Žíželice získaly jistotu příslušnosti k soutěži i pro příští sezónu


0

Zatímco rezervní tým Dobroměřic již neměl nějakou větší motivaci v předposledním kole soutěže, domácí Žíželice nutně potřebovaly v zápase získat minimálně bod, aby se oprostily od nepříjemných starostí se záchranou.

 
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hostující rezerva přijela bez posil, Žízelice toho naplno využily

Hosté přicestovali k utkání ve značně okleštěné sestavě, poněvadž ve stejném čase bojovalo jejich „áčko“ byť už spíše jen o teoretickou naději na postup do krajského přeboru. Poněvadž však není vyloučeno, že sestupující Blšany z nejvyšší krajské soutěže přihlásí svůj tým do 1.A třídy a zároveň jak už bývá v posledních letech zvykem vlivem eventuálního (ne)přihlášení oddílů do soutěží, byl pro ně podstatně důležitější souboj A-mužstva proti Spořicím (ten nakonec úspěšně zvládly a výhrou 4:0 si definitivně pojistilo druhé místo v tabulce za po postupujícím Spartakem Perštejn).

 

Tyto okolnosti se také v průběhu zápasu na žíželickém trávníku projevily. Již po necelé desetiminutovce dokázali své brankové příležitosti využít Josef Švejda a Ladislav Kestřánek a domácí tým získal tolik potřebný klid na své kopačky. Výhodou pro ně bylo, že se soupeř nesnažil o pouhé bránění, ale sympaticky se pokoušel i v neúplném počtu o aktivní a atraktivní herní projev. Předváděná hra obou týmů rozhodně neodpovídala výslednému stavu zápasu, domácí Žíželice však ještě do konce první půle zásluhou Josefa Švejdy přidaly další dvě branky. Teprve pár sekund před přestávkou se zaslouženého úspěchu dočkali i hosté, když se za záda velmi dobře chytajícího brankáře Žíželic trefil Petr Maliňák.

 

Němec se trefil dvakrát

Po změně stran se kvalita předváděné hry zejména ze strany domácích dost zhoršila. Tříbrankovým náskokem ukolébaní fotbalisté Žíželic přestali hýřit aktivitou a jen vinou nepřesností v zakončení hostujícího družstva pro ně vyzníval stav zápasu stále pozitivně. Když však z první vážnější příležitosti v 65. min úspěšně zakončil svůj atak z půlky hřiště Richard Němec, bylo již o výsledku prakticky rozhodnuto.

 

Odevzdanému soupeři nakonec přidal v 72. min šestou branku Jan Blacha a těsně před koncem svoji druhou trefou i Richard Němec. Domácím tak po závěrečném hvizdu rozhodčího Lavičky spadl pořádný balvan ze srdce...

 

AUTOR: Jaroslav Feciškanin

 

SESTAVY DLE ROZESTAVENÍ

ŽÍŽELICE: Kvapil Antonín - Večeře Tomáš, Oppel Martin, Panský Michal, Slimáček Petr (26. Zamrzla Jiří) - Blacha Jan, Švejda Josef, Zuščík Pavel, Elias Francisc - Kestřánek Ladislav, Němec Richard.

 

DOBROMĚŘICE B: Radosta Lukáš - Peter Pavel, Maliňák Petr, Sainer Jiří - Diák Daniel, Chlouba Aleš, Miraj David,Kincl Tomáš, Mlčoch David - Kvapil Oliver



Ohlasy k zápasu


TJ Žiželice
Jaroslav Feciškanin: "Výkon v první půli byl výborný, po poločasové pauze už tolik ne. O to se ale v dnešním zápase nehrálo, primární bylo získat bod k jistotě záchrany a to se nakonec podařilo. Nyní už před námi zůstává odehrát se ctí poslední zápas ve Vroutku. Přestože jediným cílem po zimní přestávce a výrazném oslabení kádru, zejména co se týká kvantity, byla záchrana v přeboru a ten se po dost strastiplném průběhu v posledních týdnech podařilo splnit, zcela jistě není na místě se s tímto stavem uspokojit. Určitě nelze považovat tuto sezónu v dosavadní čtyřicetileté historii za kdovíjak úspěšnou. V letní přestávce nás čeká spousta práce, abychom se vrátili na pozice z předchozích let a byli ušetřeni stresujících starostí o záchranu."




Sestavy


TJ Žiželice
A. Kvapil [-] - T. Večeře [-] , M. Oppel [-] , P. Slimáček [-] , M. Panský [-] - P. Zuščík [-] , J. Švejda [-] , F. Elias [-] , J. Blacha [-] - L. Kestřánek [-] , R. Němec [-] -

FK Dobroměřice B
L. Radosta [-] - P. Peter [-] , P. Maliňák [-] , J. Sainer [-] - D. Mlčoch [-] , T. Kincl [-] , D. Miraj [-] , A. Chlouba [-] , D. Diák [-] - O. Kvapil [-]

ŽK: 13. D. Diák .
Hráči zápasu: A. Kvapil , R. Němec , J. Švejda .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: LAVIČKA Josef - LAPKA Ladislav, FECIŠKANIN Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.