V. Kříha 16. (vl.)
T. Jindra 84.
2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2017 17:00

22.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Záchranářský souboj patřil domácím Dačicím


Branky


16. V. Kříha (vl.) , 84. T. Jindra
0

Hráči Dačic si připsali důležité tři body v boji o záchranu, když porazili předposlední Ševětín. Výhra 2:0 je posunula v tabulce na 11. místo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jediný gól první půle dal hostující Kříha, bohužel do vlastní branky

V sobotu přivítaly Dačice na svém hřišti hosty ze Ševětína. Oba týmy čeká na jaře perný boj o setrvání v Krajském přeboru, kde měli lepší výchozí pozici domácí, kteří měli náskok 7 bodů před svým soupeřem. Poslední zápasy vyšly oba celky bodově naprázdno. Dačice ztratili dobře rozjetý zápas na půdě Želče ve druhém poločase. Ševětín přišel o remízu v poslední minutě s Katovicemi.

 

V úvodních minutách zlobili více hosté, kteří hráli ze zajištěné obrany a vyráželi k nebezpečným brejkům. Na druhé straně měl v 5. minutě výhodu přímého volného kopu Toman, ale svůj pokus poslal jen do dobře postavené zdi. Ve 12. minutě šli hosté opět do rychlého přečíslení na jehož konči byl zakončující Petr Novotný, ale Zejda jeho střelu vytáhl na rohový kop.

V 16. minutě zahrávali Dačice rohový kop. Ten rozehrál na krátko Krtek s Jindrou a následný centr si nešťastně srazil do vlastní branky na malém vápně stojící Kříha – 1:0. O minutu později se na levé straně uvolnil Toman a přihrávkou hledal před branou osamoceného Janáka. Přihrávka však byla příliš dlouhá.

 

 

Domácí hráče viditelně první branka povzbudila a po zbytek prvního poločasu byli lepším týmem. Jenomže Ševětín má v brance Lukáše Novotného, který každý zápas na jaře podává nadstandardní výkon a tak zůstalo i přes několik příležitostí domácího týmu skóre neměnné 1:0.

Domácí se tlačili do útoku, ale pojistka přišla až v závěru zápasu

Druhý poločas začali stejně jako první lépe hosté, ale ve finální a před finální fázi jim chyběla větší kvalita. Po necelé hodině hry zahrozili domácí, ale Vacuška hlavičkoval z malého vápna vysoko nad. V 61. minutě podnikly rychlou akci Jindra a Toman, ale druhý jmenovaný v gólové šanci selhal. A to nebylo od Tomana vše, za dalších šest minut se dostal domácí útočník za obránce hostí a řítil se sám na Novotného. Bohužel ani tentokrát na brankáře hostí nevyzrál.

 

V 73. minutě se krásně uvolnil přes dva hráče na pravé straně Šimánek. Následně předložil míč na velké vápno Točíkovi, ale jeho rána šla těsně vedle Novotného branky. Druhá branka visela ve vzduchu a zaslouženě přišla v 84. minutě. Točíkova přihrávka z pravé strany se odrazila přímo k nohám Jindry a ten se v zakončení nemýlil – 2:0. Zbytek zápasu si Dačice pohlídaly a svému soupeři v tabulce odskočily na 10 bodů.



Ohlasy k zápasu


FK Dačice
Václav Zejda (hráč): "Prvních deset minut jsme se rozkoukávali a Ševětín měl dvě slušné příležitosti ke skórování. Pak jsme se ale rozkoukali a z aktivity vyplynuly i brankové příležitosti. Po hříchu žádná neskončila gólem, a tak nás museli dostat do vedení vlastním gólem ševětínští. Ve druhém poločase začal festival neproměněných šancí z naší strany, a proto jsme se i vzhledem k nebezpečným akcím hostů strachovali o výsledek. Uklidnili jsme se až v závěru po gólu Jindry. Vítězství bylo upracované, ale myslím si, že zasloužené."




Sestavy


FK Dačice
V. Zejda [-] - D. Vacuška [-] , J. Nosek [-] , V. Kněžínek [-] , P. Celý [-] , J. Brunner [-] - M. Janák [-] (69. M. Šimánek [-] ) , D. Točík [-] - M. Toman [-] (89. R. Máša [-] ) - T. Jindra [-] (88. O. Jelínek [-] ) , M. Krtek [-]

SK Ševětín
L. Novotný [-] - J. Suchan [-] , P. Mohamed [-] , L. Kupec [-] , Z. Sváta [-] - R. Novotný [-] , J. Bohoněk [-] , P. Novotný [-] , T. Hindy [-] - P. Petscher [-] (72. D. Voneš [-] ) , V. Kříha [-] (46. D. Klapuš [-] ) -

ŽK: 47. M. Janák , 87. J. Brunner - 63. R. Novotný , 77. T. Hindy .
Hráči zápasu: P. Celý , T. Jindra - L. Novotný .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Šafránek Petr - TŮMA Vítězslav, PETERKA Marek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.