D. Vacuška 27. (vl.)
1:6
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.03.2017 14:30

17.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dačice rozprášily domácí Osek půltuctem branek


Branky


27. D. Vacuška (vl.) - 37. M. Šimánek , 50. D. Točík , 55. M. Toman , 58. T. Jindra , 66. T. Jindra , 89. T. Jindra
0

Utkání dvou týmů, kteří se nacházejí blízko sestupových pozic, vyzněl jednoznačně pro hosty z Dačic. Ti díky brankové smršti ve druhé půli a střelecky disponovanému Jindrovi nasázeli Oseku před jeho domácími diváky šest branek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Osek byl aktivnější, ale poločas skončil remízou

V Oseku proti sobě nastoupily týmy, které se nachází ve spodních patrech tabulky. Zatímco Dačice vstoupily do jara výhrou nad Milevskem. Osek po vydařené přípravě přijel s prázdnou ze Ševětína. Toto zaváhání se snažil napravit a v úvodní části prvního poločasu byl lepším týmem. Svého soupeře z Dačic přehrával svou tradiční hrou, založenou na důrazu a jednoduchém přechodu do útoku. V první šanci se ocitl na hranici malého vápna Kroupa, ale míč netrefil. Po čtvrt hodině hry už zvedal po své hlavičce ruce nad hlavu Říský, ale míč z jeho hlavy skončil na tyči.

 

Zaslouženého vedení se dočkal Osek po necelé půl hodině hry. Rohový kop Blažečky si do vlastní branky usměrnil Vacuška 1:0. Osek dál držel častěji míč na svých kopačkách, ale hosté udeřili ze své první střely mezi tři tyče. Centr Krtka prodloužil Celý na Šimánka a ten doklepl míč do sítě – 1:1. Domácí mohli do poločasu strhnout vedení na svou stranu. V gólové příležitosti se ocitl Hoch, ale jeho střelu zblokoval na roh Kněžínek. V poslední minutě první půle se pak po závaru před brankou hostí dostal k míči Kroupa, ale míč poslal jen do boční sítě.

Autor hattricku Jindra řídil demolici domácí obrany

Těžko říct, co se dělo o poločasové přestávce v obou šatnách, ale co se branek týče, patřilo druhé dějství jednoznačně hostům. Ty dostal do vedení Točík, když jej krásným pasem za obranu uvolnil Jindra a útočník Dačic si v zakončení lobem vychutnal vybíhajícího brankáře Chaluše – 1:2. Emoce rozvášnil v 53. minutě Říský, když zbytečně dohrával souboj s brankářem Zejdou, který ukryl míč ve svých rukou. Jako první pomstil svého brankáře Kněžínek, který strčil Říského na zem. Podobnou mincí oplácel i Carda na Kněžínkovi. Rozhodčí Koranda celou situaci vyřešil žlutým napomenutím pro Cardu a Kněžínka.

 

Za dvě minuty vedli hosté už o dvě branky. Blažečka při odkopu trefil Tomana a ten v rozhozené domácí obraně dostrkal míč do sítě – 1:3. A o další tři minuty později se přihlásil o slovo hostující Jindra. Toman přenesl míč z pravé strany na levou a Jindra přízemní střelou přesně k tyči zvýšil - 1:4. Krušnou čtvrt hodin domácích pak ukončil dalším gólem znovu Jindra. Chybnou rozehrávku Oseka vystihl Krtek, posunul míč na Jindru, ten si míč připravil ke střele a nechytatelně zavěsil – 1:5.

 

O vítězi tak bylo rozhodnuto. Střelecký účet zápasu pak uzavřel znovu Jindra, který tak zkompletoval hattrick. Úsměvnou chybu domácích, kdy se poslali k zemi dva domácí hráči, a následnou akci Dačic tři na jednoho zakončil Točík přihrávkou na Jindru a ten prostřelil bezmocného Chaluše. Dačice si tak na jaře připsaly druhou výhru a z Oseka si odvezly vysoké vítězství 1:6.



Ohlasy k zápasu



FK Dačice
Václav Zejda (hráč): "Ze zápasu v Oseku jsme měli vzhledem ke kvalitě tamního hřiště v tomto ročním období a stylu hry domácích, jenž nám moc nesedí, drobné obavy. První poločas měl Osek více ze hry, posílal hodně nakopávaných míčů do našeho vápna a po jednom z nich nastřelil tyč. Měl i pár dalších náznaků šancí, hlavně po standartkách, ale gól jsme si nešťastně vsítili sami. Těsně před koncem poločasu se po zaváhání domácích dostal k odraženému míči Šimánek a vyrovnal. Hned zkraje druhého poločasu se krásným lobem prosadil Točík, vzápětí po chybách místní obrany Jindra s Tomanem a bylo prakticky rozhodnuto. Domácí se snažili skóre korigovat, ale ve svých šancích selhali a my naopak dokázali využít jejich otevřené obrany ke vstřelení dalších dvou branek. Zápas hodně ovlivnil těžký terén a silný vítr, takže jsme rádi, že se nám podařilo potrestat chyby soupeře a utkání zvládnout za tři body. Výsledek je pro domácí možná až moc krutý, ale myslím si, že naše vítězství bylo zasloužené."



Sestavy


TJ Osek
J. Chaluš [-] - M. Kroupa [-] , M. Brabec [-] , J. Říský [-] , L. Blažečka [-] , J. Hoch [-] (82. T. Hromek [-] ) , K. Maroušek [-] , R. Kuneš [-] (46. I. Hanák [-] ) , J. Brož [-] , M. Carda [-] , M. Krejčí [-]

FK Dačice
V. Zejda [-] - D. Vacuška [-] , D. Mašát [-] (87. J. Brunner [-] ) , J. Nosek [-] , V. Kněžínek [-] , P. Celý [-] - T. Jindra [-] , D. Točík [-] , M. Šimánek [-] (74. V. Bastl [-] ) , M. Krtek [-] - M. Toman [-] -

ŽK: 48. K. Maroušek , 53. M. Carda - 53. V. Kněžínek .
Hráči zápasu: T. Jindra .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Koranda Tomáš - KRČÍN Jan, EIBL Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.