1:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2017 10:15

29.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Benátky vykradly Litoměřicko a odváží si důležitou výhru


Branky


60. J. Kabele - 36. J. Mižič , 48. J. Synek
0

Další důležité tři body a vůbec první jarní venkovní plný bodový zisk. Benátečtí fotbalisté vyloupili Litoměřicko, odkud si přivezli nesmírně cennou výhru 2:1. Její základ položili již v prvním poločase, kdy se prosadili z první vážnější akce tohoto zápasu ve 37.minutě. Brzy po zahájení druhé půle přidali hosté druhou branku, na níž domácí odpověděli pouze snížením Kabeleho.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Za třemi body nasměroval hosty Mižič

Úvod zápasu se vyznačoval opatrným fotbalem z obou stran. První vzruch tak znamenal Waltrův skákavý centr, se kterým si Pechatý nadvakrát poradil. Na druhé straně Hanušův střílený centr z přímého kopu s jistotou lapil Michňa. O chvíli později střílel nepřesně Grunert po vysunutí Kalašem. Ve 30. minutě nejprve Synkova tečovaná střela mířila mimo. Z následného rohového kopu našel Waltrův centr Borovičku, který ale mířil pouze do míst, kde stál připravený brankář Pechatý.

 

Brzy poté střílel zajímavě na druhé straně Šlehofer, ani on ale Michňu zakročit nedonutil. Ve 37. minutě prostrčil Boček míč mezi dvěma protihráči na nabíhajícího Jana Mižiče, který zachoval chladné nervy a sám proti brankáři Pechatému byl úspěšný a poslal hostující celek do vedení – 0:1. Domácí chtěli rychle vyrovnat. Šlehoferova střela ale byla zblokována, druhý pokus srazili benátečtí hráči na rohový kop.

Kabele pouze upravil konečný výsledek

Začátek druhé půle přinesl velkou šanci domácímu týmu. Kalaš našel v pokutovém území Kabeleho, který protáhl Michňu, jenž vynikajícím zákrokem vyrazil míč na rohový kop a hosty tak v tomto případě velmi podržel. Následně platilo otřepané pravidlo nedáš-dostaneš. Benátečtí se rohovému kopu ubránili a naopak oni sami podnikli rychlý protiútok, který skončil rohem na druhé straně. Z něj zkušený Walter posadil míč na hlavu naskakujícího Jakuba Synka a Středočeši slavili podruhé – 0:2.

 

Chvíli poté se litoměřický Faust proháčkoval do pokutového území, střelou z ostrého úhlu ale Michňu nenachytal. Domácí se prosadili až v 60. minutě. Zleva odcentroval Faust a Jiří Kabele v pokutovém území procpal míč za Michňova záda – 1:2. S benáteckými hráči ale inkasovaná branka nezamávala a disciplinovaným taktickým výkonem nepouštěli soupeře do větších příležitostí. Naopak zahrozili oni sami. Synkovu střelu z hranice vápna ale lapil pozorný Pechatý. V závěru měli domácí výhodu rohového kopu, po něm pálil z uctivé vzdálenosti Grunert o pořádný kus mimo. Po minutovém nastavení hlavní rozhodčí Václav Štěrba zápas ukončil.

 

Zdroj článku: oficiální web Benátek (www.kopanabenatky.cz)

Článěk byl upraven redakcí



Ohlasy k zápasu


FK Litoměřicko
Michal Slabý (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Dnešní zápas se vyznačoval dvěma rozdílnými poločasy. V tom prvním byli hosté lepší. Možná v prvních dvaceti minutách jsme byli více u míče my, poté mi ale přišlo, že byly lepší Benátky, zejména co se týče rychlosti. Něco jsme si řekli o poločasové přestávce. Hodně však doplácíme na to, že máme úzký kádr a dost lidí zraněných. To není žádná výmluva, to je fakt. Klukům nechci nic vyčítat, neříkám, že ten zápas odchodili, ale tohle je málo.

SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Dnešní vítězství je pro nás dalším cenným ziskem v boji o záchranu. Jsem rád, že se nám konečně podařilo naplno bodovat i venku. Kluky bych chtěl pochválit za to, jak utkání ve velkém vedru zvládli. Zejména v prvním poločase jsme hráli podle našich představ a po pěkné akci šli zaslouženě do vedení. Na začátku druhé půle byl stěžejní zákrok Lukáše Michni, kdy soupeři zlikvidoval tutovku a tím nás podržel. Naopak o chvíli později se nám podařilo vedení navýšit. To byl další velmi důležitý faktor v utkání. Kvalitní soupeř však poté přidal a byl nebezpečný, což prokázal korigující brankou. Posledních třicet minut jsme však odehráli velmi zodpovědně směrem dozadu a Litoměřickou už do žádné šance nepustili.



Sestavy


FK Litoměřicko
P. Pechatý [-] - J. Černý [-] , J. Grunert [-] , J. Šimkovský [-] , M. Hanuš [-] - M. Štancl [-] , M. Faust [-] , P. Valenta [-] (76. Š. Hanzlík [-] ) , J. Kalaš [-] , L. Šlehofer [-] - J. Kabele [-] (79. F. Frank [-] )

SK Benátky nad Jizerou
L. Michňa [-] - M. Horák [-] , B. Tvrzník [-] , M. Hošťálek [-] , O. Walter [-] (73. J. Kraus [-] ) , J. Mižič [-] (65. J. Kamlach [-] ) , J. Synek [-] , J. Boček [-] (82. J. Sudek [-] ) , J. Knobloch [-] (88. J. Jäger [-] ) , V. Šimeček [-] , M. Borovička [-]

ŽK: 77. J. Šimkovský - 86. J. Synek .
Počet diváků: 118. Rozhodčí: Štěrba Václav - ŠTĚRBA Martin, NEHASIL Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.