M. Bohata 57. (p.)
1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.04.2017 10:30

25.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Bohata panenkovskou penaltou vystřelil Benešovu tři zlaté body ze zápasu s Domažlicemi


Branky


57. M. Bohata (p.)
0

Benešov před zápasem řešil nečekanou situaci, kdy odstoupil jeho hlavní trenér Kamil Kulhavý - více píšeme ZDE.

Série několika proher dostala Benešov až do pásma bojů o sestup, který se přibližoval každým kolem. Důležitý zápas pak byl ten domácí s Domažlicemi, který nakonec domácí zvládli. Hrdinou zápasu byl nejen úspěšný exekutor penalty Bohata, ale také gólman Beník, který penaltu Domažlic chytl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První dějství bez větších šancí

Úvod zápasu patřil spíše domácímu Benešovu, který ale nedokázal vymyslet vážnější akci s ohrožením Švihoříka. Po třinácti minutách chyběl Balatovi krok k lepšímu postavení při zakončení, ve 20. minutě pak Špírek z voleje minul domácí svatyni. Ve svém boji o udržení přišel Benešov hned v prvním poločase o dva hráče, kteří opustili hřiště pro zranění. Během zbylých minut nebyla k vidění větší šance, která by mohl změniv stav skóre.

Bohata proměnil penaltu

Do druhého poločasu nastoupili aktivně domácí hráči, ale jediný pokus si připsal Mužík na druhé straně. Po deseti minutách přišla zápletka, po faulu Domažlic, který nebyl z prvního pohledu jasný, ve vápně získal Benešov možnost skórovat z penalty a Michal Bohata vystřelil penaltou á la Panenka vedení – 1:0.

 

Totožnou šanci dostaly Domažlice v 70. minutě, ale nechali Beníka stát se hrdinou, Mužík totiž na mladého gólmana nevyzrál. Pojistit vedení domácích mohl Turek v 75. minutě, ale při střeleckém pokusu z otočky mířil pouze do tyče. Benešovští se sice snažili své vedení zvýšit, nakonec ale mohli o svou výhru přijít. Těsně před koncem zápasu se dostal ke hlavičkovému zakončení Bauer, ale jeho zakončení mířilo nad břevno. Benešov dokázal vytěžit důležité tři body, díky kterým zatím není akutně ohrožený sestupem.



Ohlasy k zápasu


SK Benešov
Pavel Šimáček (trenér): "Zápas jsme zvládli nesmírnou bojovností. Nic jiného nám vlastně nezbývalo, po čtyřech porážkách jsme nutně potřebovali vyhrát, náš úkol byl jasný. Jsem rád, že jsme to urvali, ač z penalty, ale každý gól se počítá. Navíc jsme i penaltu přežili, když brankář Erik Beník, který se po měsíci po zranění vrátil po zranění a nejen v této situaci nás podržel. Nebezpeční byli domažličtí hráči hlavně po standardních situacích. I v tomto ohledu jsem rád, že jsme to zvládli uskákat a bojovností, kdy hráči obětavě blokovali, jsme to přečkali. Do druhé půle jsme měli dobrý nástup, který korunoval proměněnou penaltou Bohata. Proměnil panenkovským způsobem, na to musí být taky pevné nervy (úsměv), za bezbrankového stavu tohle provést. Domažlice pak měly tlak, ale v závěru jsme mohli my přidat uklidňující druhý gól. Martin Turek trefil tyč, měli jsme i další šanci. Domažlice ještě v nastavení měly hlavičku těsně nad. Kluci makali na maximum a přineslo nám to kýžené ovoce. Museli jsme se vypořádat se třemi zraněními, do 23. minuty se zranil Večera a Kučaba, pak šel ze hřiště i střídající Cvrček se zlomeným nosem. Musím poděkovat náhradníkům, že byli na vše připravení a nemuseli jsme hru měnit, naskočili a hráli ve stejném stylu. Nechci nikoho vyzdvihovat, podržel nás Beník, výborně na defenzivním štítu zahrál Adjei, vepředu to odmakal Turek, od prvního do posledního hráče to bylo odehrané ve velkém nasazení. Fungovala i střídačka. Jenom takto, pozitivním myšlením celého týmu, pokud jste na tom fotbalově i o něco hůře než soupeř, můžete zápasy vyhrát."

TJ Jiskra Domažlice
Radek Kronďák (trenér): "Jsme strašně zklamaní, protože soupeř vystřelil jednou na bránu, z penalty dal jediný gól. My naše šance neproměnili, nedali jsme ani penaltu. Proto jsme nebyli úspěšní, pro nás je prohrát s Benešovem tristní. Hra nebyla úplně ideální, ale šance jsme si vytvořit dokázali, jen to proměnit. Nejlepšího hráče utkání za nás tentokrát nevyberu."



Sestavy


SK Benešov
E. Beník [-] - E. Adjei [-] , M. Večera [-] (10. D. Cvrček [-] ) , Z. Vrňák [-] , I. Khodulia [-] - L. Balata [-] , M. Kučaba [-] (23. D. Farkaš [-] ) , M. Bohata [-] (82. I. Afanasenko [-] ) , M. Turek [-] (89. K. Kulhavý [-] ) , D. Skopec [-] - J. Zákostelský [-]

TJ Jiskra Domažlice
J. Švihořík [-] - M. Bauer [-] , D. Černý [-] (70. M. Hejda [-] ) , M. Hrubý [-] , M. Špírek [-] , M. Braun [-] , P. Mužík [-] , O. Ruml [-] (85. J. Blažek [-] ) , O. Chocholoušek [-] , P. Mráz [-] , P. Průcha [-] (70. D. Bezdička [-] )

ŽK: 56. D. Černý , 62. M. Bauer .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Drábek Drahoslav - ŠEDIVKA Ondřej, BRYCHTA Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.