Olešné se v Jesenici nedaří, body zůstaly doma i tentokrát


Branky


0

Jesenice - Olešná z Jesenic body dlouho nepřivezla. Případnou výhrou by se dostala na druhé místo tabulky, ale nestalo se tak. Zápas nabídl spoustu šancí na obou stranách, ale nakonec byl šťastnější domácí tým. Jeseničtí si připsali tři body a udržují se nadále v klidném středu tabulky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas nabídl spoustu šancí

Začátek utkání nabídl opatrný fotbal. První velkou šanci utkání měl domácí Pfejfer, který se svým únikem dostal až před Fiedlera, který jeho střelecký pokus výborně zneškodnil. Na druhé straně na sebe nechal upozornit J. Procházka, který vyslal na Řehoře střelu mířenou k tyči, ale domácí brankář jí dokázal vyrazit na roh. Ve 23' si domácí obrana málem vstřelila vlastní branku, když chtěla odvrátit centr Hlavsy. Z následujícího rohu hlavičkoval těsně vedle Pakši a na domácí straně chvilku poté mířil dvakrát do stejných míst Jeníček.

 

Ve 29' zachytil Řehoř centr T. Procházky, rychle vyhodil míč na Pfejfera, který přihrávkou vyslal Jeníčka, a ten potvrdil roli kanonýra a obstřelil Fiedlera - 1:0. Krátce po góle se do velké šance dostal Mutínský, který ustál souboj na hranici pravidel s M. Vodrážkou a vystřelil na Fiedlera, který jeho pokus bravurně zneškodnil. Na druhé straně se ve 34' probil do vápna J. Procházka, který byl atakovaný domácím obránce a domáhali se u rozhodčího odpískání penaltového kopu. Bohužel pro hráče Olešné byl rozhodčí jiného názoru a zákrok jako penaltový neposoudil.

 

Poslední dvě šance první poloviny zápasu měli hosté. První přišla po úniku J. Procházky, který našel na malém vápně dobře postaveného Poláška, ale ten ve velké šanci trefil špatně míč a brankář Řehoř měl snadnou práci. Krátce před poločasem vysunul Polášek T. Vodrážku, který ale z úhlu trefil jen boční síť, a tak se šlo do kabin s jednobrankovým náskokem domácích.

 

Základem úspěchu pevná obrana Jesenice

Ve druhém poločase byla Olešná aktivnějším týmem, ale Jesenice stavěla na pevné obraně, kterou bylo těžké překonat. První velká šance přišla v 63' na strané hostů, když T. Procházka narazil míč Poláškovi a ten chtěl přelobovat Řehořa. Jeho pokus o lob však nevyšel a balon skončil v rukavicích domácího brankáře. V 73' zahrávala Olešná rohový kop a centr T. Vodrážky se snesl na špičku Zadáka, který trefil pouze tyč domácí svatyně.

 

Domácí spoléhali nadále na pevnou obranu a prezentovali se především rychlými protiútoky, naopak hosté svou aktivitu směrem dopředu zvyšovali, ale chyběla finální přihrávka. V 78' se dostal do velké příležitosti domácí Jeníček, ale po souboji s Helebrantem netrefil odkrytou branku. Čas plynul a šance Olešné se zmenšovaly. Poslední nadějí a zisk alespoň jednoho bodu byla střela v 88' T. Vodrážky, ale domácí obrana zakročila a střelu obětavě zblokovala.

 

V 90' došlo k poslední změně skóre, když aktivně hrající střídající Fiala pronikl otevřenou obranou, naservíroval balon nabíhajícímu Mutínskému a ten se nemýlil - 2:0.



Ohlasy k zápasu



FC Olešná
Miloslav Doležal: ,,Zápas jsem ztratili nejspíše v závěru první půle. Nejprve nás podržel při několika šancích ve hře výbornými zákroky Fiedler a poté jsme převzali iniciativu a byli lepším týmem. Hlavně konec první půle patřil jednoznačně nám, jenže vstřelit gól bylo dnes nad naše síly. Druhý poločas byl o dobývání dobře fungující obrany domácích. Bohužel se nenašel nikdo, kdo by poslal spoluhráčům ideální finální přihrávku. Jeseničtí podnikali nebezpečné protiútoky a jeden z nich jim nakonec vyšel."



Počet diváků: 60. Rozhodčí: Špidra Marek - TREŠL Miroslav, ŠIPOŠ Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.