Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.05.2017 13:30

20.kolo, Ústecký | 1.B třída sk. C, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

10.0

Jídlo

10.0

Hrací plocha

9.0

Zázemí

--

V přímém souboji o první místo v C skupině 1.B třídy byl lepší Vroutek


Branky


44. L. Pomajsl , 70. M. Hvozda - 16. J. Hamalčík (vl.) , 32. V. Levchenko , 65. M. Heinc
2

20. kolo 1.B třídy sk. B svedlo k přímému souboji první a druhé mužstvo skupiny. Vroutek byl bod před Černovicemi a očekával se tuhý boj o každý míč a každý metr hřiště. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvod utkání ukázal, že Vroutek nepřijel pouze bránit, ale že se bude snažit o ovládnutí středu hřiště a o využívání svých rychlých útočníků k brejkům a k ohrožení branky domácích. První šanci však měli na kopačkách Černovice. Již v 5. minutě zvonila tyč branky Michala Klíče. Hra však byla vyrovnaná a byl to víceméně souboj záložních řad. První blesk z čistého nebe sjel v 16.minutě. Levchenko pronikl domácí obranou, jeho střela se od tyče odrazila k dobíhajícímu kapitánu domácích Hamalčíkovi a ten ji, ke svému zděšení, dopravil do vlastní sítě. Ani tato branka nebyla signálem pro domácí, aby více zatlačili Vroutek do defenzivy.

 

Naopak jejich obrana vypadala dost nesourodě a pokusy o ohrožení domácí branky měl vroutečtí Baierl i aktivní Levchenko. Posledně jmenovaný si ve 32. minutě zpracoval přihrávku mezi obránci protáhl krok a dostal se až před brankáře Manducha, který již jeho střele nedokázal zabránit. Hosté vedli dva nula, což byl stav celkem nečekaný, ale byl obrazem situace na hřišti. Vroutečtí nadále důsledně plnili úkoly ve středu hřiště i v obraně a nepouštěli domácí do vážnějších akcí. Ubíhajícími minutami však ubývaly i síly k plnění náročných úkolů a hosté povolili proniknout k pokutovému území domácímu Liboru Pomajslovi, který snížil před odchodem do kabin na 1:2.

 

Druhý poločas začal podobně jako první a hra se po většinu hrací doby odehrávala ve středu hřiště. Domácí se snažili o vyrovnávací branku, ale Vroutek je nepouštěl do šancí a snažil se je likvidovat ještě ve středu hřiště. Hráči trpělivě a ukázněně plnili pokyna trenéra a zdálo se, že dávají do hry i více nasazení a fotbalového srdce než domácí. Přibývajícími minutami tlak domácích ochaboval a ke slovu se dostávali i útočníci hostů. Chroust i Levchenko se snažili o vstřelení rozdílové branky. To se nedařilo a naopak v 63. minutě neproměnili domácí velkou šanci na vyrovnání.

 

Nedáš, dostaneš! Tato pravda se potvrdila téměř vzápětí. V 65. minutě se uvolnil na hranici velkého vápna kapitán hostů Heinc a jeho prudká střela skončila za zády Manducha. Opět vedení hostů o dvě branky. Hra se začala trochu přiostřovat a s ubíhajícími minutami narůstala nervozita na obou stranách. Bohužel, hlavní rozhodčí některými svými spornými rozhodnutími, zejména ve prospěch domácích, hru neuklidnil. V 70 minutě se podařilo Černovicím opět vstřelit kontaktní branku. Obránce hostů prostřelil v 70 minutě Martin Hvozda. Byl to signál pro závěrečný tlak a povel ke snaze domácích k zisku alespoň jednoho bodu.  Vroutku se dařilo poměrně úspěšně snahu Černovic eliminovat, ale k ohrožení jejich branky už neměli síly. 

 

Krásný a chytrý oblouček Levchenka z velké dálky v 79. minutě byl jen malou ukázkou útočné snahy Vroutku. V 80. minutě neudržel své nervy na uzdě Veselský z Vroutku a po faulu viděl druhou žlutou což znamenalo předčasný odchod pod sprchy. Domácí měli usnadněnou úlohu v jejich snaze o změně pro ně nepříznivého výsledku. Hosté se však po vyloučení jejich hráče ještě více zakousli do boje o kžadý míč a svoji šanci již do konce zápasu nepustili. Hru v oslabení zvládli a dotáhli utkání do konečného vítězství a do zisku všech bodů ze zápasu. Upevnili si tak první místo v tabulce, když jejich náskok vzrostl na čtyři body před Černovicemi, které budou muset ještě čekat na výsledky Klášterce a Kryr. Vítězství Vroutku bylo dílem především jejich větší vůli po vítězství a jejich disciplinovaným taktickým výkonem.

 

Autor: Jaromír Hykl



Ohlasy k zápasu



FK Vroutek
Libor Klíč (trenér): "První poločas dnešního utkání jsme až na jedno zaváhání v obranné fázi zvládli na výbornou. Aktivní hrou ve středu pole jsme soupeře drželi daleko od naší branky a naopak jsme využívali každé příležitosti k ohrožení branky domácích. A právě dva rychlé protiútoky, které jsme dokázali výborně sehrát nám přinesli dvoubrankové vedení. Škoda jen chvilkové ztráty koncentrace v závěru první půle, kdy jsme dovolili domácím snížit. Ve druhém poločase jsme byli od začátku opět lepším týmem což jsme potvrdili třetí brankou, kterou jsme vstřelili. I když se domácím povedlo snížit, tak i v deseti (po vyloučení našeho hráče), jsme už drama nepřipustili a zaslouženě zvítězili."



Sestavy


SK Černovice
J. Manduch [-] - A. Fazekaš [-] (46. P. Pilo [-] ) , L. Pomajsl [-] , J. Hamalčík [-] , V. Holub [-] , M. Naďal [-] (77. V. Votroubek [-] ) , M. Dufek [-] , M. Hvozda [-] , R. Sukovatý [-] , J. Eleš [-] , D. Váňa [-] (85. M. Solčáni [-] )

FK Vroutek
M. Klíč [-] - M. Veselský [-] , J. Baierl [-] , M. Heinc [-] , J. Kukla [-] , P. Chroust [-] , J. Fedoriška [-] , V. Levchenko [-] , J. Zvoníček [-] , J. Sulovský [-] , D. Haza [-]

ŽK: 67. R. Sukovatý , 77. D. Váňa - 40. D. Haza , 49. M. Heinc , 65. P. Chroust , 72. M. Veselský , 75. J. Fedoriška . ČK: 80. M. Veselský .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Krutina Radek - NEDVĚD Vít, DUŠEK Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
8. 5. 2017 10:02
Jan Laluch
Jardo, to je velmi zajímavé. Nic podobného jsem nikdy neslyšel, pořadatel byl asi moc opatrný... :-) Každopádně fotky máte parádní i tak! Díky, Jan Laluch.
7. 5. 2017 12:49
Fanoušek, Fotograf - FK Vroutek | Ústecký | Louny
Nepublikovaná poznámka: Pořadatel domácích mne nechtěl pustit do prostoru za branku, protože tam není zábradlí ! To jsem ještě nezažil. Prostor pro fotoreportáž mi tak podstatně zhoršil. Za branku jsem se dostal až ve druhém poločase, když jsem problém probral s delegátem zápasu a ten mi naštěstí umožnil fotografovat z prostoru za brankou. S takovým přístupem pořadatele jsem se ještě nesetkal... Má na něco takového vůbec právo ? No to jen tak na ilustraci :-)