1:0p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.05.2017 17:00

34.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápas Benátek s Převýšovem divákům góly nenabídl, o vítězném týmu rozhodly až penalty


Branky


0

Zajímavý zápas, ve kterém, zejména ve druhé půli, nebyla nouze o brankové situace na obou stranách. Benátečtí v domácím prostředí proti favorizovanému Převýšovu vybojovali cenné dva body za výhru po penaltách, které jim po dalším zaváhání rezervy Táborska stačí na udržení třetí nejvyšší soutěže i pro příští ročník.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po opatrném úvodu přišly šance na obou stranách

Zápas začal velmi opatrně, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. První pokus měl na svědomí domácí Kamlach, který se uvolnil na pravé straně, míč však poslal vedle bližší tyče. Hosté odpověděli zajímavou Zezulovou střelou, kterou Levíček vytěsnil na rohový kop. Ve 14. minutě zahrával rohový kop také domácí Sudek, před Petrovo brankou vznikl velký závar, při kterém nebyl úspěšný Knobloch ani Šimeček, jehož zakončení se dostalo za Petrova záda, hosté však skluzem uhájili čistý štít.

 

Ve 22. minutě opět střílel při chuti hrající Zezula, jehož pokus vyrazil Levíček pouze před sebe. Podobně jako Zezula se snažil vystřelit také Veselka, přesný ale nebyl. Ve 33. minutě hosté zahrávali trestný kop z velmi výhodné vzdálenosti. Tomáš Labík však trefil pouze dobře postavenou zeď. O další dalekonosný pokus se postaral převýšovský Karal, ani on neměl přesně seřízená mířidla. Závěr prvního poločasu patřil hostům, kteří se usadili na útočné polovině. Po pěkné akci na jeden dotek se do zakončení dostal Černý, který ale mířil pouze do míst, kde stál brankář Levíček.

Ofenzivní podávaná diváky bavila

První střelu ve druhém poločase si připsal opět Zezula, ale znovu ohrozil spíše ochrannou síť. Na druhé straně po rohovém kopu zakončoval Šimeček, ani on přesný nebyl. Po podobné standardní situace mohl jít do vedení Převýšov v 54. minutě. Pěkný centr od rohového praporku totiž učesal Špidlena a míč také těsně netrefil na zadní tyči stojící zkušený Sedláček. Ještě větší šanci si vypracovali domácí o dvě minuty později. Kamlach se prosmýkl mezi převýšovskými obránci a pospíchal zcela sám na brankáře Petra, kterého však střelou mezi nohy nenachytal. Později konečně Zezulova střela zamířila mezi tyče, brankář Levíček se ale natáhl a míč vyrazil.

 

Po následném rohovém kopu dostával míč před branku Kraják, jeho falšovaný pokus skončil vedle pravé tyče. V 69. minutě si domácí vypracovali zřejmě největší šanci zápasu. Boček vysunul Kocourka, jenž přízemním centrem hledal nedostatečně obsazeného Kamlacha, před kterým možná hosté možná jemně tečovali míč, jež přeskočil benáteckému záložníkovi nohu a ten tak nedosáhl své první třetiligové branky. Hosté na tuto obrovskou šanci odpověděli také pěkným fotbalovým momentem. Zpoza vápna totiž v 76. minutě napřáhl Špidlen, který orazítkoval tyč benátecké brány. Tlak převýšovského týmu se stupňoval, domácí obrana ale pracovala takřka bezchybně.

 

Devět minut před koncem přišel Boček o míč v souboji s Veselkou, ten ihned vysunul Tomáše Labíka, pro jehož přízemní centr si ale došel brankář Levíček. Hosté chtěli rozhodnout zápas ještě do konce druhé půle a v jejich obraně tak v závěru vznikala okénka. Po jednom z nich vysunul Sudek Šímu, ten si obhodil protihráče, následná nepříliš razantní střela se ale pro Petra stala lehkou kořistí. Ještě v téže minutě na druhé straně před pokutovým územím upadl Sedláček a hlavní rozhodčí Benedikt odpískal trestný kop pro hosty. Míč si postavil Kraják, ovšem tak přesný, jako v minulém kole proti Dobrovici, tentokrát nebyl. Balon poslal o chloupek nad břevno. Zápas gradoval a zajímavou střelou se prezentovali také domácí.

 

Tvrzník napřáhl z uctivé vzdálenosti a Petr musel konečky prstů vytlačit míč na rohový kop. Domácí mohli dalšího okénka využít také v 87. minutě, kdy postupovali vstříc Petrovi v přečíslení dvou proti jednomu. Boček vysunul Šímu, ten však nastřelil pouze vybíhajícího převýšovského brankáře, který vyrazil míč na rohový kop. Po něm pálil Hošťálek nad branku. Poslední šanci zápasu si připsali hosté v první nastavené minutě. Kraják obešel dva protihráče a ve vápně našel Sedláčka, jehož střelu Benátečtí až k Levíčkovi nepustili, odražený míč usměrňoval Jan Labík, který benáteckou bránu přestřelil.

Jako první si vzal míč Jakub Špidlen a poslal ho přesně na opačnou stranu, než kam skákal Levíček – 0:1. Jan Boček poslal míč přesně k tyči, kam neměl Petr nárok se natáhnout – 1:1. Hned ve druhé sérii přišlo z hostující strany zaváhání. Jan Věchet totiž nechal vyniknout Levíčka, který mu penaltu zneškodnil. Miroslav Hošťálek poslal benátecké fotbalisty do trháku, když svoji penaltu proměnil střelou do horní poloviny branky – 2:1. Následně Vojtěch Levíček prokázal, že podobně jako Lukáš Michňa, také on umí penalty chytat. Nutno ovšem podotknout, že střela Jana Labíka nebyla dostatečně razantní, Levíček se však zaskvěl a svůj tým přiblížil ke dvěma bodům. Následně se prosadil přesnou střelou také tradiční exekutor Martin Borovička a hosté museli proměnit – 3:1. Lukáš Kraják však trefil levou horní šibenici a odmítl konec pokutových kopů – 3:2. Rozhodnutí měl na kopačce David Radosta, který si vybral levou stranu a také on slavil úspěch – 4:2.

 

Zdroj článku: oficiální web Benátek (www.kopanabenatky.cz)

Článek byl upraven redakcí



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: I když soupeř měl dnes nad námi značnou územní převahu, vypracovali jsme si více brankových příležitostí. Vyhrát tak mohla obě mužstva. To, že jsme to byli my v penaltovém rozstřelu, je o štěstí. Každopádně Převýšov naprosto právem patří do špičky ČFL, což dnes svým výkonem prokázal. Jejich kombinační hra s častou rotací hráčů v útočné činnosti je velmi nebezpečná. Pro nás byl dnes nejdůležitější bodový zisk. Ten se nám nakonec povedl a další dva body do tabulky nám již nyní zajistily udržení se v soutěži. To byl náš jarní cíl a jsem moc šťastný, že se nám podařil naplnit již tři kola před koncem.

SK Převýšov
Petr Hrabík (trenér) pro www.kopanabetky.cz: Dobývali jsme domácí branku a bušili na vrata, které jsme ale neotevřeli. Měli jsme devadesát procent držení míče, avšak ještě jsme přežili dvě brankové příležitosti soupeře, který šel sám na brankáře. Takže jsme tu ještě mohli prohrát. Zápas se mi tak těžko hodnotí. Mysleli jsme si, že tu vyhrajeme, protože jsme se ještě chtěli přiblížit špičce a trošku ji pozlobit. Holt nejsme žádné hvězdy.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
V. Levíček [-] - J. Kamlach [-] (73. O. Šíma [-] ) , J. Mižič [-] (46. J. Kocourek [-] ) , J. Sudek [-] , M. Borovička [-] , J. Jäger [-] (46. J. Boček [-] ) , J. Synek [-] (46. M. Hošťálek [-] ) , J. Kraus [-] , J. Knobloch [-] (63. D. Radosta [-] ) , V. Šimeček [-] , B. Tvrzník [-]

SK Převýšov
R. Petr [-] - V. Karal [-] , J. Černý [-] (74. L. Vyšehrad [-] ) , J. Špidlen [-] , P. Veselka [-] - K. Krejčík [-] (53. J. Labík [-] ) , P. Novák [-] (53. L. Kraják [-] ) , M. Zezula [-] , T. Labík [-] , T. Sedláček [-] (90. J. Věchet [-] ) - R. Korba [-]

Počet diváků: 160. Rozhodčí: Benedikt Ladislav - NĚMEC Václav, PRŮCHA Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.