5:2
(2:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.05.2017 17:00

23.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olešník si připsal třetí jarní výhru na domácím hřišti


Branky


6. L. Dudek , 17. R. Štos , 55. M. Šíma , 70. L. Dudek , 81. R. Štos - 10. T. Štiak , 60. D. Petr
0

V zápase s posledním týmem si Olešník připsal vysokou výhru proti Plané. Dvěma góly rozhodli zápas útočníci Štos a navrátilec od sestavy Dudek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Olešník poločas vyhrál, ale nebezpečnější byli hosté z Plané

 Do Olešníka přijela poslední Planá a domácí chtěli zápas jednoznačně zvládnout za tři body a potvrdit cenný bod ze hřiště Čimelic. Hosté nastoupili do zápasu uvolněně s vědomím, že Krajský přebor pro ně minimálně na rok končí.

 

Vstup do zápasu se povedl domácím na jedničku. V 7. minutě odcentroval z pravé strany Nýdl a zcela osamocený Dudek neměl problém uklidit míč do sítě. Jenomže vedoucí branka zřejmě ukolébala domácí defenzivu, která poskytovala ofenzivním hráčům hostí hodně prostoru a v 10. minutě bylo vyrovnáno. Štiak si v klidu připravil míč ke střele a krásnou křižnou střelou na zadní tyč nedal šanci Jirkalovi zasáhnout – 1:1. Domácím se nedařilo a naopak blíže brance byla Planá, ale šance Švece skončila vedle branky.

 

Trest tak přišel na druhé straně, kdy další nedůslednost hostující defenzivy potrestal Štos. Ten po přihrávce Jirkovského zůstal zcela osamocen mezi čtveřicí hostujících obránců a bleskovou střelu poslal Olešník znovu do vedení. Jenomže ani druhá branka nepřinesla zlepšení v domácí hře. Vyrovnat mohl Široký, ale sám před brankáře nechal vyniknout domácího brankáře. Hosté na mokrém terénu neotáleli se zakončením a jakmile měli příležitost pálili na branku Jirkala.

Na druhé straně se dostal k zakončení Dráb, ale jeho povedená střela levou nohou skončila těsně vedle Fajfrlíkovi branky. Vedení Olešníka mohl před odchodem do šaten navýšit po přihrávce Drába Štos, ale jeho zblokovaná střela zamířila od tyče na rohový kop. Poločas tak vyzněl lépe pro domácí v poměru 2:1, ale k hernímu ideálu měla družina trenéra Táborského daleko. 

Domácí se přeci jen trošku zlepšili a přidali další branky

 Vstup do druhého poločasu začali domácí aktivněji. Po dvou minutách se uvolnil ve vápně Dudek, ale jeho nepovedená přihrávka skončila v rukavicích brankáře Fajfrlíka. V 51. minutě dostali domácí výhodu nepřímého kopu kousek za malým vápnem, za protesty brankáře Fajfrlíka. Bohužel Pomeje napálil jen hradbu plánských těl. V 56. minutě si naskočil na centr Červenky Šíma, ale jeho hlavičku vytáhl zpod břevna Fajfrlík na rohový kop.

 

Po hodině hry se domácí dočkali. Dudek se na pravé straně vyhnul likvidačnímu skluzu Anděla a jeho tečovaná přihrávka skončila u nohou Šímy, který nadvakrát překonal opět výborně chytající Fajfrlíka. Jenomže po třetí brance opět Olešník polevil a po chvilce přišel trest. Míč propadl na levé straně, kde se dostal do vápna Posinger a přihrávkou našel osamoceného Petra, který byl na hřišti sotva 15 vteřin a ten střelu uklidil za záda brankáře Jirkala – 3:2.

 

Hned o minutu později poslal Šíma do sóla Jirkovského, ten se kličkou zbavil Fajfrlíka, který ho fauloval a následovala penalta. Rozhodčí Tůma pak ušetřil hostujícího brankáře od vyloučení a neudělil mu druhou žlutou kartu. K penaltě se postavil Červenka, ale tentokrát nebyl úspěšný jako v Čimelicích. Fajfrlík vystihl směr jeho střely a míč vyrazil. Akce pokračovala k balonu se dostal Dudek a přesným centrem našel Šímu. Jeho střelu z volej ovšem opět výborně vychytal Fajrlík a následnou dorážku Šímy zblokovali obránci hostí.

 

V 68. minutě našel zpětnou přihrávkou nabíhajícího Dudka Štos, ale Dudek pálil z první vysoko nad. V 73. minutě zahrával standardní situaci Pomeje, míč propadl k Šimovi, od kterého se míč odrazil k Dudkovi a ten střelou z otočky poslal domácí znovu do dvoubrankového vedení – 4:2. V 75. minutě pak pláchl na pravé straně Dudek a na zadní tyči našel Šímu, ten ovšem pálil těsně vedle Fajfrlíkovi branky.

 

V 84. minutě vybojoval míč na půlící čáře Heller, do Červenky šel míč k Dudkovi, který poslal přihrávkou za obranu do sóla Štose. Ten si v zakončení počínal jako Lionel Messi a dloubáčkem překonal Fajfrlíka po páté. Ve zbytku zápasu se už více nestalo a tak se ze zasloužené výhry radovali domácí hráči. 



Ohlasy k zápasu


FK Olešník
Lukáš Dudek (hráč): "Do zápasu jsme vstoupili dobře a šli brzy do vedení. Jenomže pak jsme začali hrát profesorský fotbal a mysleli, že se Planá porazí sama. Hosté vyrovnali a i když jsme dokázali dát vedoucí branku, více šancí měl soupeř. Druhý poločas jsme začali opět lépe, ale po další chybě v defenzivě jsme zbytečně inkasovali. Poté jsme dokázali přidat další dvě branky a dohrát zápas v klidu. Výkon měl ovšem daleko k ideálu a proti Jindřichovu Hradci se musíme zlepšit ve všem."




Sestavy


FK Olešník
M. Jirkal [-] - L. Dudek [-] (88. S. Vařák [-] ) , P. Jirkovský [-] (77. M. Studnička [-] ) , M. Pomeje [-] , J. Dráb [-] , M. Nýdl [-] , R. Štos [-] , L. Červenka [-] (84. R. Chlumecký [-] ) , M. Šíma [-] , M. Šahajda [-] (73. M. Tressl [-] ) , D. Heller [-]

TJ Sokol Planá nad Lužnicí
M. Fajfrlík [-] - L. Sedláček [-] , Z. Handrejch [-] , L. Anděl [-] , M. Janovský [-] - T. Štiak [-] , J. Pospíchal [-] , T. Pösinger [-] , D. Do Trung [-] - L. Švec [-] (59. D. Petr [-] ) , M. Široký [-] -

ŽK: 63. M. Nýdl , 68. P. Jirkovský - 48. M. Fajfrlík , 55. L. Anděl , 65. J. Pospíchal .
Hráči zápasu: M. Šíma , L. Dudek .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: Tůma Vítězslav - VICAN Miroslav, HERZOG Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.