R. Jukl 11. (p.)
M. Ptáček 72.
M. Demeter 80.
3:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.06.2017 10:15

31.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olympia rozhodla o výhře až ve druhém poločase a už teď je jisté, že získá právo postupu do FNL!


Branky


11. R. Jukl (p.) , 72. M. Ptáček , 80. M. Demeter - 29. T. Osvald
0

Reakci na středeční jirenskou výhru v Tachově složila Olympia v domácím zápase s Dobrovicí. Mužstvo od cukrovaru se drželo v prvním poločase, když Osvaldův gól znamenal vyrovnání. Ve druhém poločase Olympia dokázala přidat dvě trefy a stále může doufat v udržení prvního místa, ke kterému by stačila ztráta Jiren. Jelikož Jirny do druhé nejvyšší soutěže postoupit nechtěji, Olympia bude prvním celkem, který se bude o postup z ČFL ucházet a doufat, že projde schvalovacím procesem pro udělení licence.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Osvaldův zadělal Olympii na problémy

Počáteční minuty patřily Olympii, která se snažila udeřit. Hosté se sice postupně dokázali z tlaku vymanit, ale vyrobili hrubku ve vápně, díky které rozhodčí odpískal penaltu pro domácí výběr. Exekuce se jal Richard Jukl a přesnou střelou vyslal Olympii zpět na první místo – 1:0. Následné minuty patřily Olympii opět, ale místo navýšení přišlo vyrovnání. Po přímém kopu se dostal do zakončení Tomáš Osvald, který zmrazil soupeře svou úspěšnou trefou – 1:1. Po zbylé minuty už se domácí tým, za který nastoupil i Karel Piták, nedostal zpět do vedení a trenér Sazima měl jednoznačný úkol v podobě namotivování svých svěřenců do druhého poločasu, aby měli ještě za týden o co bojovat.

Dva góly a důležité body

Ve druhém poločase se ale jeho slova zpočátku příliš neujala a nerozhodný stav trval další minuty. Dobrovice byla stále týmem, který se spíše bránil, a své útočné výpady ve vedení neproměnily. Vedení tak opět nabila Olympia, když si na centrovaný balon naskočil Matěj Ptáček – 2:1. Obrovsky důležitý gól přidal osm minut poté Michal Demeter, když zakončil rohový kop – 3:1. Dvougólové vedení si domácí tým udržel a připsal si důležité tři body, díky kterým má boj o titul stále ve své moci. 



Ohlasy k zápasu


FC Olympia Hradec Králové
Miloš Sazima (trenér): "Nebylo to pro nás nic jednoduchého. Brzy jsme vedli, ale hosty jsme následně dostali do brejkové situace, kterou využili. Do konce první půle už se nic zajímavého nedělo. Ve druhé půli jsme využili dvě standardní situace, které máme v sezóně silné a vstřelili jsme tak rozdílové branky. Čeká nás poslední kolo a vyvrcholení soutěže, bude to víceméně boj vůle a ctižádosti, připravujeme se v dlouhodobé soutěži celou sezónu, tak uvidíme. Sobotní výsledky rozhodly o tom, že hůře než druzí nemůžeme skončit. V posledním kole půjde o první místo, když jej zvládneme minimálně za dva body, tak soutěž vyhrajeme. Není tajemstvím, že jsme o licenci pro FNL požádali, nevím, zda požádaly ostatní kluby, v tuto chvíli nás to ani moc nezajímá. Chceme sezónu dotáhnout a soutěž vyhrát, ale čeká nás nesmírně těžké utkání na Vltavínu."




Sestavy


FC Olympia Hradec Králové
L. Frydrych [-] - J. Duben [-] , J. Novotný [-] , M. Demeter [-] - D. Prouza [-] (46. P. Čihák [-] ) , D. Čada [-] (69. D. Ličman [-] ) , M. Ptáček [-] , V. Štěpán [-] - R. Jukl [-] , D. Bareš [-] (90. J. Kraus [-] ) , K. Piták [-] (86. D. Kuťák [-] )

FK Dobrovice
J. Havránek [-] - M. Routek [-] , R. Žaloudek [-] , L. Fialka [-] , J. Novák [-] - T. Osvald [-] (82. J. Kalíšek [-] ) , D. Pelyak [-] , P. Tvaroha [-] , Z. Jakubec [-] (77. D. Zikmunda [-] ) , J. Eliáš [-] (88. P. Bernát [-] ) - B. Dordevič [-] (83. O. Bartoš [-] )

ŽK: 57. K. Piták - 45. T. Osvald .
Počet diváků: 260. Rozhodčí: Kříž Jiří - GRIMM Tomáš, PASTYŘÍK Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.