Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2017 10:15

26.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

9.0

Nápoje

8.0

Jídlo

10.0

Hrací plocha

10.0

Zázemí

7.0

Vlažný duel Aritmy s Doubravkou dospěl do penalt


Branky


1

V sobotu dopoledne se ve Vokovicích utkala domácí Aritma s Doubravkou a příchozí diváci moc důvodů k povyku neměli. Zápas s minimem šancí nakonec rozhodly pokutové kopy, v nichž měli pevnější nervy Pražané.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brankáři bez chyb

V úvodu zápasu dvou týmů ze středu tabulky se hrál vyrovnaný fotbal bez atraktivnějších pasáží. První zajímavější šanci měli hosté ve 13. minutě, když zahrávali trestný kop z poměrně slušné pozice. Sýsovi však střela vůbec nesedla a Stareček v bráně Aritmy s klidem sledoval balón mířící vedle.

 

Domácím se nedařilo dostávat se do střeleckých pozic, obrana Doubravky fungovala na jedničku. A tak to Pražané občas zkusili alespoň z dálky, jenže mířidla neměli správně seřízená. Občas jim tedy museli pomoci hosté riskantní rozehrávkou, v jednom případě byl ale Bouzek v bráně Doubravky dostatečně rychlý a zdatný, aby si obhodil napadajícího protihráče a v klidu poslal míč dál. Aritma posléze zahrozila i ze standardky, Ambrusovi však na Gajeckým prodloužený míč chyběl půlmetřík.

 

Velkou příležitost k otevření skóre měli hosté v 35. minutě. To propadl dlouhý aut až k Ungrovi, jehož vychytal Stareček. Brankář Aritmy si smlsnul i na dorážce dalšího z Plzeňanů! Hned za minutu mohli odpovědět Pražané po Gajeckého pasu, jenže v rozhodující chvíli Ambrusovi sebral míč z nohy jeden z beků soupeře.

 

Doubravka zahrozila těsně před koncem poločasu. Brabec vysunul napravo Peterku, který poslal prudký centr do vápna. Po odrazu se míč dostal zpět k Brabcovi, ten si s ním ale neporadil a jen bezmocně sledoval, jak ho vokovická obrana odkopává pryč.

Ungr versus Stareček

Do druhého dějství vkročili lépe hosté. V 48. minutě využil Ungr podklouznutí Barana a namířil si to přímo do vápna, Starečkovi se podařilo vyškrábnout pokus hostujícího útočníka mimo! Stejná dvojice hráčů se utkala v minisouboji také o pět minut později a znovu z něj vyšel vítězně gólman Aritmy.

 

Oběma týmům nelze upřít snahu, ale zápas nabídl mnohem více soubojů a ostrých zákroků než gólových příležitostí. Výjimkou byla 72. minuta, kdy zakombinovali Stružka se Sýsem a Stareček musel být znovu připraven. O chvíli později neuspěl ani Ungr proti přesile bránících fotbalistů v bílém.

 

Přes dobře fungující defenzivu Doubravky se domácí dostávali sporadicky, vysvobozením jim tak mohly být standardní situace. Po rohu ze 79. minuty se dostali i do zakončení, Bouzek byl však připraven a míč zalepil ve svých rukavicích. Dvakrát se po Rybkově přihrávce dostával do zakončení také střídající Glasnovič, ani on ale nedokázal rozseknout bezgólový stav.

Plzeňané dvakrát zaváhali

Rozhodnout o druhém bodu tak musely pokutové kopy. Oba brankáři se vyznamenali rovnoměrně, když dokázali lapit po jednom pokusu. Plzeňané však v dalším případě jednou netrefili bránu, a tak mohla Aritma slavit zisk dvou bodů za penaltové vítězství 4:2.



Ohlasy k zápasu


SK Aritma Praha
Trenér T. Kubr: „Zápas s minimem šancí se odehrál od vápna k vápnu. Nebyl to extra záživný fotbal. Obě mužstva se snažila hrát, ale nedařilo se. Bylo to o jednom gólu, který ani ve finále nepadl. Remíza je spravedlivá. V penaltách se štěstí přiklonilo k nám. Vyzdvihl bych Starečka, v několika okamžicích nás podržel. Dále bych jmenoval Rybku, byl to jeden z mála našich hráčů, který hře dokázal dát myšlenku. Jeho přihrávky byly pro soupeře nebezpečné.“




Sestavy


SK Aritma Praha
J. Stareček [-] - V. Gajecký [-] (58. F. Podobský [-] ) , D. Baran [-] , M. Macek [-] (82. T. Volek [-] ) , L. Hrabák [-] , T. Modr [-] , O. Rybka [-] , M. Ambrus [-] , M. Pivrnec [-] , J. Junek [-] (58. M. Glasnovič [-] ) , J. Troníček [-]


ŽK: 67. J. Troníček , 89. L. Hrabák - 61. P. Krejčí , 74. O. Stružka .
Hráči zápasu: J. Stareček , O. Rybka - P. Knakal , V. Bouzek .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: Kazda Mgr. Jan - ŠOB Aleš, TRSKA Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
20. 5. 2017 14:34
Bouzek a Stareček oba golmani velmi kvalitní výkon.