FOTO, VIDEO: Lázeňský duel ovládly po penaltách Mariánky


Branky


0

Ztrátu v boji o vítězství v Divizi A připravili Buldokům jejich krajští kolegové z Mariánských Lázní. Viktoriáni sehráli s favoritem naprosto vyrovnané utkání a v penaltovém rozstřelu se na ně také usmála štěstěna.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Opatrné představení

První větší šanci lázeňského derby mezi Karlovými Vary a Mariánkami měli hosté, když se v 8. minutě dostali k nebezpečnému trestnému kopu. S Kavalírovým pokusem si však hravě poradil Dvořák v bráně domácích. V úvodní pasáži zápasu se Purkartově partě dařilo eliminovat jak útočníky, tak nebezpečné krajní záložníky Varů a s favoritem držela krok.

 

Postupem času získali Buldoci pevnou půdu pod nohama a svého soka začali přehrávat. První šanci měl ve 28. minutě Psohlavec, když ztečoval centr zleva, nedokázal ho však usměrnit dostatečně přesně. Za chvíli zazmatkovala obrana Mariánek spolu s brankářem Šmejkalem, ale ani Geňo, ani jeho spoluhráči nedokázali míč dostat do sítě.

 

Pět minut před pauzou sice Karlovarští vstřelili kýženou branku, jenže hvizd hlavního sudího jim překazil radovánky. Chvíli poté si při dalším rutinně vyhlížejícím zákroku poranil kotník Šmejkal a bylo otázkou, zdali se objeví v bráně Mariánek i ve druhém poločase.

Štěpán s Dřížďalem úspěšní

První minuty po změně stran se nesly ve znamení jedné standardní situace Karlovarských za druhou, které hostující obrana v čele i se Šmejkalem odvracela. V 57. minutě ale přišel šok. Ve vápně se totiž dostal do šance Zdeněk Štěpán a naložil s ní tak, jak by s ní měl každý správný útočník naložit – gólově!

 

Za chvíli se Mariánkám naskytla velká příležitost zdvojnásobit svůj náskok, přímý kop z hranice vápna však poslal Sadílek jen do zdi a ani dorážka se hostům nepovedla. A tak přišel trest v 63. minutě. Formou oplývající František Dřížďal se opřel do míče, a i s pomocí tyče ho dostal za Šmejkalova záda!

 

Ač se oba týmy snažily vyrovnaný zápas strhnout na svou stranu a překlopit misky vah ve svůj prospěch, nepodařilo se jim to. Nejblíže byli domácí v 88. minutě, jenže při Mariánkách stálo snad i štěstí!

 

Tyčka domácích v samém závěru

Purkartův tah vyšel

Na penalty poslal trenér hostujícího mužstva mladého Jacko-Lysáka. Nejprve ale sledoval Kravara, jak úspěšně odstartoval rozstřel. Stejnou mincí odpověděl Staněk za Vary. Nezaváhal ani Sadílek, to už se ale nedá říct o Vrtělkovi, kterého Jacko-Lysák vychytal!

 

Ve třetí sérii se zadařilo Kravarovi i Maňákovi, posléze uspěl také Holub a tíhu přenesl na Dřížďala, který ale prodal své zkušenosti. Rozhodnout mohl v páté sérii Šilhán, a to také udělal!

 

Penaltový rozstřel



Ohlasy k zápasu


FC Slavia Karlovy Vary
Trenér K. Tichota: „Zápas se nám nepovedl. V prvním poločase jsme neproměnili dvě vyložené šance, kdybychom šli do vedení, zápas by se odvíjel jinak. Jako první jsme pak inkasovali, a i přesto, že se nám podařilo brzy vyrovnat a měli jsme dostatek času zápas otočit na svou stranu, se nám to nepovedlo a prohráli jsme i penalty. Je to pro nás zklamání, ale nedá se nic dělat. Ještě je spousta kol do konce, budeme bojovat.“

FC Viktoria Mariánské Lázně
Trenér S. Purkart: „Odehráli jsme velmi dobré utkání. Dobře se známe, byli jsme na Vary připraveni. Kluci splnili, co jsme si řekli. Příkladně bojovali, soupeři jsme moc šancí nedovolili. Dokázali jsme pokrýt nebezpečný útok Varů a zahustit střed hřiště. Zkrátka nám to vyšlo. Vyzdvihl bych oba brankáře, jak Šmejkala ve hře, tak Jacko-Lysáka při penaltách. Ty nám nešly, tak jsme zkusili něco změnit a vyšlo to. Dále i všechny hráč v poli, zápas se nám prostě povedl.“



Sestavy


FC Slavia Karlovy Vary
J. Dvořák [-] - M. Pěkný [-] , J. Staněk [-] , M. Geňo [-] , Z. Skala [-] (80. P. Plechatý [-] ) , M. Psohlavec [-] , F. Dřížďal [-] , P. Maňák [-] , V. Vrtělka [-] , D. Krlička [-] (56. J. Lattisch [-] ) , L. Mestl [-]

FC Viktoria Mariánské Lázně
D. Šmejkal [-] (90. O. Jacko-Lysák [-] ) - V. Kafka [-] (89. T. Šilhán [-] ) , M. Lukáš [-] , M. Buršík [-] (68. L. Kuhajda [-] ) , J. Šaliga [-] , M. Drahorád [-] , J. Sadílek [-] , P. Kavalír [-] , M. Kravar [-] , T. Denk [-] , Z. Štěpán [-] (80. P. Holub [-] )

ŽK: 89. P. Plechatý - 90. D. Šmejkal .
Hráči zápasu: D. Šmejkal , O. Jacko-Lysák .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: Baum Tomáš - KAPOUN Michal, ŠIMEČEK Libor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.