3:2p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.03.2017 15:00

19.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jirny přišly dvakrát o vedení, nakonec vyhrála Dobrovice na penalty


Branky


0

Jirenský lídr zamířil do Dobrovice, kde za nevlídných podmínek vybojoval bod. Zajímavý byl především závěr zápasu, když domácí dokázali v 88. minutě bleskově vyrovnat. Při penaltách se opět zaskvěl gólman Havránek, který chytl tři ze čtyř penaltových pokusů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dobrovice tlačila, ale vstřelila pouze jeden gól

Dobrovičtí hráči nastoupili v nových dresech a hned na začátku se radovali ze vstřeleného gólu, radost ale byla předčasná, rozhodčí před tím odpískal ofsajd. Mírně aktivnější směrem dopředu byli hosté, ale do většího ohrožení Havránka je obrana nepustila. První velkou šanci si tak připsali domácí hráči, Osvald našel na pravé straně osamoceného Nováka, jehož tvrdá rána mířila těsně nad břevno. Později se marně natahoval Volf, který těsně netrefil centrovaný balon Tvarohy. Aktivitou tedy sršeli domácí, ke dvěma velkým šancím ale do konce poločasu třetí nepřidali.

Dva góly během jedné minuty

Ve druhém poločase se po třinácti minutách Volf opět marně natahoval, Novákův centr zakončoval ve skluzu mimo. Jirny se dostaly do vedení ze své první větší akce, po které se domácí hráči zlobili na rozhodčí Zadinovou, Havránek vyběhl daleko od brány a srazil se s Melechovským, následně se balon dostal k Marku Čepelákovi, který z dálky poslal balon mezi tři tyče – 0:1. Ve vedení byl lídr soutěže deset minut, Dobrovice vyvinula tlak a přímý kop Tvarohy zakončil přesnou hlavičkou Boban Dordević – 1:1. Zajímavých bylo posledních deset minut, v 81. minutě vyrazil Havránek dalekonosnou střelu Vondráčka pod břevno. Jak hrát ofenzivní fotbal po vzoru Nizozemska nastínily oba týmy v 88. minutě – Vondráček udržel balon ve vápně, přiťukl ho k Václavu Ježdíkovi a Jirny byly opět ve vedení – 1:2. Jenže v téže minutě přišlo vyrovnání, Marek Volf prolétl do pokutového území a střelou na zadní tyč využil sklepnutou nabídku od Strnada – 2:2.

Havránek chytl tři ze čtyř penalt

Penaltový souboj potřeboval k rozuzlení pouhé čtyři série. V té první ztroskotal na Havránkovi hostující Čepelák i domácí Žaloudek nad Čápem. Ve druhé sérii vychytal Jiří Havránek také Vandase a ve čtvrté sérii pak vyrazil i penaltu Kejhy. Domácí se naopak dokázali prosadit třikrát, rozhodující penaltu proměnil Miloslav Strnad, na podzim hráč Vyšehradu.



Ohlasy k zápasu


FK Dobrovice
Petr Hejno (trenér): "Utkali jsme se s lídrem tabulky, který má svou kvalitu. Rozhodli jsme se proto hrát jiným způsobem hry, než na který jsme zvyklí. Nehráli jsme na dva útočníky, ale systémem 4-2-3-1. Zesílili jsme tak střed pole, což si myslím, že se nám podařilo. I podle ohlasů přítomných jsme byli i lepším mančaftem, měli víc gólových šancí. Paradoxně jsme prohrávali, takže jsme šli opět do tří útočníků, pak jsme vyrovnali ze standardky. V závěru Jirny po teči našeho Petra Lukáše opět vedly.Vrhli jsme tak všechny síly dopředu a vyrovnali v 90. minutě a na pětky vyhráli. Zápas s happyendem pro nás. Nerad bych vyzdvihoval jednotlivce, byl to týmový výkon. Mára Volf dal důležitou branku a splnil své předpoklady, ale výborně hráli obránci, záložníci... Nakonec to rozhodl Jirka Havránek v bráně, který chytil hned tři desítky."

SK Viktorie Jirny
Václav Hradecký (trenér): "V takovém počasí by se snad ani fotbal hrát neměl. Vichr, liják... Fotbal pak nestojí za nic. Utkání bylo vyrovnané, v prvním poločase jsme hráli proti větru bez branek. Ve druhém jsme šli do vedení, když brankář Havránek vyběhl mimo vápnu, špatně odkopl míč a využili jsme toho. Nezvládli jsme utkání, které jsme vyhrát měli, i když náš výkon byl průměrný. Soupeř vyrovnal ze standardky, kdy jsme si nepohlídali hráče. Tři minuty před koncem jsme dali na 2:1, ale snad po půlminutě po rozehrání domácí srovnali. To by se nemělo stát. Asi určitá nekoncentrovanost, řeknete si, pár chvil do konce, vítězství se nabízelo, ale my jsme ho neuhájili. Takový je fotbal, nedá se nic dělat. Šancí jsme měli, Melechovský asi z pěti metrů umístil hlavou míč brankáři do náruče. Z hráčů se tentokrát nikdo neukázal, bylo to takové šedé, jakoby nám vítězství mělo spadnout do klína, nebylo to ono."



Sestavy


FK Dobrovice
J. Havránek [-] - P. Lukáš [-] , M. Routek [-] , L. Fialka [-] (87. M. Vajgl [-] ) , J. Novák [-] (72. B. Dordevič [-] ) - P. Bernát [-] (83. D. Zikmunda [-] ) , T. Osvald [-] (90. C. Golovko [-] ) , J. Eliáš [-] (72. M. Strnad [-] ) , R. Žaloudek [-] , P. Tvaroha [-] - M. Volf [-]

SK Viktorie Jirny
O. Čáp [-] - J. Procházka [-] (61. P. Vandas [-] ) , O. Kejha [-] , M. Čepelák [-] , M. Parys [-] , L. Hruška [-] - J. Vondráček [-] , V. Pokorný [-] (80. F. Awuku [-] ) , V. Ježdík [-] , L. Křeček [-] - A. Melechovský [-]

ŽK: 76. P. Lukáš .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: Zadinová Olga - MATOUŠEK Lukáš, ŠTEFAN Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.