2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2017 17:00

28.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Veledůležitý záchranářský duel ovládly na vlastní půdě hrající Benátky


Branky


0

Velice důležité tři body. Benátečtí fotbalisté zvládli důležité střetnutí proti podobně zachraňujícímu se Benešovu, porazili ho 2:1 a odskočili mu o tři body. Výhra se však nerodila vůbec lehce. Hosté totiž byli daleko více na míči, jejich snaha ale povětšinou končila před pokutovým územím domácího týmu. Naopak Benátky ze dvou střel, které mířily mezi tyče, vstřelily dvě branky a po závěrečném hvizdu sudího Váni se mohly radovat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Opatrný poločas nabídl dva góly

Důležitý zápas začal oboustranným oťukáváním. Ani jeden z týmů nechtěl logicky udělat sebemenší chybičku. Živějším dojmem však působili hosté, nicméně brankáře Michňu dlouho ohrozit nedokázali. A tak udeřilo na druhé straně. Benešovský Bohata ve středu hřiště špatně přihrál. Míče se chopil Walter, který obratem vysunul Jana Bočka, jehož střílenou přihrávku tečoval za záda brankáře Beníka skluzující Vrňák – 1:0. Benátecké hráče vstřelená branka nabudila. Synek adresoval přihrávku na naběhnutého Waltra, který ale o pořádný kus přestřelil. Podobně zakončoval také Synek po vysunutí od Bočka.

 

Ve 28. minutě zastavila benešovský centr v pokutovém území Horákova ruka a hlavní rozhodčí Váňa odpískal pokutový kop. Míč si postavil zkušený Josef Laštovka a napálil ho bez rozpaků doprostřed branky – 1:1. Na druhé straně zakončoval velmi nepřesně Boček. Největší příležitost hostů si vypracoval ve 36. minutě kapitán Turek, který vystřelil zpoza vápna, Michňa však jeho pokus nadvakrát zkrotil. Nebezpečná byla též Farkašova střela, kterou ale domácí až k Michňovi nepustili. V závěru poločasu ohrozil ochrannou síť často střílející hostující kapitán Turek.

Pátou výhru v řadě zařídil Boček

Do druhého poločasu udělali domácí trenéři jednu změnu, když v kabině nechali Kocourka, jehož nahradil Mižič. Ve 47. minutě benátecké ochozy jen zašuměly. Skopcova střela totiž proletěla houfem těl před Michňou. Benátecký brankář dával pozor a pokus benešovského záložníka vytěsnil na rohový kop. O tři minuty později se ve středu hřiště uvolnil Boček, přes Knoblocha dostal míč na Jakuba Synka, který se podíval, kde stojí brankář Beník a zamířil přesně k pravé tyči – 2:1.

 

Benátečtí se následně stáhli do obranné ulity, i když měli hosté častěji míč na svých kopačkách, vyložená šance z jejich strany nepřicházela. Naopak rychlé brejky domácího týmu sice byly nebezpečné, zhatila je ale častá nepřesnost. Pěknou akci rozjel v 61. minutě střídající Mižič, centrující Knobloch se mu následně snažil míč vrátit, hosté ale balon na poslední chvíli ukopli. O pět minut později právě Mižič posadil svůj centr na Synkovu hlavu, ten ale téměř z malého vápna zamířil nad benešovskou bránu. Na druhé straně zakončoval Farkaš ani on ale Michňu neohrozil. Závěr utkání odehráli domácí velmi dobře takticky, hosty do žádné šance nepustili a mohli tak slavit vydřené tři body.

 

Zdroj článku: oficiální web Benátek (www.kopanabenatky.cz)



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Dnešní vítězství má pro nás nesmírně důležitý charakter. Každý čekal, že bychom měli doma Benešov porazit, ale bylo to velice těžké utkání. Moc dobře jsme věděli, že soupeř je ve výsledkové krizi, nikoliv však v herní. To u nás jednoznačně potvrdil. Po většinu času utkání měl nad námi územní převahu. Přiznám se, že jsem tento fakt očekával. Hráli jsme však velice zodpovědně v defenzivě. K tomu se nám podařilo vstřelit dvě branky, což rozhodlo. Jsme šťastní, že jsme toto velmi těžké utkání výsledkově zvládli.

SK Benešov
Pavel Šimáček (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Prohrát počtvrté o gól je v naší situaci hrozně ubíjející. Co je platné, že nás opět soupeři chválí za hru, když zase body nemáme. Sice jsme drželi míč, ale byli málo nebezpeční, naopak soupeř z minima využil maximum. Neskládáme zbraně a budeme bojovat do poslední chvíle, i když se situace pro nás nevyvíjí dobře.



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
L. Michňa [-] - J. Kocourek [-] (46. J. Mižič [-] ) , B. Tvrzník [-] , M. Borovička [-] , O. Walter [-] (88. J. Jäger [-] ) , J. Synek [-] (80. J. Kamlach [-] ) , J. Boček [-] (90. D. Radosta [-] ) , J. Knobloch [-] (90. J. Kraus [-] ) , M. Horák [-] , M. Hošťálek [-] , J. Sudek [-]

SK Benešov
E. Beník [-] - I. Khodulia [-] , E. Adjei [-] , J. Laštovka [-] , Z. Vrňák [-] - L. Balata [-] , D. Farkaš [-] (88. I. Afanasenko [-] ) , M. Bohata [-] (74. M. Kučaba [-] ) , M. Turek [-] (87. S. Ibe [-] ) , D. Skopec [-] - J. Zákostelský [-] -

ŽK: 30. M. Hošťálek - 11. E. Beník , 39. D. Skopec , 52. M. Turek , 75. E. Adjei , 84. J. Laštovka .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Váňa Josef - LEŠKA Martin, LAFEK David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.