2:1p.
(0:1)
31. J. Synek
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.04.2017 15:00

23.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Prvních jarních bodů se dočkalo už i Hořovicko, které porazilo Benátky při estrádě zahozených penalt


Branky


0

Hořovicko si vytvořilo sérii více než deseti prohraných zápasů a díku tomu se samo ukotvilo na dně tabulky. Pomalu odskakující soupeři se stále musejí mít na pozoru, protože dokázalo poprvé na jaře bodovat. V průběhu zápasu domácí dokázali vyrovnat a druhý bod přidali po penaltách. Právě při dodatečném souboji o druhý bod diváci viděli sedm neúspěšných z deseti kopaných. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Herco nabídl soupeři vedení

Začátek zápasu se nesl ve znamení vyrovnaného boje ani jeden z týmů nechtěl chybovat. První vážnější šance přišla až v 19. minutě, kdy míč propadl k domácímu Vrabcovi, který tvrdou střelou orazítkoval pravou tyčku. Ve 30. minutě předvedl fatální chybou brankář Herco, jehož špatného odkopu po malé domů se chopil Jakub Synek a bezpečně skóroval – 0:1. Střelou následně kontroval domácí Březina, který ale byl nepřesný. V závěru poločasu si hosté vybojovali několik rohových kopů, které ale do zdárného cíle nedotáhli.

Březinův gól přinesl první jarní bod

Hned v první minutě druhé půle vybojoval Borovička míč pro Synka, který ale minul levou tyčku. Benáteckým hráčům patřil úvod druhého poločasu. Walter se svoji střelou neuspěl, odražený míč napálil Hošťálek mimo. O chvíli později po akci Kocourka zakončoval Boček, taktéž ale o kousek minul. Daleko větší šanci ke vstřelení druhé branky měl Synek, který přesprintoval Vaníčka, brankář Herco ale úspěšně zasáhl. Udeřilo tak na druhé straně. V 57. minutě Nademlejnský našel centrem Tomáše Březinu, který se trefil za Michňova záda – 1:1. Následně se hra odvíjela zejména ve středu hřiště. Vzruch přinesla až Hošťálkova střela z trestného kopu v 80. minutě, která skončila nad břevnem. Na druhé straně se čtyři minuty před koncem základní hrací doby uvolnil střídající Bělohlávek, střelu na bližší tyč ale zkrotil Michňa. O chvíli později hostům nesmírně zatrnulo. Mojdl však z malého vápna selhal a benáteckou bránu minul. Úplný závěr patřil hostům, kteří se tlačili za druhou brankou. V asi největší šanci se ocitl Mižič, jehož střelu vykopl Herco.

Šťastnější bylo při penaltách Hořovicko

Rozhodnout tak musely penalty. Hned při té první kapitána domácích Kaufmana vychytal Michňa. Nedařilo se ani hostujícímu Hošťálkovi, jenž ztroskotal na Hercovi. Neuspěl ani Zítek, který minul levou tyč. Walter střílel do podobného místa jako jeho protihráč, a tak se skóre stále neměnilo. Nademlejnský se následně prosadil tvrdou střelou a poslal svůj tým do vedení – 1:0. Následně se s ničím nepáral Horák a vyrovnal – 1:1. Hořovický Hašek neuspěl a Michňa si připsal další úspěšný zákrok. Herco se následně zaskvěl při střele Knoblocha. Domácí Mojdl poslal Michňu na druhou stranu – 2:1. Za Benátky šel Tvrzník a musel dát. Podobně jako Walter však netrefil domácí bránu a Hořovičtí se tak mohli radovat.

 

Zdroj článku: oficiální web Benátek (www.kopanabenatky.cz)

Článek byl upraven redakcí



Ohlasy k zápasu


SK Hořovice
Pavel Aubrecht (trenér): "Přestože hrály dva mančafty ze spodku tabulky, kdy nejsme v lichotivé situaci, tak jsme se na zápas dost těšili. A dobře jsme ho rozehráli. Vrabec krásnou střelou trefil tyčku. Do 25. minuty jsme byli lepší. Bohužel poté přišla hrubá individuální chyba při odkopu, po které Synek uklidil míč k tyči. To nás zmrazilo, sice jsme se snažili hrát, ale nebylo to ono. Víc ze hry začaly mít Benátky. Ve druhé půli byl fotbal od vápna k vápnu bez vážnějších šancí. Nám se ale podařilo po centru Nademlejnského v 57. minutě vyrovnat zásluhou Březiny. Zápas tak byl otevřený, hrálo se nahoru dolů, i když to byl více boj, než fotbal. V 87. minutě jsme měli řekl bych stoprocentní šanci Mojdla, ale o kousek minul. Do konce zápasu už to byla křeč a remízový stav jsme mohli i ztratit. Vše vyústilo do penalt, kde jsme nedali tři a soupeř hned čtyři, čapáci se předvedli. Pro nás to znamená první zisk bodů na jaře, klukům výhru moc přeji,je to pro ně odměna, protože myslím, že naše hra se zlepšila a jsme pro soupeře nebezpečnější, než tomu bylo dříve. Za muže zápasu vyberu brankáře Herca, i přes tu chybu před inkasovanou brankou, protože v penaltách působil velmi dobře, herně nám velmi pomohli, že jsme po dlouhé době mohli využít po zranění vracejícího středního záložníka Honzu Mojdla a dobré utkání odehrál krajní bek Timy Pelikán."

SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Nekvalitě hrací plochy přičítám to, že jsme prvních dvacet minut v utkání hodně kazili. I náš důraz ve vlastním pokutovém území nebyl podle mých představ. Soupeř nás z toho málem potrestal střelou, která skončila na tyči. Poté jsme se zlepšili v kombinaci a začali mít území převahu. Po chybě domácího brankáře jsme se dostali ve 30. minutě do vedení a průběh utkání do poločasové přestávky kontrolovali. Do druhé půle jsme nastupovali s cílem přidat co nejdříve druhou branku. To se nám málem podařilo po samostatném úniku, který však domácí brankář zlikvidoval. Bohužel se opět potvrdilo otřepané "nedáš-dostaneš" a Hořovicku se po chvíli podařilo z ojedinělé akce vyrovnat. Po obdržené brance jsme ještě více přidali a vytvořili si tři brankové příležitosti. Žádnou z nich jsme však nedokázali proměnit. V tom vidím podstatu toho, že jsme dnes nevyhráli. Musím uznat, že v úplném závěru jsme měli i štěstí po standardní situaci a následné střele mimo. Penalty pak nezvládli zejména naši exekutoři, kteří celkem čtyřikrát neproměnili. Určitě jsme dnes chtěli vyhrát. Na druhou stranu přivážíme první jarní bod z venku a bodujeme podruhé v řadě, takže to nevidím úplně černě.



Sestavy


SK Hořovice
M. Herco [-] - J. Vaníček [-] , L. Kaufman [-] , M. Krůta [-] (57. J. Šubert [-] ) - D. Hašek [-] , T. Pelikán [-] , T. Březina [-] (83. O. Bělohlávek [-] ) , O. Vrabec [-] , J. Mojdl [-] - P. Aubrecht [-] (71. V. Zítek [-] ) , M. Nademlejnský [-]

SK Benátky nad Jizerou
L. Michňa [-] - M. Hošťálek [-] , B. Tvrzník [-] , M. Borovička [-] (83. V. Šimeček [-] ) , J. Sudek [-] , J. Kocourek [-] (61. J. Kamlach [-] ) , J. Synek [-] (79. O. Šíma [-] ) , J. Boček [-] (75. J. Mižič [-] ) , J. Knobloch [-] , M. Horák [-] , O. Walter [-]

ŽK: 65. L. Kaufman - 77. J. Synek .
Počet diváků: 300. Rozhodčí: Pečenka Jiří - KOUBA Štěpán, VRCHOTA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.