J. Košata 6. (p.)
2:1p.
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.05.2017 17:00

29.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Benešov selhal v ofenzivě a ve Štěchovicích vybojoval pouze bod


Branky


6. J. Košata (p.) - 83. J. Laštovka
0

Především v prvním poločase dokázal Benešov domácí Štěchovice velmi potrápit, ale selhal v několika svých šancích a nakonec byl rád za jeden bod, který trefil svým zakončením Laštovka. Druhý bod ale vybojovali domácí hráči.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Benešov útočil, ale inkasoval

Počáteční minuty patřily spíše Benešovu, který se v cestě za třemi body hnal se vší parádou, ale střelecké pokusy Balaty s Farkašem dokázal Soukup vyrazit. Ačkoliv domácí tahali za kratší konec, dokázali využít penalty po faulu Vrňáka na Jakobovského. Samotnou penaltu proměnil v šesté minutě Jakub Košata, jehož pokus zamířil neohroženě za záda gólmana Beníka - 1:0. S útočnými manévry soupeře to příliš nezamávalo. Vzápětí po vstřeleném gólu se Soukup nepohodl s Kučerou a Turek málem slavil vyrovnání. Právě Turek měl několik šancí posléze společně s Ibem, jenže, stejně jako Hřebeček na opačné straně, neuspěli. Jeden z mála vážných útoků mohl znamenat zvýšení vedení, Batka na druhý pokus vyslal přesnou přihrávku na Vernera, ale střela zamířila mimo bránu. Pět minut před koncem se jednalo o šanci tutovou, když se Jakobovský zjevil v samostatném nájezdu, ale zamířil pouze do Beníka.

Vysvobození po trefě Laštovky

Druhý poločas už ve Štěchovicích tradičně tolik ofenzivní nebyl. Benešovští se sice snažili nadále, ale potřebnou efektivitu postrádali. I když domácí šancí stále příliš neměli, mohli deset minut před koncem definitivně potvrdit výhru, střídající Maruš našel ideálně postaveného Batku, jenže proti pojistce byl skvěle chytající Beník. Trest za nevyužitou šanci přišel záhy, když Josef Laštovka obětavě zakončil centr letící do vápna za zády Soukupa a vybojoval pro Benešov alespoň jeden bod - 1:1.

Osmá výhra Štěchovic v penaltách

O ten druhý se po chvilce bojovalo v penaltovém souboji. Diváci sledovali deset pokusů s přesně 50% úspěšností. V první sérii se Laštovka neprosadil a Batka poslal domácí so vedení. O to záhy přišli ve druhé sérii, když na gól Bohaty nezareagoval Mareš. Ve třetí sérii selhal Zákostelský i Košata. Ve čtvrté sérii proměnili Adjei i Jakobovský a nakonec rozhodla až série pátá. Svou zápasovou smůlu si Turek přenesl i do penalt a druhý bod Štěchovicím vystřelil Švejda.

 

Zdroj článku: oficiální web Štěchovic (www.fotbalstechovice.cz)

Článek byl upraven redakcí



Ohlasy k zápasu


Povltavská Fotbalová Akademie
Zbyněk Busta (trenér) pro www.fotbalstechovice.cz: Těžké utkání, Benešov se zahraňuje. Řeknu upřímně, že kluky už obdivuji. Jaro jsme odehráli ve třinácti lidech, kádr není široký a na klucích už je vidět únava. To co dnes nedal Batka s Jakobovským, to spíše pramení z toho, že už toho mají plné zuby. Myslím si, že už všichni se těší na konec sezony. Rozhodně jim můžu poděkovat, že zápas odehráli tak, jak odehráli. Jediné, co se mi nelíbí, tak to jsou sprosté urážky hráčů domácímu fanoušky. Myslím si, že to sem nepatří a všichni bychom se měli zamyslet nad tím, že si ten fotbal kazíme navzájem, což je hrozná škoda.

SK Benešov
Pavel Šimáček (trenér): Opět jako v posledních čtyřech zápasech jsme dobře hráli první půli, ale na rozdíl od minulého zápasu jsme si v první půli vypracovali pět nebo šest šancí, ale stále nejsme schopní dostat balon do brány. Ať už je to dobrým chytáním gólmana, nebo naší koncovkou. Nevěřím, že by to bylo nějakou nervozitou, protože tam máme poměrně zkušené hráče a dostávají se do toho ti zkušení hráči. Potom jsme ztrestaní z jednoho odkopu od brány po našem rohu, kdy přišly souboje, penalta a dostane gól. Takže to nám taky nepomůže, do konce poločasu jsme se snažili, ale moc dobře jsem věděl, že pokud ten gól nedáme, že to budeme mít strašně těžké ve druhém poločase v tomto vedru, což se nakonec potvrdilo. Sice jsme do druhého poločasu šli hrát se dvěma útočníky a přeskupili jsme to trochu. Nicméně jsme si dlouho nemohli vypracovat nějakou větší šanci, postupem času jsme vysoké hráče poslali dopředu a nakonec nám to pomohlo. Paradoxně po souhře stoperů, kdy to Zákostelský prodloužil na Laštovku, který není vysoký, ale dokázal tam vlétnout před gólmana a přehodil ho. Takže jsme získali alespoň ten bod, který nám doufám pomůže blíže k záchraně. Dnes nám ale výsledkem pomohl i Sokolov, že se zachránil a z ČFL půjdou dolů pouze dva týmy. A už je naší povinností to Táborsko nechat pod námi. Budeme všichni dělat všechno pro to, abychom to v sobotu rozhodli a měli klid. Ohledně penalt, je smutné pro gólmana, když chytne dvě penalty a my vlastně tři nedáme.



Sestavy


Povltavská Fotbalová Akademie
M. Soukup [-] - M. Švejda [-] , M. Mareš [-] , M. Verner [-] (70. Š. Maruš [-] ) , F. Busta [-] , L. Batka [-] , S. Hřebeček [-] , Š. Kučera [-] , T. Pavlík [-] (83. J. Cienciala [-] ) , J. Košata [-] , L. Jakobovský [-]

SK Benešov
E. Beník [-] - E. Adjei [-] , J. Laštovka [-] , Z. Vrňák [-] (75. K. Kulhavý [-] ) - L. Balata [-] (90. I. Khodulia [-] ) , D. Farkaš [-] (82. D. Filip [-] ) , M. Kučaba [-] (60. I. Afanasenko [-] ) , M. Turek [-] , D. Skopec [-] - J. Zákostelský [-] , S. Ibe [-] (46. M. Bohata [-] )

ŽK: 28. L. Batka , 32. M. Mareš - 62. J. Laštovka .
Počet diváků: 170. Rozhodčí: VAŇKÁT Zdeněk - KLUPÁK Petr, ŠIMEČEK Libor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.