Loučovice ovládly derby ve Vyšáku


Branky


1. J. Gondek , 4. K. Krauskopf - 33. R. Karták (p.) , 35. M. Toman , 57. L. Sojka , 86. J. Kališ
0
Loučovice po pěti minutách prohrávaly o dvě branky, přesto zápas otočily
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý nástup, rychlejší vyrovnání

   Jak nasvědčuje pohled na tabulku s největší pravděpodobností se derby mezi Vyšším Brodem a Loučovicemi se po jedné sezóně minimálně rok konat nebude. Možná i proto chtěli domácí získat alespoň tento dílčí úspěch. Začátek zápasu napověděl, že se brzy oklepaly z debaklu v Kaplici a gól padl hned v první minutě. Radoval se z něj mohl Gondek, 1:0. Ve 4. minutě to bylo už 2:0 a tentokrát zvedal ruce k nebi kapitán Krauskopf, 2:0. Opět u toho byl Koutský, který se už asi musel červenat. Vyšší Brod chtěl Loučovice dorazit třetím hřebíčkem do rakve, ale nedařilo se mu to. Naopak hosté se pozvolna začali probírat ze šoku a začínali hrozit, zejména Tomanem. Byl to právě Toman kdo byl ve 33. minutě dle sudího Picky zastaven v šestnáctce nedovoleně. Nařízenou penaltu proměnil Karták, 2:1. Jen dvě minuty nato učinil znovu Toman z domácích zadáků a to včetně gólmana Rapčana jen statisty a vyrovnal, 2:2 a stanovil tak poločasový výsledek.

Dokonaný obrat

   Ve druhé půlce se domácí snažili vzít si vedení zpět na svou stranu. Ale rybník jim vypálil jejich bývalý hráč Sojka, který v 57. minutě pláchl všem a obrátil vývoj zápasu. Domácí měli možnost vyrovnat, ale pokutový kop napálili nad branku. Definitivu výsledku tak přinesla 86. minuta a bomba z vápna v podání Kališe, 2:4. Vyšší Brod čeká v příštím kole hodně tvrdý oříšek v podobě zápasu na postup aspirujících Trhových Svinů. Na jaře obrozené Loučovice mají před sebou další derby, tentokrát doma s Frymburkem.


Ohlasy k zápasu


FK Dynamo Vyšší Brod
Jan Straka (trenér domácí): Loučovičtí mi na začátku přišli, jakoby se u nás mělo rozhodovat, jestli sestoupí, nebo ne. Do zápasu vstoupili hrozně bojácně a my jsme toho využili a šli rychle do vedení. Obraz hry se ale začal postupně měnit. První půle byla jakžtakž vyrovnaná, ale co jsme předvedli ve druhé, za to jsme si body nezasloužili. Soupeř byl rychlejší, agresivnější, vyhrával souboje a zaslouženě skóre otočil. Jinak pravé derby. Nechyběly ani přísné penalty a další sporné situace.

Vltavan Loučovice
Jiří Hošek (trenér hosté): Ve 4. minutě to bylo na ručník, prohrávat v derby 2:0, katastrofa. Snažili jsme se z lávky kluky nějak probudit. Naštěstí se nesložili, utkání jsme dovedli do vítězného konce a přede všemi smekám. Výborně opět zahráli Toman s Kališem, ale hráč zápasu je u mě jednoznačně Sojka. V 41 letech, proháněl mladou obranu soupeře a navíc dal vítězný gól. Na druhou stranu je škoda, že padá Brod, protože to máme kousek a je to vždy pravé derby se vším všudy, jako to dnešní. Hodně gólů, sporné penalty, ofsajdy i fauly, pěkná divácká kulisa...



Počet diváků: 150. Rozhodčí: Picka Pavel - CIGÁŇ Roman, BRT Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.