1:4
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2017 13:30

26.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Olympie udělala důležitý krok k obhajobě! O vítězi soutěže se ale rozhodne v Lužné...


Branky


25. J. Jelínek - 29. J. Číhař , 43. J. Číhař (p.) , 53. Z. Špimr , 86. J. Ogurek
0

Lišany - Pokud chce Olympie pomýšlet na obhajobu prvenství, musela v Lišanech zvítězit. Domácí se nesešli v plném počtu, ale přesto se dokázali dostat právě oni do vedení. Zkušená Olympie ale dokázala zápas otočit a dostala se na průběžné první místo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Olympie zavelela k obratu

Do zápasu nastoupily Lišany pouze v deseti lidech. Od začátku utkání byla Olympie tím, kdo určoval tempo zápasu. Hráčům rakovnického týmu se ale nedařilo do soupeře dostat a jediné k čemu se dostali, tak byli náznaky šancí. Tou první byla v 9' střela Ogurka vedle Řepkovi branky. V též minutě hledal Rous míčem pod sebe Ogurka, který ovšem nedosáhl. Minutu poté se dostali do šance také domácí, kdy se k odraženému míči dostal Hamouz, ale nedokázal zpoza vápna dopravit míč do odkryté brány, kterou těsně minul.

 

Ve 14' se hostující defenziva spoléhala na odmávání ofsajdu, které se ovšem nekonalo, a tak musel včasným vyběhnutím zasáhnout Šíma. Krátce poté bylo rušno na druhé straně, ale hlavička Rouse mířila pouze do připraveného Z. Řepky. V 19' už byla k vidění větší šance na straně Olympie. Nejprve vápnem Lišan proletěl střílený centr T. Kocha, který se dostal k Rousovi na druhou stranu, ten se průnikem ze strany dostal až před Z. Řepku, který ho vychytal.

 

Ve 23' byl kousek za vápnem faulován Číhař a hosté tak měli k dispozici slibný přímý kop. Sám faulovaný se postavil k míči, ale jeho technická střela trefila zeď, od které se míč odrazil na roh, který následně lapil domácí brankář.

 

První gólový záznam přišel ve 25' po hrubě chybě Rouse, který chtěl nahrát dozadu Havlovi, kterého ovšem nenašel. K míči měl blíže Jelínek než hostující stoper a postupoval sám na vyběhnuvšího Šímu, kterého s přehledem obstřelil a rozjásal tak domácí fans - 1:0. Následné gesto Rouse nikdo z přítomných nepochopil. Hráč sám odešel ze hřiště, sundal si kopačky odstoupil ze zápasu.

 

Ve 29' bylo vyrovnáno! K balonu se dostal mezi půlkou a vápnem domácích Číhař, postupoval směrem na branku a zhruba z 20m vyslal polovysokou střelu k tyči, na kterou byl Z. Řepka krátký - 1:1. Krátce po vyrovnávací brance mohli domácí opět strhnout vedení na svou stranu. Jelínek obral o míč Klátila, ale místo nahrávky vedle sebe na lépe postaveného L. Řepku zvolil zakončení, které bylo hodně nepřesné.

 

Běžela 32' a k centru se dostal Ogurek, který našel Špimra, který před lišanským brankářem lehce přizvedl a vše musel hasit na brankové čáře bratr Lukáš. 42' a v hlavní roli kanonýr Olympie Číhař. Nejdříve za vápnem naznačil střelu, poté si míč lehce popostrčil a vypálil. Krásná technická střela se snesla na břevno, od kterého se odrazila k L. Řepkovi, kterého nešťastně dotykem od země trefil míč do ruky a sudí Kučera správně nařídil pokutový kop. K němu se sám Číhař postavil a přízemní střelou doprostřed branky stanovil konečné poločasové skóre - 1:2.

 

Olympie si pohlídala vítězství

První šance druhé půle a hned gól. V 53' se dostal na hranici vápna k míči Ogurek, prostrčil jej mezi nohama bránícího hráče na Špimra, který tváří tvář s domácím brankářem nezaváhal a poslal kolem něj míč do sítě - 1:3. Čtyři minuty poté se dostal do šance Jelínek, ale jeho slabá střela z otočky nenadělala Šímovi problémy. V 63' nebezpečně střílel T. Koch, jehož střela byla tečovaná, ale Z. Řepka jí dokázal nadvakrát zkrotit.

 

V 69' mohl Číhař zkompletovat hattrick. Postupoval ze strany na branku, ale zamotal se sám do vlastní kličky, a tak ze slibně se vyvíjející akce nic nebylo. V 77' obdržel dlouhý pas za obranu Ogurek, který nastřelil Z. Řepku, který mu výborně zmenšil střelecký úhel. 81' a podobná situace na druhé straně. Jelínek byl adresátem dlouhého pasu, ale situaci dobře přečetl Šíma a zasáhl. Minutu poté se dostal ke střele střídající Beneš, jehož střela Z. Řepku nepřekvapila.

 

Běžela 86' a Havel vybídl dlouhým pasem Číhaře, který postupoval ze strany na branku. Na zadní tyči našel centrem Procházku, který ač jako brankář zasáhl do utkání jako hráč, ten sklepl pod sebe na Ogurka, který dopravil míč do sítě - 1:4. Tímto výsledkem také zápas, ve kterém bylo vidět spousty nepřesností na obou stranách, skončil. Olympie tak udělala důležitý krok k obhajobě prvenství. Vše ale bude záležet na duelu Lužné s Kněževsí.

 



Ohlasy k zápasu



Olympie Rakovník
Martin Havel: ,,Do zápasu jsme šli s jasným cílem - vyhrát a vytvořit tlak na Lužnou s Kněževsí. Přáli jsme si samozřejmě remízu, ale ta se nestala. Lužné posíláme gratulaci, byl to pro ně velký zápas a se spoustou diváků v zádech to dokázali. Co se týče našeho zápasu, tak jsme za výhru rádi a celkové působení v soutěži bych hodnotil také kladně. Druhé místo je obrovský úspěch a jsme za něj rádi, i když jsme soutěž chtěli vyhrát, ale zklamaní rozhodně nejsme. Někdo si možná mohl všimnout, že jsme se v zápase trochu "štěkali", což je u nás normální. Máme to místo iontových nápojů, nakopne nás to (smích)."



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - R. Žalud [-] , L. Krůta [-] , M. Chládek [-] , P. Ledvinka [-] - M. Hájek [-] , J. Hamouz [-] , L. Řepka [-] , M. Šutera [-] - J. Jelínek [-] - H. Minařík [-]

Olympie Rakovník
P. Šíma [-] - R. Topinka [-] (83. P. Procházka [-] ) , S. Rous [-] (33. B. Koch [-] ) , J. Číhař [-] , Z. Špimr [-] (60. M. Beneš [-] ) , M. Němec [-] (46. M. Karnafel [-] ) , J. Ogurek [-] , V. Eck [-] , M. Havel [-] , P. Klátil [-] , T. Koch [-]

ŽK: 53. M. Šutera , 81. J. Jelínek .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: KUČERA Jiří - VODRÁŽKA Tomáš, SEDLÁČEK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.