Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.04.2017 17:00

21.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žihle nadělila Kdyni šest branek a vrátila se do čela tabulky


Branky


14. J. Masopust , 27. J. Masopust , 44. J. Nový (p.) , 46. M. Romanovskyy , 50. J. Nový , 74. J. Nový - 59. M. Džugan
0

Žihle se v minulém kole vrátila na vítěznou vlnu, kterou chtěla potvrdit i doma proti Kdyni. Jednou už se to žihelským fotbalistům povedlo, když porazili Kdyni na její půdě 0:1. Toto utkání bylo nicméně mnohem jednoznačnější.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Masopust dvakrát udeřil

V prvních patnácti minutách byla lehce aktivnější hostující Kdyně, která měla také více ze hry.

 

První velkou příležitost měli Kdyňští hned v úvodu, kdy už byl brankář Žihle překonán. Na brankové čáře ho však zastoupil obránce a odkopl míč do bezpečí.

 

Poté ve 14. minutě otevřel skóre Jiří Masopust a hra Kdyně se doslova sesypala. Rychlá akce po křídle, z které pramenil centr na naběhnuvšího Masopusta, který rozvlnil síť poprvé - 1:0!

 

Masopust se podruhé trefil v sedmadvacáté minutě z téměř identické akce a domácí Žihle šla za jasným vítězstvím - 2:0!

 

Minutu před koncem první půle byl ve vápně faulován Kaľata a rozhodčí Duda odpískal pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Jakub Nový3:0

 

Tříbrankovým rozdílem skončila první půle, ve které mohli domácí prohrávat, avšak třemi góly Kdyni sestřelili.

Nový zkompletoval hattrick

Raketový úvod druhého dějství měla domácí Žihle, která udeřila hned ve 46. minutě! Na Bulínův centr z levé strany číhal na zadní tyči Markiyan Romanovskyy a bez problémů poslal míč za záda Horáčka - 4:0!

 

Další branku přidali domácí po čtyřech minutách. Krásnou brankou se blýskl Jakub Nový, který svým trestným kopem vymetl pavučinky kdyňské svatyně - 5:0!

 

Po pátém inkasovaném gólu se na chvíli dostali do hry také hosté, kteří si vytvořili několik čistých gólovek. Párkrát nastřelili tyč, ale skórovat se jim přeci jen povedlo. V 59. minutě Michael Džugan snižoval na 5:1!

 

Poslední slovo měli však domácí. V 74. minutě předvedl Jakub Nový pohlednou samostatnou akci, kterou završil střelou na zadní tyč, a oslavil tak hattrick - 6:1!

 

Žihle zaslouženě zvítězila, neb dokázala proměnit šest ze svých mnoha šancí. Kdyňští naopak využili jen jednu.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Žihle
Jiří Sedlák, vedoucí: Zápas s Kdyní můžeme zařadit do kategorie lehčích, poněvadž Kdyně za celý zápas, kromě prvních deseti minut, kdy hrála líp a měla i šance, které neproměnila, víc ze hry neměla. Pak se dostali do hry naši hráči a rozhodli jednoznačně ve svůj prospěch. Zlepšila se produktivita, ale na počet šancí, co jsme měli, gólů nebylo tolik. Utkání mělo skončit nejméně, když budu hodně při zemi, 8:3 nebo 9:3. Nejlepší hráč Masopust a Nový.

SK Kdyně 1920
web SK Kdyně, http://www.fotbalkdyne.cz: Úvod zápasu byl dost podobný tomu předešlému. První velkou příležitost na vstřelení branky měla Kdyně, jenže bohužel pro nás soupeř odkopl míč z brankové čáry. Do úvodní branky bylo utkání vyrovnané s šancemi na obou stranách. To ovšem trvalo pouhých patnáct minut, než jsme inkasovali. Poté se opět vše sesypalo a Kdyňáci úplně přestali hrát. Žihle už byla do konce poločasu jednoznačně lepší a potvrdila to také dalšími dvěma brankami. Smutné je, že všechny tři branky jsme soupeři hloupě darovali a ten nabídnutou šanci ani jednou neodmítl. Je pravdou, že nás opět začala trápit velká marodka a na zápas jsme odjeli se dvanácti ne úplně zdravými hráči, což se může negativně promítnout především do psychiky. Přesto všechno mě osobně mrzí přístup i nekoncentrovanost některých hráčů a také to, že nám v posledních zápasech chybí hladovost po brankách a vítězství. Klasickým příkladem byl druhý poločas. Úvod jsme nepochopitelně prospali a hned do pěti minut po hvizdu dvakrát inkasovali. Nechápu proč, ale až po tomto jsme začali opět kombinovat a najednou si vytvořili několik čistých gólovek. Ze čtyř jasných jsme ale proměnili pouze jedinou. Opět jsme selhávali při samostatných nájezdech na branku, nebo jsme nastřelovali tyče. V tomto ohledu měla Žihle jasně navrch. Podobné situace řešili kvalitněji a především efektivněji. Uznávám, že vítězství si domácí zasloužili. My jsme mohli zápas alespoň zdramatizovat anebo si zvednout sebevědomí nastřílenými brankami. Bohužel nedošlo ani na jedno.



Sestavy


TJ Slavoj Žihle
J. Bláha [-] (89. V. Novák [-] ) - J. Růžička [-] , M. Romanovskyy [-] , J. Masopust [-] (84. D. Kunt [-] ) , L. Rázek [-] (71. F. Půta [-] ) , J. Nový [-] , T. Krofta [-] , M. Kaľata [-] (63. J. Brož [-] ) , Z. Vukliševič [-] , T. Rambousek [-] , J. Bulín [-]

SK Kdyně 1920
V. Horáček [-] - M. Janeček [-] , K. Forst [-] , T. Dufek [-] , T. Pergl [-] , M. Čára [-] , L. Drmola [-] , M. Džugan [-] , P. Dědek [-] , L. Výškrabka [-] , J. Šmejkal [-] (46. M. Trumpeš [-] )

ŽK: 60. J. Bláha - 42. T. Pergl , 52. M. Janeček , 56. M. Čára .
Hráči zápasu: J. Nový , J. Masopust .
Počet diváků: 101. Rozhodčí: Duda Václav - KOHOUT Miroslav, KULHÁNEK Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.