Foto: Střeleckou formu Kaplice odnesly Loučovice


Branky


0
Derby Loučovic s Kaplicí jasně pro hosty
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas pro Kaplici

   Derniéru sezóny obstaral derby zápas na krásném pažitu v Loučovicích. Úvod ze strany favorizovaných hostů byl poněkud rozpačitý s velkým množstvím nepřesných přihrávek a domácí toho dokázali využít. Z první šance ve čtvrté minutě se ujali vedení. Toman narýsoval do vápna kolmici pro nabíhajícího Václava Dudlu a ten střelou pod břevno ukončil Říhovu neprůstřelnost na 389 minutách, 1:0. Inkasovaný gól hosty probral z letargie a během čtvrthodiny dokázali vývoj skóre otočit ve svůj prospěch. Ve dvanácté minutě si na levé straně František Marek vyměnil míč s Lesňákem, dostal se do střelecké pozice na hranici šestnáctky a umístěnou přízemní ranou vyrovnal a zaznamenal tak ke svým dvanácti gólovým přihrávkám první gól v sezóně, 1:1. Stejný hráč se o chvíli později postavil i k provedení přímého kopu. V tomto případě však Hüttnerovu svatyni těsně minul. Ve dvacáté minutě byl obrat dokonán. Po akci Gondeka, Micák průnikovou přihrávkou našel nabíhajícího Lesňáka, ten se protáhl do vápna, přihrávkou napříč malým vápnem našel před prázdnou brankou Marka Urazila a ten v pohodě doklepl do sítě, 1:2. Loučovičtí se poté připomněli po delším čase až ve 28. minutě zápasu. Po centru z levé strany hlavičkoval tísněný Toman vedle levé tyče. Důležitým momentem střetnutí pak byl závěr prvního poločasu, kdy se Spartakovcům podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Dlouhou přihrávku na rozběhnutého Lesňáka gólman Hüttner přečetl a vyběhnutím mimo šestnáctku rodící se příležitost zmařil, následně však Jakub Matulík prohrál souboj s důrazným Jakubem Lesňákem, ještě se jej pokusil zastavit faulem, to se mu však nepovedlo a kaplický kapitán z dálky technickým pokusem přeloboval vyběhnutého Hüttnera, který se neměl šanci stihnout vrátit se mezi tři tyče, 1:3.

Pět gólů ve druhé půlce

   Druhý poločas začal příležitostí fotbalistů Vltavanu. Z levé strany centroval Jan Fejtek, na zadní tyči Toman skluzem branku Spartaku minul. Když neskórovali domácí, vstřelili gól znovu hosté. Janura našel přesnou přihrávkou na pravé straně rozběhnutého Štrbačku, ten se protlačil do vápna, zpětnou přihrávkou oslovil Jakuba Lesňáka, jenž opět zacílil přesně, 1:4. O chvíli později mohl kaplický útočník zkompletovat hattrick, ale v další šanci jej Hüttner vychytal. Na druhé straně pak byl sám před Říhou Toman, dokázal jej pokořit, ale míč mířící do branky doběhl Kuchař a stihl jej odkopnout. V 58. minutě už to bylo 1:5, když se na pravé straně protáhl František Marek a jeho polovysoký střílený centr na přední tyči z první poslal za Hüttnerova záda Marek Urazil. Domácí poté zahrozili díky standardní situaci. Po centru ze strany hlavičkoval nad branku Spartaku Zbořil. V 68. minutě se předvedli Kapličtí obránci. Štrbačka přesným pasem našel rozběhnutého Václava Kuchaře, který si to namířil nejkratší cestou do loučovické šestnáctky a prudkou střelou na přední tyč neomylně skóroval, 1:6. Krátce na to ukázal domácím obráncům záda Lesňák, zprava pronikl do vápna, předložil míč střídajícímu Jakubu Řepovi a ten pohodlně doklepl míč do prázdné brány, 1:7. Gólové příležitosti byly za rozhodnutého stavu k vidění i v poslední desetiminutovce. Domácí zadáci ve vápně zastavili Lesňáka nedovoleně a pískala se penalta. K ní se postavil brankář František Říha, Hüttner se po jeho střele natahoval marně, ale od osmého inkasovaného gólu jej zachránila tyč. Nedlouho poté se gólu dočkali i Loučovičtí příznivci. Rohový kop zahrával Fejtek a nepokrytý Jan Zbořil hlavou nezadržitelně překonal brankáře Říhu, 2:7. V 89. minutě měl gól na kopačce Štrbačka, zakončoval podél vyběhnutého Hüttnera, ale míč těsně minul vzdálenější tyč. Gólový účet zápasu poté mohl uzavřít domácí Toman, ale po centru Zbořila pálil jen nad branku Spartaku. Kapličtí povedenou jarní část sezóny zakončili přesvědčivou výhrou, která jim zajistila konečné třetí místo za postupujícím duem Bavorovice, Trhové Sviny.

 

 

    Autor: Libor Granec (FK Spartak Kaplice)



Ohlasy k zápasu


Vltavan Loučovice
Jiří Hošek (trenér domácí): První poločas z naší strany nebyl špatný, mrzí mě jen zbytečný gól do šatny po chybě mladíka Matulíka. Druhý poločas vstřelil rychlý gól Lesňák a z naší strany bylo po zápase, nezabalili jsme to a i za stavu 7:1 jsme nakonec dali druhou branku. Klukům přeji úspěchy v dalších sezónách a doufám, že tahle parta bude držet stále při sobě .




Počet diváků: 120. Rozhodčí: Zabilka Luboš - BEZPALEC Martin, HOLUB Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.