FOTO: Králem západu se stal Ostrov


0

Záživný zápas mezi odvěkými rivaly Ostrovem a Karlovými Vary nabídl pětigólovou přestřelku, kde si až do posledního hvizdu nemohl být ani jeden tým ničím jistý. Devět minut před koncem však rozhodl domácí Matoušek a přisoudil všechny body Ostrovu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ostrov do poločasu otočil skóre

Na dlouho očekávané okresní derby mezi Ostrovem a Karlovými Vary se přišlo podívat více než sedm stovek lidí a rozhodně neprohloupily. Obě mužstva hrála ve vysokém tempu a bylo znát, že se hraje derby.

 

Hned ze své první šance se dostali do vedení hráči Karlových Varů. Dřížďal prošel přes soupeře a chtěl si dát narážečku se spoluhráčem, ale obrana Ostrovských jeho pokus zblokovala. Smolně pro ně se ale míč odrazil zpět k Františku Dřížďalovi, který se tak dostal sám před gólmana a Sütta zkušeně překonal!

 

Už po sedmi minutách ale Ostrovští dorovnali skóre. Novotný udržel míč ve vápně a poslal prudký centr před bránu, kde ho minuli dva jeho spoluhráči. Na zadní tyči byl však připraven Martin Rašman a neměl problém trefit odkrytou klec!

 

Buldoci nepředváděli ani svůj standardní výkon, na který jsme od nich v sezóně zvyklí. Špatně dostupovali hráče a nezískávali odražené balóny, nechali domácí dostat se na koně. Po necelé půlhodině také přišel druhý zářez Ostrova. Do odraženého míče se za hranicí velkého vápna opřel Jakub Diviš a trefil se přesně ke vzdálenější tyči, kam gólman Dvořák nedosáhl!

Matoušek hrdinou

Do druhého poločasu vkročili karlovarští hráči o poznání lépe a domácímu mužstvu se vyrovnali. Jejich zvýšená aktivita také přinesla vyrovnání na 2:2. Na Skalův centr si ve vápně naběhl Martin Psohlavec a placírkou zasunul míč do odkryté klece!

 

Po této brance se začal hrát otevřený fotbal nahoru dolů, který lidi bavil. Strhnout vedení na stranu hostů mohl znovu Psohlavec, jenže tváří v tvář Süttövi zklamal! Na druhé straně šel sám na bránu Nýber, jenže ani on neuspěl. A když svou šanci nevyužil ani Pachta, musel se do role ostrovského spasitele pasovat Matoušek.

 

Domácí záložník se vydal na výlet a posunul míč Duškovi. Ten mu ho elegantně vrátil a Martin Matoušek bez problému napálil míč do karlovarské brány! Posledních deset minut si už Ostrovští pohlídali a vykřesali tak naději na záchranu divize. Jedno jim však nikdo nevezme – jarní derby s Karlovými Vary zvládli lépe.



Ohlasy k zápasu


FK Ostrov
Trenér Ivan Filip: „Zápas měl náboj a vysoké tempo, přišlo určitě minimálně sedm set lidí. Opět jsme si proti špičkovému mužstvu, jako i proti Čížové nebo Admiře, vytvářeli šance, ale tentokrát se nám to povedlo dotáhnout do vítězného konce. Zasloužili jsme si vyhrát, byli jsme lepším týmem. Bojoval celý tým, ale vyzdvihl bych v útoku Diviše, který udělal hodně práce, a ve střední záloze Pachtu, ten rozdával hodně balónů.“

FC Slavia Karlovy Vary
Trenér Karel Tichota: „Bylo to pravé derby. Obě mužstva hrála s velkou motivací, my jsme bohužel dělali obrovské chyby hlavně ve středu pole. Ostrov po zásluze vyhrál, byla na něm vidět větší touha po vítězství.“



Počet diváků: 571. Rozhodčí: Štefan Michal - MACHÝČEK Lukáš, LEŠKA Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.