3:4p.
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.03.2017 10:15

20.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO, VIDEO: Třígólové vedení Písku nestačilo, probuzené Štěchovice si odvezly vybojované dva body.


Branky


0

Ani jeden z týmů si během zápasu moc šancí nevytvářel, ale domácí Písek dokázal využít chyb soupeře a dostat se do třígólového vedení. Výber trenéra Prášila během pětadvaceni minut inkasoval tři góly, o vedení definitivně přišel při poslední šanci soupeře. Korunu nepovedenému zápasu pak dodal prohraný penaltový souboj.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Písek využil chyb ke dvougólovému náskoku

Během prvních minut si oba týmy vypracovaly po jedné šanci, ve třetí minutě nevyužil možnost přímého kopu Froněk, na druhé straně sice Batka zakončil, ale slabší střela Rondzika příliš neprověřila. Úspěch si nepřipsal ani Voráček, samostatnou akci zakončil střelou nad břevno. Písek nebyl aktivnějším týmem, ale do vedení se dostal po chybě Ciencialy, jehož hlavička zamířila přímo k Voráčkovi, kterého následná střela z blízkosti zamířila za záda Soukupa. Vyrovnat se málem podařilo Švejdovi, když stihl tečovat letící balon do vápna, Rondzik byl na správném místě. Minutu před koncem poločasu domácí navýšili své vedení, Froněk se zjevil osamocen ve vápně, dobře zpracoval balon a propálil Soukupa.

Štěchovice během pětadvaceti minut smazaly třígólové vedení Písku

Druhý poločas přinesl hned na svém začátku třetí gól v síti Soukupa, nejprve se sice neprosadil Vaněk, poté se z následného útoku prosadil M. Held. Písečtí hráči začali polevovat, jistí si svým vedením nechali nebezpečně pálit Vernera či až benevolentně nechali přihrávat Maruše. Sami odpověděli pouze hlavičkou Rendly, to se musel Soukup vytáhnout k důležitému zákroku. Duo střídajících zařídilo gól nadějeající duo – Štědronského nabídku využil Maruš, na jeho střelu si Ronzdik sáhl, balonu v cestě mezi tři tyče nezabránil. O minutu později museli obránci Písku včas vykopnout balon motající se u brankové čáry, Štědronský následně trefil pouze obránce před sebou. V 73. minutě se Štěchovice dostaly na dostřel, exekuce standardky po faulu na Vernera se ujal Švejda, který ze třiceti metrů napálil balon přímo pod břevno. Z ojedinělé větší šance se radovali domácí zbytečně, jelikož se jednalo o gól z ofsajdu. Domácí hráči při střídání šetřili času, co nejvíce to šlo, ale zbytečně. Na jaře trápící se střelec Batka strhl euforii v nastaveném čase, rohový kop Švejdy mířil do shluku těl a posléze i za záda Rondzika – prakticky nemožné se stalo možným, Štěchovice smazaly třígólové manko a urvaly první bod.

Soukup chytl dvě penaly

Ihned po rozehrávce utkání skončilo a šlo se na penalty. Rondzik hned v první sérii chytl penaltu Maruše. Ve druhé sérii ale chytl Soukup slabší pokus Rendly, totožnou střelu do stejného místa pak také Froňkovi, a jelikož se v páté sérii prosadil Švejda, mohla vypuknout druhá vlna euforie hostí, připsal si druhý bod a Písek porazili.

VIDEOSESTŘIH:



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Ondřej Prášil (trenér): "Tohle se snáší těžko, pro všechny to byla strašná rána, ztratit takový zápas. Měli jsme ho výborně rozjetý, dali dva góly v první půli, vstoupili aktivně do druhé, hráli zde nejlepší pasáž zápasu a přidali třetí gól. Jak se říká, takový ten uklidňující. Jenomže takovým polovlastňákem jsme inkasovali na 1:3, dostali jsme se do herního útlumu a soupeř se pak dostal do hry trestným kopem. Ten byl ze zbytečného faulu, gól byl taky zbytečný. V závěru do toho dávaly Štěchovice maximum, šly do rizika. My jsme taktické věci nezvládli, neudrželi míč na polovině soupeře. Nakonec z toho bylo vyrovnání. Pro penalty byla na klucích psychická deka, tušil jsem, že pro nás dopadnou špatně, protože vše bylo moc čerstvé. Po vyrovnání soupeře se šlo hned do penalt, tam nebylo ani pět minut."

Povltavská Fotbalová Akademie
Karel Holešta (vedoucí týmu): „My jsme měli více držení míče, ale inkasovali jsme do přestávky dosti laciné dva góly. Bohužel domácí po naší nedůslednosti před vlastní brankou ihned zvýšili již na 3:0, a já si v té době myslel, že je po zápase. Pak přišli na hřiště Matěj Štědronský a hlavně Štěpán Maruš, kteří výrazně naši hru oživili a postupně nastal skvělý obrat z 3:0 pro Písek na 3:3. Penalty jsme zvládli lépe, když Michal Soukup v naší brance prokázal, že je umí a dvakrát domácí vychytal, což nám hodně pomohlo k zisku celkových dvou bodů.“



Sestavy


FC Písek
J. Rondzik [-] - M. Held [-] (89. F. Blažek [-] ) , O. Sajtl [-] (82. J. Held [-] ) , F. Vaněk [-] , A. Kočí [-] , T. Froněk [-] , V. Hrachovec [-] , V. Milec [-] (91. L. Holub [-] ) , M. Voráček [-] , M. Rendla [-] , P. Řehák [-]

Povltavská Fotbalová Akademie
M. Soukup [-] - M. Švejda [-] , M. Mareš [-] , L. Maršálek [-] , M. Verner [-] , F. Busta [-] , L. Batka [-] , S. Hřebeček [-] (46. M. Štědronský [-] ) , J. Košata [-] , J. Cienciala [-] (57. Š. Maruš [-] ) , L. Jakobovský [-]

ŽK: 24. J. Cienciala .
Počet diváků: 280. Rozhodčí: Tryzna Lukáš - NOVOTNÝ Zbyněk, HALEŠ Vladan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.