Přimda znovu a po druhé trefě Jana Hečka už bylo o osudu Motoru rozhodnuto. Záchlumí pak odpadlo a začalo se smiřovat s nejhorším. Přimda dál hrála ve velké pohodě a vytvářela si jednu skvělou šanci za druhou. Ve třicáté minutě podložil její výraznou převahu třetím zásahem Milan Růžička a po něm skóroval zhruba o pět minut déle také Jaroslav Kůst. Za stavu 4:0 už vydachla i poslední naděje Záchlumí. A Přimda navíc stáel nekončila, rozloučit se se sezónou chtěla totiž ve velkém stylu. Ještě v závěr upůle zvýšil Jan Sopko a náskok už byl pětibrankový. V posledních minutách poločasu už však Tatran trochu polevil a Záchlumí toho dokázalo alespoň jednou již nicneřešící brankou využít. Trefit se dokázal snajpr Lukáš Dýdek. Do šaten se tak odcházelo za stavu 5:1.

Druhá půle v podobném duchu

Ve druhé půli už si domácí dovolili výrazněji polevit a jen v poklidu uržovali své vedení. Ani Záchlumí ale nebylo nijak výrazně nebezpečné a zápas se v podstatě jen v poklidu dohrával. Ve čtyřiašedesáté minutě ale dokázali Záchlumští vyzrát na nepozornou obranu souepře a zásahem Miroslava Štrejna zase snížili. To už konečně Přimdu přinutilo začít zase více bojovat. A tak se Záchlumí ve zbytku utkání jen bránilo a silná Přimda dál přidávala góly. Zhruba po čtyřech minutách od inkasování už odpovídal zkompletováním hattricku Jan Hečko a v další desetiminutovce přidával další zásah Jan Sopko. A tím to ještě nekončilo. V závěrečné desetiminutovce odpadli hosté úplně a Přimda mohla přidávat v klidu další branky. Nakoenc se trefila ještě dvakrát. Na konečných 9:2 společnými silami jště upravili Jan Hečko a Duy An Nguyen. Tím už ale utrpení Motoru skončilo. Svůj pravděpodobně poslední zápas v soutěži prohrálo Záchlumí 2:9.



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Přimda
Milan Růžička: Je nám líto, že jsme dopadli tak, jak jsme dopadli. Na jaře jsme byli našlápnutí a doufali jsme ve třetí příčku, ale rozhodovalo se v tom minulém utkání se Studánkou, kdy nás vyloženě podrazil sudí a my jsme prohráli. Před kluky smekám, jaro zvládli skvěle a dnes to bylo jen na jednu branku. O Záchlumí jsem po tom výsledku se Stráží čekal více, ale vůbec nás nepotrápili. Šlo jim o vše a předpokládal jsem, že se budou chtít za každou cenu udržet, ale nezvládli to.

TJ Motor Záchlumí
Vladimír Vácha: My jsme zpočátku pozorně bránili, ale postupně jsme chěli začít hrát fotbal a začali sjem se vytahovat, což soupeř trestal. Po půli už bylo rozhodnuto a druhá půle se dohrávala už jen v režii souepře. Je to škoda, protože kdybychom pozorně bránili dál, mohli jsme tam uhrát i dobrý výsledek. Takhle ale domácí zaslouženě vyhráli. Nerozhodoval ale tenhle zápas. Nám utekl už začátek sezóny a od té doby se to s námi táhlo. Hráli jsme odevzdaně a na jaře už jsme se marně snažili na poslední chvíli něco zachránit, i když jsme odehráli dobré zápasy a obrali jsme i lídry, tak už bylo pozdě. Pozitivní ale je, že je vidět, že jsme schopní hrát dobrý fotbal jen nevíme, proč ne stabilně. S tím si bude tým muset teď už ale poradit v nižší soutěži. Je to velká škoda.



Počet diváků: 60. Rozhodčí: Friedenberger Karel - VOKROJ Miloslav (N), HORNÍK Miloslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.