J. Staněk 36.
L. Kučera 39. (vl.)
2:3p.
(2:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2017 10:30

28.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO, VIDEO: Motorlet veze dva body z Varů, Čížová postupuje do ČFL


Branky


36. J. Staněk , 39. L. Kučera (vl.) - 9. J. Pyšek , 24. J. Rajnoch
0

Po bezvadném začátku, kdy Pražané odskočili do dvoubrankového vedení, přišla červená karta Lukiče, která hosty pochopitelně přibrzdila a domácí naopak nakopla. Buldoci stačili ještě před koncem poločasu srovnat a zároveň stanovili konečnou podobu skóre, po změně stran totiž tempo poněkud opadlo. V penaltách měli více štěstí Jinoničtí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lukič zadřel motor Motorletu

Šlágr 28. kola Divize A se odehrál v Karlových Varech, kam zavítal Motorlet. Šlo tak o přímý souboj o druhé místo, pokud by Motorlet navíc nevyhrál za tři body, mohla se Čížová radovat ze zisku titulu.

 

Zápas začali lépe domácí. Geňo vysunul nalevo Dřížďala, který se snažil ve vápně najít Psohlavce. Před karlovarským útočníkem stačila obrana Motorletu na poslední chvíli odvrátit míč do zámezí, moc ale nechybělo a byl z toho vlastní gól!

 

Pak ale přišla 9. minuta a Jinoničtí ukázali svou sílu. Hostující kapitán Jan Pyšek prostřelil Dvořáka v bráně Varů a poslal Motorlet do vedení! Daleko od vyrovnání nebyl po Dřížďalově pěkném centru Psohlavec, který ale zamířil z první mimo. Svižný fotbal pokračoval i nadále a obě mužstva dokazovala, proč patří k tomu nejlepšímu v soutěži.

 

Ve 24. minutě utekli Pražané už na rozdíl dvou branek. Na rohový kop Hájka si vyskočil bývalý reprezentant Jan Rajnoch a nedal Víškovi šanci! Uběhlo jen pár okamžiků a Motorlet si skvěle rozehraný zápas řádně zkomplikoval, červenou kartu totiž uviděl Lukič za prudké vražení oběma rukama do protihráče, jak v zápise uvedl sudí. Následně se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu za faul na Geňa, toho se ale nedočkali.

 

Karlovarští se pomalu dostávali do očekávaného tlaku a bylo otázkou, jak dlouho je dokáže deset Pražanů držet na uzdě. Po půlhodině se ani nadvakrát Geňovi nepovedlo propašovat míč za Foferkova záda.

 

Činu se tedy musel chopit v 36. minutě Jan Staněk, ke kterému se příhodně odrazil míč po dalších velkých šancích Buldoků. Domácí stoper se s ničím nepáral a napálil míč přesně pod víko! Svou branku následně oslavil ve stylu Cristiana Ronalda ve finále Ligy mistrů.

 

Uběhly tři minuty a bylo srovnáno. Geňo se uvolnil na pravé straně a ke skórování vybídl Psohlavce, kterému stačilo už jen usměrnit míč do prázdné brány. Ten se k němu ale ani nedostal, protože si ho do vlastní brány srazil Luboš Kučera!

Hosté se nesesypali

Do druhého poločasu vstoupily oba celky poněkud klidněji. Přičinil se o to i hodně promáčený trávník, na který po celý zápas hustě lilo. Blízko gólu byl po Hájkově centru Sodoma, jeho ostrou hlavičku však vytěsnil mimo!

 

Motorlet se po změně stran znovu herně zvedl a ani nebylo poznat, že hraje v početní nevýhodě. Mohl se také spolehnout na jistého Foferku, který si například poradil v 80. minutě s dalekonosnou střelou Vrtělky.

 

Za chvíli vybídl střídající Scharf ke skórování Sodomu, hostujícímu kanonýrovi skočil na poslední chvíli do střely jeden z karlovarských beků! Ze závěrečného platonického tlaku Západočechů žádná gólová příležitost nevzešla, a tak se diváci dočkali bonusu v podobě penaltového rozstřelu.

Foferka dvakrát úspěšný

Prvním střelcem, který zaváhal, se stal domácí Krlička ve druhé sérii. V předposlední sérii zklamali oba střelci. Nejprve pálil mimo Zdichynec a následně se zaskvěl Foferka proti Dřížďalovi! Vítězství Motorletu na penalty pak potvrdil J. Rajnoch.

 

Jinoničtí se tedy radují, drží trumfy pro druhé místo. Karlovy Vary může přeskočit i Admira, jež na ně ztrácí dva body, ale má taktéž zápas k dobru. Největší oslavy však mohou propuknout v Čížové, která se díky ztrátě Motorletu stává vítězem Divize A!

 

Penaltový rozstřel



Ohlasy k zápasu


FC Slavia Karlovy Vary
Trenér Karel Tichota: „V prvních minutách jsme měli dvě vyložené šance, které jsme nedali. Motorlet nás potom potrestal ze dvou standardek. Rozhodujícím momentem byla 25. minuta, kdy se nechal nesmyslně vyloučit jeden z hostujících hráčů. Povedlo se nám do poločasu vyrovnat, ale byla tu bohužel průtrž mračen a mokrý terén nám ve druhé půli znesnadňoval kombinaci. Měli jsme nějaké šance, Motorlet ale také. Nakonec je remíza zasloužená. Vzhledem k tomu, že jsme hráli tři čtvrtě zápasu v přesilovce, tak si myslím, že jsme měli zápas zvládnout lépe, a z remízy jsem zklamán. Dobrý zápas odehrál uprostřed zálohy Vrtělka.“

FK Motorlet Praha, s.r.o.
Trenér Martin Poustka: „V úvodu na nás domácí vlétli, a i se štěstím jsme to ustáli. Dostali jsme se pak do vedení a potvrdili ho dalším gólem po standardce. Když to vypadalo, že se zápas bude lámat v náš prospěch, přišlo naprosto zbytečné a hloupé vyloučení Tomáše Lukiče, čehož si je určitě vědom i on sám. Tento okamžik nás zcela opařil a domácí nastartoval. Klíčové bylo, že jsme neobdrželi třetí branku do poločasu. Pomohla nám pauza, do druhé půle jsme vstoupili odlišně, než jsme odehráli tu první. Klukům musím poděkovat, protože odehrát přes hodinu o desíti proti tak kvalitnímu týmu, jako jsou Karlovy Vary, je prostě náročné. Utkání určitě ovlivnil i komplikovanější terén. Klíčovým mužem našeho týmu byl určitě Tomáš Foferka, který nás v průběhu zápasu často podržel, a nakonec i v penaltovém rozstřelu přispěl k druhému bodu.“



Sestavy


FC Slavia Karlovy Vary
J. Dvořák [-] - P. Plechatý [-] , J. Staněk [-] , M. Geňo [-] , M. Pěkný [-] , M. Psohlavec [-] , F. Dřížďal [-] , P. Maňák [-] , V. Vrtělka [-] , D. Krlička [-] , L. Mestl [-]

FK Motorlet Praha, s.r.o.
T. Foferka [-] - T. Lukič [-] , J. Rajnoch [-] , L. Kučera [-] , M. Rajnoch [-] , Z. Koukal [-] (70. O. Měska [-] ) , J. Sodoma [-] (80. V. Laušman [-] ) , V. Kotrba [-] (76. D. Scharf [-] ) , J. Pyšek [-] (90. M. Filip [-] ) , M. Podzemský [-] , J. Hájek [-] (84. S. Zdichynec [-] )

ŽK: 25. P. Plechatý , 41. M. Geňo , 68. L. Mestl - 34. J. Sodoma , 36. J. Rajnoch . ČK: 25. T. Lukič .
Hráči zápasu: V. Vrtělka - J. Rajnoch , M. Rajnoch , T. Foferka .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: Martínek Petr - RAIS Ondřej, ŘEHÁČEK Lubomír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.