1:3
(1:3)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.05.2017 16:30

21.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: To se jen tak nevidí - čtyři penalty v zápase, ale jen jedna proměněná. Dražice drží pohodlný náskok


Branky


7. D. Král - 19. J. Kromka , 24. T. Bareš , 37. J. Štecher (p.)
0

   Kdo byl přítomen podzimnímu utkání s Chýnovem na dražickém hřišti, musel s hosty sdílet obavy z jarní odvety. Domácí však ani z daleka nepředváděli takový fotbal jako na podzim...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvod se vyznačoval vyrovnanou hrou s několika dobrými příležitostmi na obou stranách. Do vedení mohli jít domácí hned v první minutě, když hosté prohráli hlavičkový souboj na půlce a Horka uklouzl při pokusu o odkop balonu. Útočící hráč Pták postupoval sám proti Bakovi. Ten mu ale odvážným pádem pod nohy zabránil ve střele a šanci zlikvidoval… V 7. min. se domácí přece jen dočkali. Dlouhý nákop do vápna z přímého kopu sice Baka ztlumil na prsou, ale při dopadu na zem mu míč vypadl z náručí a Král potěšil domácí příznivce - 1:0! Až teprve obdržená branka probrala hráče vedoucího celku z jarní letargie a na domácí svatyni se valil jeden útok za druhým.

 

Následující minuty lze z pohledu Dražic považovat za vůbec nejlepší v jarní části. Dařily se kombinace s přihrávkami po zemi a bylo jen otázkou času, kdy dojde i na brankové vyjádření. To přišlo v 19.minutě. Vlašin ideálně vysunul Bareše po pravém křídle, ten utekl bekovi a předložil před branku prudký centr přímo na nabíhajícího Kromku. Pro kanonýra nebyl problém srovnat stav utkání – 1:1!

 

I dál hostující hráči nepolevovali v nátlakové hře a za dalších pět minut se opět měnilo skóre. Veselý středem vápna vyslal na zteč Jirku Štechera, kterého poslal k zemi nevybíravým faulem domácí obránce a rozhodčí Čmucha neváhal písknout pokutový kop. Podle nepsaného pravidla, že penaltu nekope faulovaný hráč, si balon na puntík postavil Kromka. Jeho nepříliš povedenou střelu brankář Basík vystihl a vyrazil. Nejdříve u balonu byl pozorný Bareš a i když z těžké pozice, přece jen balon dorazil za gólmanova záda 1:2!

 

Domácí nejvíc hrozili ze standardních situací a ve 28. min. dostali šanci na srovnání. Po rozehrání dlouhého přímého kopu až před branku se vysokého balonu zalekl Pfeifer a na poslední chvíli se mu uhnul. Za ním stojící Horka už nestačil reagovat a balon se mu odrazil od ruky – penalta! Kapitán Mládek vystřelil po levici brankáře, ale Baka mu směr vystihl a skvělým zákrokem míč vyrazil! Dalo by se říct, že šlo o rozhodující moment utkání, domácí se do zakončení nedostávali a nabídnutou šanci nevyužili.

 

Naopak na opačné straně hřiště se do vápna prodíral Kromka, Kučera jej faulem poslal na zem a v 35. min. se kopala další penalta. Tentokrát už si balon postavil Jiří Štecher, který měl dosud stoprocentní úspěšnost a své kvality potvrdil i nyní  – 1:3! V závěru poločasu měl ještě tutovku na kopačce Kromka, kterému přihrál z pravé strany přímo před branku J.Štecher. Kanonýr soutěže však ideální chvilku prováhal a následnou střelu mu stačil obránce zablokovat…

Čtvrtá penalta nebyla proměněna

    V úvodu druhého dějství musel Horka na poslední chvíli hasit skluzem brejk domácího Vl.Hrušky. V 53. min. připravil jasnou gólovku J.Štecherovi Bareš, když jej našel zcela samotného v prostoru penalty. Střela Štechera však neměla gólové parametry a navíc mířila přímo na Basíka. Když už se diváci i domácí hráči pomalu smířili s prohrou, vnesl vzruch na hřiště rozhodčí, který odpískal další penaltu. Tentokrát za úder loktem do tváře D.Štechera. Domácí hráč nejspíš nefauloval úmyslně, úder vyplynul z boje o balon, ale rozhodčí neváhal ani chvilku. Penaltu šel kopat starší bratr a aniž by chtěl, zachoval se sportovně, protože kopl desítku tak mizerně, že Basík neměl problém a skóre zůstalo beze změny!

 

Jak je z reportu patrné, kopaly se celkem 4 penalty a nutno dodat, že všechny by si rozhodčí v pohodě obhájil. Ani z tábora domácích nebyly slyšet žádné protesty.

 

AUTOR: Lubomír Kolář



Ohlasy k zápasu



TJ Dražice
Lubomír Kolář (vedoucí): "Po vítězném pokřiku v šatně jsme tentokrát museli pochválit hráče za předvedenou hru, snahu a bojovnost. V následujícím kole přivítáme na domácím trávníku Týn nad Vltavou, který nás na podzim připravil o body , ale jaro má špatné a moc se mu nedaří, ale uvidíme v sobotu v 17 hodin."



Sestavy


FC Chýnov
R. Basík [-] - M. Zítek [-] , V. Hruška [-] , J. Doubrava [-] , J. Petrů [-] (56. O. Hladík [-] ) , O. Mládek [-] , D. Štiller [-] (81. L. Havlík [-] ) , R. Kučera [-] , J. Pták [-] (36. F. Zadražil [-] ) , D. Král [-] , V. Hruška [-] (66. D. Havlík [-] )

TJ Dražice
M. Baka [-] - J. Štecher [-] (90. D. Smutný [-] ) - J. Vlašin [-] , T. Bareš [-] (78. P. Novotný [-] ) , R. Pfeifer [-] , R. Valášek [-] , R. Fořt [-] , J. Kromka [-] (88. M. Stuchlík [-] ) , M. Veselý [-] , M. Horka [-] , D. Štecher [-] (85. K. Novotný [-] )

ŽK: 13. R. Kučera , 20. D. Král , 87. M. Zítek - 64. D. Štecher , 82. P. Novotný .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: Čmucha Karel - LEPIČ Jiří, PRAVDA Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.