4:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.04.2017 16:00

19.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Radim Štos režíroval hattrickem vítězství Olešníka


Branky


0

Důležitý zápas se hrál v Olešníku kam zavítal Ševětín. První poločas měli blíže k brance hosté, ale gólem do šatny se rozehřál hrdina dne Radim Štos. Ve druhé půli zkompletoval čistý hattrick a v závěru asistoval u čtvrté branky Jirkovského. Olešník si tak připsal první jarní výhru a svému soupeři odskočil na 5 bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól do šatny z kopačky domácího Štose, určil jakým směrem se bude ubírat druhý poločas

V Olešníku se hrál zápas tvz. o 6 bodů. Domácí hráči chtěli potvrdit zlepšený výkon na hřišti Želči před domácími diváky a proti Ševětínu pomýšleli na tři body. Možná přehnaná touha uhrát tři body svazovala v úvodním dějstvím domácím hráčům nohy. Opět řada nepřesných přihrávek, špatný pohyb a řada nedorozumění, hrála do noty hostům ze Ševětína. Jako první sice zakončil nebezpečnou střelou zpoza vápna Červenka, ale to bylo na více jak půl hodinu prvního poločasu vše, co předvedl Olešník směrem dopředu. Ševětín bedlivě bránil s nestárnoucím Miroslavem Hanouskem na stoperu. Po chybách v domácí rozehrávce, pak vyrážel do nebezpečných protiútoků. 

 

Nejblíže gólu byl ve 20. minutě Radim Novotný, který se ve vápně uvolnil zasekávačkou a střelou na zadní tyč, udělal z brankáře Jirkala pouhého statistu. Míč naštěstí pro domácí jen těsně minul brankovou konstrukci. V dalších deseti minutách se hrálo převážně před domácí brankou, ale hráči Ševětína většinu svých střel posílali do vysokého plotu za brankou. V posledních deseti minutách první půle se do zápasu pomalu začali dostávat domácí hráči. Nejprve se po přihrávce od Jirkovského a přenechání Tressla, ocitl v dobré palebné pozici Rabiňák, ale pálil ukvapeně a slabě, takže brankář Lukáš Novotný neměl problém zasáhnout. O chvilku později se zastřeloval Štos, když svou hlavičku poslal těsně vedle pravé tyče. Do třetice nepřesně pálil z prostortu penalty Tressl, ale střela šla vysoko nad branku.

 

Když už se zdálo, že poločas skončí bezbrankovou remízou udeřili domácí hráči minutu před odchodem do kabin. Tressl odcentroval z pravé strany, míč si ve vápně pokryl Štos a v těžké pozici vypálil přímo do šibenice - 1:0. Spokojenější s výsledkem, ne už tak s výkonem, mohli jít do šaten domácí.

Olešník převzal otěže druhé půle, Štos zkompletoval čistý hattrick

V začátku druhého poločasu se hrála vyrovnaná partie. Nutno poznamenat, že domácí se více zklidnili na míči a kontrolovali hru. Postupem času, jakoby svěřencům trenére Koláčka docházel dech a na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo. Domácí hráči začali ostřelovat branku střeženou Lukášem Novotný ze všech pozic. V 56. minutě vysunul kolmicí za beky Chlumecký rozběhnutého Štose, ten se dostal před brankáře Novotného, ale pálil těsně nad branku. O chvilku později se po přihrávce Drába dostal do dobré příležitosti Nýdl, ale ani on nemířil mezi tři tyče. V 60. minutě pak předložil míč před odkrytou branku Rabiňák volnému Tresslovi, ale ten trefil nohu přesouvajícího se brankáře Novotného.

 

Zasloužený druhý gól tak přišel o čtyři minuty později. Nýdl vyvážel míč od lajny, který mu vzal Rabiňák a zdálo se, že celou akci kličkou zpět zbrzdil. Jenomže rychlonohý domácí štírek si pak udělal ze čtyř hráčů Ševětína dobrý den a parádní uličkou uvolnil na vápně číhajícího Štose, který sám před Novotným nezaváhal - 2:0. Olešník ve svém tlaku nepolevoval a dál se tlačil do šancí. Hned za další minutu se řítil do vápna hostí Rabiňák, ale zakončil jen do prostor, kde stál připravený Lukáš Novotný. Chuť dát gól měl i stoper domácích Pomeje, který si připravil střelu z dvaceti metrů, ale zakončil přesně do středu branky. Pak se opět ukázal rychlonohý Rabiňák, který se nejprve protáhl kolem bránícího hráče a přihrávkou od lajny vyzval ke skórování Drába. Jemu ovšem střela poskočila a zakončení placírkou skončilo vysoko nad brankou.

Gól si tak zakřičeli domácí fanoušci deset minut před koncem. Nejprve nemohli domácí hráči odkopnout míč kolem vlastního vápna. Pak hosté reklamovali ruku domácího Nýdla a přestali hrát. Šíma posunul míč na Jirkovského, který vyrazil po volné dálnici směr Novotného branka a předložil míč na zlatém podnose Štosovi, který tak zkompletoval hattrick - 3:0. Poté hráči Olešníka předvedli, jak to vypadá, když vás uspokojí výsledek. Jirkovský ztratil zcela zbytečně míč na půlící čáře, následoval brejk do nekonsolidované domácí obrany a Petschner zkazil brankáři Jirkalovi, jinak pohodovou odpolední sobotu - 3:1. 

 

Závěr zápasu už žádné drama nepřinesl. Nejprve se opět tvrdě opřel do míče Tressl, který byl vůbec nejpilnějším střelcem domácích, ale jeho projektil z levačky "ala Roberto Carlos" jen vyprášil rukavice Lukáše Novotného. Pak se dostal do hry legandární kanonýr Olešníka Zbyněk Rys, který byl u zrodu poslední gólové akce. Autového vhazování sklepl Rys zpět Tresslovi, ten se uvolnil přes tři hráče hostí a přihrávkou za beky uvolnil Štose, ten míč ještě posunul na lépe postaveného Jirkovského, který jesličkami vyzpovídal bránícího Svátu a neomylně poslal míč do sítě. Blonďatý expres z Netolic tak uzavřel konečný stav zápasu na 4:1.



Ohlasy k zápasu


FK Olešník
Lukáš Dudek (hráč): "Důležitý zápas a pro nás povinné tři body, pokud se chceme dostat v tabulce výš. První poločas byl z naší strany, ale velmi špatný a mohli jsme klidně prohrávat. Branka do šatny nám pomohla a ve druhé půli jsme byli jasně lepším týmem. Teď musím odvézt nejlépe tři body z Dačic a naladit se na vítěznou vlnu."




Sestavy


FK Olešník
M. Jirkal [-] - M. Pomeje [-] , P. Jirkovský [-] , J. Dráb [-] , M. Nýdl [-] , R. Štos [-] (89. J. Pícha [-] ) , M. Rabiňák [-] (88. Z. Rys [-] ) , L. Červenka [-] (33. M. Tressl [-] ) , R. Chlumecký [-] , M. Šíma [-] , D. Heller [-]

SK Ševětín
L. Novotný [-] - M. Hanousek [-] , P. Mohamed [-] , V. Kříha [-] , Z. Sváta [-] - P. Novotný [-] , T. Hindy [-] (80. D. Voneš [-] ) , L. Kupec [-] , J. Bohoněk [-] , R. Novotný [-] (90. J. Trnka [-] ) - J. Havlíček [-] (46. P. Petscher [-] ) -

ŽK: 72. M. Šíma - 49. P. Novotný , 63. L. Kupec , 75. Z. Sváta , 80. M. Hanousek , 80. L. Novotný , 87. R. Novotný .
Hráči zápasu: R. Štos .
Místo: Olešník. Počet diváků: 105. Rozhodčí: Sebera Filip - KOTALÍK Petr, POLÁK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.