Žabovřesky se po výhře nad Mokrým vrátily na čtvrté místo


Branky


0

Mokré na jaře dál tápe a bez jediné jarní výhry se pomalu začíná přibližovat sestupovému pásmu. Žaby se po výhře 2:0 vrátily na čtvrté místo tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Žabovřesky poslal do vedení Hrabčák

V sobotu proti sobě nastoupily týmy Žabovřesek a Mokrého. Hosté patřili na podzim k postrachům hostujících obran, když nastříleli 40 branek. Jenomže na jaře to je úplně jiný příběh. Mokrému se vůbec nedaří v pěti zápasech se prosadili jen čtyřikrát a připsali si dva body. Tabulkou tak klesají nebezpečně blízko k sestupovým vodám. Naposledy inkasovali šest branek doma s Dívčicemi. Domácí měli v nohách čtvrteční dohrávku, kdy o gól podlehli lídrovi tabulky z Úsilného. Proti Mokrému byli vzhledem k jarnímu rozpoložení jasným favoritem.

 

 

Samotný zápas nabídl jednoznačnou podívanou, kdy domácí hráči dominovali a soupeře málokdy pustili na svou vlastní polovinu. Jenomže Žabovřesky trápí na jaře koncovka a v poločase tak vedli jen 1:0. Jediná branka prvního poločasu padla po čtvrt hodině hry, když zahrávali domácí rohový kop. Ten posadil Formánek přesně na nohu volného Hrabčáka, který se v zakončení nemýlil – 1:0.

Formánek uklidnil domácí druhou brankou

Druhý poločas nabídl podobný obrázek jako ten první. Domácí diktovali tempo hry a hosté dlouho živili naději, že by z brejku mohlo přijít nečekané vyrovnání. V barvách domácích se navíc doslova překonával v zakončení Petr Borovka, který spálil co se dalo.

 

 

Nervozitu z domácích kopaček tak setřásla, až druhá gólová akce ze 70. minuty. Borovka se tentokrát vžil do role nahrávače. Jeho centr prolétl až na zadní tyč, kde nabíhal Formánek, který uklidil míč do odkryté branky – 2:0. Ve zbytku zápasu se i přes další šance domácích diváci branek nedočkali. I přesto si zaslouženě tři body připsaly Žabovřesky.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Žabovřesky
Luboš Formánek (hráč): "Od první minuty jsme předváděli lepší fotbal a soupeře přehrávali. Bohužel jsme se dlouho trápili v koncovce a druhá branka, kterou jsme se uklidnili přišla, až dvacet minut před koncem. Naše hra byla dobrá, ale musíme zlepšit proměňování šancí."

TJ Mokré
Petr Štumbauer (hráč): "Co k tomu říct, zase jsme měli problémy se sejít jako celé jaro. Na jejich hřišti se nedalo přihrát po zemi. Hrála se taková nakopávaná, ve který nás domácí přetlačili. Co bych asi vytkl domácím, tak že panu Kočerovi by měli zakázat přístup na fotbal, protože aby vběhl jako trenér na hřiště a při odchodu od zraněného hráče dal našemu hráči facku mi příjde opravdu vrchol a může to udělat jenom labilní člověk. Nemluvě o tom že tohle nebyl jeho první výstup."



Počet diváků: 50. Rozhodčí: PRINZ Štěpán - ŠTANDA Rudolf (N), MATĚJKA Zdeněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.