FOTO + VIDEO: Světlík porazil Křemži a už je pátý


Branky


0

Kolem Českého Krumlova se ženili všichni čerti. Dopolední slunce vystřídal prudký liják a ne jinak tomu bylo i v Křemži, kam zavítal Světlík posilněný sobotním obratem proti Horní Plané. To domácí Křemže vstřebávala hořkou porážku v derby s Novou Vsí - Brlohem B.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Novotný opět zkompletoval hattrick

Výkop měla domácí Křemže a její první nákop směrem ke Skipalově bráně skončil v zámezí. Vzápětí zahrávali domácí trestný kop z poloviny hřiště, který hostující obrana odhlavičkovala do bezpečí.

 

Hru obou týmů znepříjemňoval vlhký terén, po kterém měl míč rychlý skluz a častokrát končil míč za postranní čarou.

 

V páté minutě zahrával trestný kop z poloviny hřiště i hostující Světlík, ale Fr. Píškův pěkný centr domácí obrana odvrátila. Po vrácení míče směrem k brance domácích fauloval u postranní čáry Mondšpigl. Rozhodčí Petroušek tento zákrok vyřešil domluvou. Brabcův nákop mířil na domácího hráče, kterého přistrčil těsně před vápnem Petr Píšek a křemežští fotbalisté měli možnost rozehrávky přímého kopu ze slibné pozice. Ten odvrátila světlická zeď do bezpečí.

 

 

O dvě minuty později po levé straně unikal Novotný, jeho pokus skončil sice v brance, ale v té menší, tréninkové, která byla vedle Treterovy brány. Chvíli poté Dědič hledal ve vápně Novotného, ale domácí obránce míč ve skluzu odkopl do autu. Rýparův následný centr skončil jen v rukavicích domácího brankáře.

 

Pak Dědič dostal míč na levou stranu, ale jeho centr domácí obrana odvrátila, a to i z druhého pokus po odrazu míče opět ke hráči Světlíku.

 

Po čtrvrt hodině hry se na hřiště dostal Válek, který vystřídal zraněného Rýpara a hned se uvedl pěknou akcí. Jeho pokus ale skončil těsně vedle pravé tyče křemežské brány. Válek byl vidět i o chvíli později, kdy hledal přihrávkou do vápna Novotného, ale tomu sebral míč před nohama Tretera.

 

Světlík byl nadále aktivnějším mužstvem, ale branka ne a ne přijít. To domácí Křemže se na půlku Dynama dostávala jen sporadicky. Její dlouhé nákopy totiž světličtí stopeři bez problémů odvraceli.

 

Ve dvacáté minutě zahrával Hüttner rohový kop, jehož centr byl velmi povedený. Domácí obrana si ale s obtížnou situací dokázala poradit. Odražený míč však skončil u kopaček Světlíku a ve velké šanci se objevil Válek, který v hloubi velkého vápna zakončoval pouze do brankáře Tretery, který míč jen vyrazil, domácí hráč podklouzl a Dědič měl rázem volnou cestu k bráně. Míč měl však daleko, a tak brankář Tretera dokázal míč zneškodnit.

 

 

Poté se do šance dostala i Křemže, ale centrovaný míč z pravé strany Světličtí dokázali odvrátit.

 

Na druhé straně se dostal do velké šance Světlík. Dědič pěkně přihrál do běhu Rýparovi, jehož pěkný centr do vápna hledal hlavičku Mondšpigla, ale ten na ni jen těsně nedosáhl.

 

 

O chvíli později vyslal Novotný Dědiče, který jen těsně minul křemežskou bránu.

 

 

Po půl hodině hry Rýpar z levé strany poslal do vápna pěkný míč, ale klouzající Mondšpigl k míči nedoklouzal včas a Tretera ho schoval do náruče.

 

 

Ve 36. minutě Vrábel odkopával míč, ten se dostal až na levou stranu k Novotnému, který předvedl výborný přehled ve hře a vstřelil úvodní gól zápasu. Světlík šel do zaslouženého vedení 0:1!

 

 

Novotný skóroval i o sedm minut později, kdy se mu uvolnila cesta ve středu hřiště a následná střela byla opravdu pohledná. Míč se totiž odrazil od břevna za záda bezmocného Tretery - 0:2!

 

Tentýž muž zkompletoval hattrick těsně před poločasovým hvizdem. Houska unikl po pravé straně, nacentroval míč do vápna, kde ho Novotný uklidil do sítě - 0:3! Pro Novotného to byl druhý hattrick během tří dnů. V sobotu totiž dokázal třikrát skórovat i do sítě Horní Plané.

 

Vzápětí rozhodčí Petroušek hvízdl do své píšťalky a ukončil poločas, ve kterém byl Světlík aktivnějším týmem. Domácí spoléhali na rychlé protiútoky, které však světlická obrana zkušeně rozbourávala.

 

Dekret vstřelil čtvrtou branku

Druhý poločas už tolik šancí nenabídl. Světlík byl stále aktivnějším týmem a byl častěji na míči. Povedenou pasáž měl mezi 68. a 75. minutou, kdy bylo k vidění několik střel a rohových kopů.

 

Pěknou střelu měl z hranice vápna Hüttner, ale Tretera ji vykryl.

 

Po Rýparově rohovém kopu pak měl velkou šanci Houska, když Tretera míč podběhl a na Housku zívala prázdná klec. Ten ale míč zkrotit nedokázal a utkání bylo tedy stále 0:3.

 

V obrovské šanci byl také Novotný, kterému naservíroval míč na zlatém podnose Dědič, ale Novotný odmítl vstřelit čtvrtý gól a míč z malého vápna poslal vedle levé tyče Treterovy brány.

 

V 75. minutě přišel faul od Křemže u postranní čáry. Míč si postavil Dědič, nacentroval míč do vápna, kde hlavičkoval úplně osamocený Roman Dekret a propálil křemežského brankáře počtvrté - 0:4!

 

Další minuty patřily domácí Křemži, která využívala chyb a nepozornosti domácí obrany. Šance aktivního Kaprála, ale brankou neskončily. Slabé pokusy pokryl Skipala.

 

Utkání skončilo rohovým kopem Světlíku, který byl odvrácen. Hosté zvítězili potřetí v řadě. Křemže naopak podruhé za sebou padla.



Ohlasy k zápasu


Sokol Křemže
Radek Linha, trenér: Po prohře v Nové Vsi jsme chtěli bodovat doma se Světlíkem. V kabině před zápasem jsem obráncům výslovně řekl, že za Světlík dávají góly především kapitán Novotný a Dědič, které si musí ohlídat. V zápase to tak ovšem nebylo, kluci si Novotného přebírali, ale ten hrál spíš na volno. Po půl hodině hry a několika neproměněných šancí právě Novotného, jsem jim to připomenul, ale nic si z toho nevzali. Výborně hrající Novotný nám pak běhěm několika minut dal do půle 3 góly. V půli jsme si to vyříkali a další hra již byla jiná. Ale to už bylo pozdě. Musíme se z chyb poučit. Každopádně jindy výborně hrající obrana mě přístupem zklamala. Nyní jsme se hodně přiblížili k sestupu.

TJ Dynamo Světlík
Marian Gondek, trenér: Do Křemže jsme si jeli pro tři body, a to zařídil kapitán do poločasu. Tři góly a bylo hotovo musím pochválit celý tým za dobrou týmovou hru. Prostě fantazie.



Sestavy


Sokol Křemže
J. Tretera [-] - T. Bohatý [-] , M. Filip [-] , J. Fučík [-] , D. Čížek [-] , R. Kaprál [-] , P. Rienessl [-] , S. Brabec [-] , A. Severa [-] , M. Fleischman [-] , G. Filip [-]

TJ Dynamo Světlík
O. Skipala [-] - P. Píšek [-] , J. Mondšpigl [-] , Z. Rýpar [-] - R. Dekret [-] , M. Hüttner [-] , J. Houska [-] - O. Dědič [-] , A. Novotný [-] - F. Píšek [-] , L. Vrábel [-]

ŽK: 40. P. Rienessl - 32. M. Hüttner .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Petroušek Antonín - STRÁSKÝ Jiří (N), HUSVÉTH Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.