Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.04.2017 17:00

23.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

10.0

Jídlo

10.0

Hrací plocha

10.0

Zázemí

10.0

FOTO: Tůma oslavil návrat na trávníky vítězným gólem


Branky


78. L. Tůma
0

Stoper Ludvík Tůma se po dlouhém zranění vrátil do zápasového tempa a lépe začít snad ani nemohl. Jedinou brankou utkání totiž rozhodl duel mezi Ostrovem a Aritmou! 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hurá fotbal

Hned od počátku byl duel mezi Ostrovem a Aritmou vyrovnaný, hrál se fotbal nahoru dolů se spoustou šancí. Nejprve zahrozil Dušek, který šel sám ze strany na bránu, jenže nezamířil přesně. Za chvíli se ozvala naopak Aritma, po Junkově centru se na zadní tyči zjevil sám Turák, gólmana Sütta ale trefil jen do nohy!

 

S příchodem stopera Tůmy se pro Aritmu zvýšila také hrozba ze standardních situací, což se ukázalo hned při jedné z nich. Právě Tůma se vyšrouboval nejvýše a líznul balón, ke smůle Ostrovských ale jen doprostřed brány, kde byl připraven Stareček! Na druhé straně zahrozil Junek povedenou ranou, ani on ale neuspěl.

 

V 19. minutě přišla obrovská šance Ostrova. Nýber využil špatné domluvy mezi Volkem a Baranem, vřítil se mezi beky Aritmy a pokusil se obstřelit Starečka, ten však vytěsnil balón na rohový kop! „Hurá fotbal“ však s sebou nesl také spoustu nepřesností, které limitovaly oba týmy.

 

Po odehrané půlhodině se zjevil v nadějné pozici Dušek, po jeho střele ale míč prolétl těsně vedle tyče. Aritma se do konce prvního dějství ukázala ještě jednou, to, když Baran vysunul Glasnoviče a útočník Pražanů svedl sprinterský souboj s gólmanem Süttem. V něm těsně vyhrál domácí strážce svatyně a uhasil vznikající nebezpečí.

Šťastné a důležité body pro domácí

Ve druhém poločase se začalo Aritmě více dařit v kombinaci a s ní přišly i vyložené šance, které dokázali hosté někdy až neuvěřitelně spálit. Nejprve jmenujme Mackovu šanci na zadní tyči, který místo zakončení placírkou volil střelu šajtlí a trefil pouze tyč. Poté Rybka nezamířil přesně po Turákově pasu.

 

A pak už přišla největší šance Aritmy v celém zápase. Rybka přihrál pod sebe Turákovi, který překonal i brankáře, ale na čáře ho zastoupil jeden z beků! Míč se odrazil k Mackovi u druhé tyče, jenže i jeho balón mířící do prázdné brány dokázal další z obětavých bránících fotbalistů Ostrova vykopnout z brankové čáry!

 

S přibývajícími minutami bylo jasné, že kdo dá gól, vyhraje. To se nakonec povedlo Ostrovu v 78. minutě. Trestný kop po Junkově naivním faulu rozehrál Tolar trochu překvapivě krátce na Ludvíka Tůmu a domácí stoper propálil vše, co stálo mezi ním a bránou!

 

Aritma se sice ještě snažila vyrovnat, jenže Macek prováhal správnou chvíli na střelu, Bogárovi se o chvíli později nepodařilo zpracovat ideálně balón a Turákovu ránu vykopl jeden z domácích beků. V samém závěru se Pražanům sice podařilo vsítit vyrovnávací branku, zdvižený praporek čárového sudího jim však zkazil radost.

 

Ostrovu se tak po bojovném výkonu podařilo získat tři body a vydatně si tak pomohl v boji o záchranu.

 

Fotky vložené redaktorem pocházejí z německého webu Erlebnis-Stadion.de.



Ohlasy k zápasu


FK Ostrov
Trenér I. Filip: „Prokázali jsme, že se chceme zachránit v divizi. Někdy to nemusí být pohledné, ale upracované. Bojovností jsme soupeře udolali a myslím si, že jsme si výhru zasloužili. Vyzdvihl bych obránce Tůmu, vstřelil vítězný gól a vyhrál vzadu všechny hlavičky, nastoupil navíc po dlouhé době po zranění. Dále bych jmenoval Nýbera, byl hodně aktivní.“

SK Aritma Praha
Trenér T. Kubr: „V první půli jsme nehráli dobře, byla tam spousta nepřesností. Poté jsme se zlepšili a vytvořili si několik stoprocentních šancí, které jsme ale neproměnili. Pokud je nebudeme proměňovat, nebudeme ani s nikým bodovat. Hrál se otevřený fotbal nahoru dolů, vytvořili jsme si víc šancí, ale soupeř dokázal jednu proměnit a vytěžit z minima maximum. Ostrov dal jednu branku a zaslouženě vyhrál. My na gól potřebujeme dvacet šancí, a to je strašně moc. Je složité někoho vyzdvihnout, ale kdybych musel, tak za dobrou práci jmenuji stopera Troníčka.“



Sestavy


FK Ostrov
M. Süttö [-] - J. Glanc [-] , O. Nýber [-] (85. M. Rašman [-] ) , J. Tolar [-] , L. Tůma [-] , J. Horváth [-] (89. P. Klaus [-] ) , J. Liška [-] , J. Dušek [-] (72. J. Diviš [-] ) , M. Matoušek [-] , J. Pachta [-] (68. J. Vrba [-] ) , M. Novotný [-] (81. M. Kobera [-] )

SK Aritma Praha
J. Stareček [-] - M. Glasnovič [-] , P. Vávra [-] (83. I. Bogár [-] ) , T. Modr [-] , O. Rybka [-] , T. Volek [-] (68. M. Macek [-] ) , J. Kozel [-] , J. Junek [-] (83. F. Podobský [-] ) , D. Baran [-] , J. Troníček [-] , R. Turák [-]

ŽK: 57. J. Liška , 80. M. Matoušek , 90. L. Tůma - 27. R. Turák , 63. J. Junek , 70. M. Glasnovič , 81. T. Modr , 88. O. Rybka .
Hráči zápasu: L. Tůma , O. Nýber - J. Troníček .
Počet diváků: 421. Rozhodčí: Kapoun Michal - BAUM Tomáš, TEUBER Ivan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.