1:2
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.04.2017 17:00

17.kolo, Středočeský | Nymburk | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Vyhrocené derby v Opočnici rozhodl výkon městeckého Kubelky


Branky


0

Jak je již známým fotbalovým pořekadlem, derby nemívají favorita, a tak za něj v tomto konkrétním utkání příliš neplatil ani Městec, ačkoliv tuto sezónu předvádí výborný fotbal. Navíc poslední dobou vůbec nehraje špatně ani Opočnice, která navíc měla výhodu domácího hřiště. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tůmova penalta skóre neotevřela

Utkání se hrálo před stovkou diváků, kteří při souboji dvou lokálních rivalů vytvořili tu správnou fotbalovou atmosféru. Hosté z Městce začali utkání dobře a ukazovali sílu na balónu, ovšem vědomi si výkonů Opočnice na domácím hřišti, nechtěli nic podcenit a každý ztracený míč se snažili ihned vybojovat zpět. To platilo na obou stranách, a tak jen prvních dvacet minut přineslo tři žluté karty. Brzy se dokonce kopala penalta, a to díky aktivitě Lukáše Kubelky. Ten si v samém úvodu utkání vypracoval velkou šanci, kdy jeho střelu vykopl z brankové čáry až obránce, a neodrazen neúspěchem se Kubelka hnal v desáté minutě do další šance, když byl zastaven faulem. Exekutor pokutového kopu Martin Tůma však trefil břevno.
Branku přinesla až dvacátá šestá minuta a opět u toho byl Lukáš Kubelka. V chumlu hráčů se zorientoval ze všech nejlépe a posunul míč k tyči za Košvancova záda.
Košvanec tak ani přes skvělé zákroky neudržel čisté konto. Naopak na druhé straně si Pavel Hampl příliš nezachytal.
Ještě před koncem poločasu padla další branka, a to opět do sítě Václava Košvance. Velenský před ní dostal balón doprava a následně našel Kubelku, který opět zakončil nekompromisně přímo k tyči. Půle tak skončila dvoubranovým vedením Městce.

Opočnice vykřesala naději po standardní situaci

Ačkoliv si Opočnice za celý zápas nevytvořila mnoho šancí, alespoň vytěžila z minima maximum. Po zaváhání obrany Městce zahrávali domácí standardní situaci. Ta byla zahrána dobře a brankář míč jen vyrazil. Odražený balón byl poté skvělou přihrávkou vrácen na malé vápno, kde obrana Městce propadla podruhé a Michal Mazáč zakončil do prázdné branky.
Opočnice tak oživila šance na bodový zisk, ale vyrovnat se jí především díky malému počtu střeleckých příležitostí nepodařilo. Ke konci již zápas jevil všechny známky derby. Hrálo se tvrdě, někdy až agresivně, a hráči, někdy nespokojení s rozhodnutími sudího a pomězních, se dostávali do potyček. Domácím se nelíbilo především několik sporně odmávaných a odpískaných ofsajdů. V zápase nakonec i přes veškerou snahu neudrželi doma ani bod a Městec se raduje z další cenné výhry.



Ohlasy k zápasu


Opočnice
Dalibor Vaněček: Utkání neslo všechny známky derby, bylo nervózní. Hosté byli v první půli lepší a zaslouženě vedli, navíc neproměnili penaltu zaviněnou neshodou našich stoperů. I ve druhém poločase byli hosté lepší, i když jsme snížili. Ke konci se zápas bohužel zvrhl ve vzájemné napadání, osočování, okopávání a potyčky. Musím souhlasit, že některá rozhodnutí rozhodčích mi přišla sporná a přišlo mi, že nám byla upřena penalta a nesouhlasil jsem ani s některými ofsajdy. Utkání bylo poznamenáno i tím, že nám v sestavě chyběli Pivný, Dej a Matěj Strejček. příští utkání snad zvládneme lépe.

Městec Králové
Milan Švábenský: Jsem spokojený. Vyhráli jsme derby, přístup byl dobrý a atmosféra také. Hráli jsme velmi dobře od samého začátku a mohli jsme vyhrát větším rozdílem. Soupeř si nevytvořil téměř žádné šance a vlastní chybou jsme jej posadili na koně. Ke konci byli domácí ještě agresivní. Za tři body jsme samozřejmě rádi.



Sestavy


Opočnice
V. Košvanec [-] - V. Strejček [-] , M. Mazáč [-] (85. J. Sýkora [-] ) , J. Rychlík [-] , M. Rychlík [-] , J. Potůček [-] , J. Jambor [-] , Z. Mikšovský [-] , M. Svoboda [-] , P. Rychlík [-] , j. Košvanec [-] (75. M. Zvěřina [-] )

Městec Králové
P. Hampl [-] - R. Tyl [-] , P. Novotný [-] , R. Kafka [-] , J. Blažek [-] - M. Tůma [-] , M. Jizba [-] , L. Táborský [-] , O. Černovský [-] - M. Velenský [-] , L. Kubelka [-]

Hráči zápasu: V. Košvanec - L. Kubelka .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Rozvoral Miloš - KOHOUTEK Ladislav (N), KONHEFR Vlastislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.