Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2017 17:00

22.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

9.0

Nápoje

10.0

Jídlo

9.0

Hrací plocha

9.5

Zázemí

8.5

Gól do šatny odstřihl Jankovské od bodového zisku v Plzni


Branky


45. J. Peterka (p.)
0

Počtvrté v historii cestovali jankovští fotbalisté k mistrovskému utkání do Plzně na Doubravku. Tam v minulosti dokázali dvakrát remízovat a jednou odešli poraženi. Se ziskem jednoho bodu by byli spokojeni i tentokrát, ale nepodařilo se. O těsné výhře domácího týmu rozhodla poslední minuta prvního poločasu, kdy po smolné ruce Bürgera proměnil Jan Peterka pokutový kop a zařídil Sencu vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bürgerova ruka

Hosté nemohli využít služeb čtveřice Lošek, Sedlic, Beránek, Pancíř, přesto si po čtyřech výhrách v řadě pomýšleli na nějaký ten import bodů zpět na jih Čech. Na západě se jim ale dlouhodobě příliš nedaří a Jankov tuto bilanci nakonec nevylepšil. Nicméně herně nezklamal a potvrdil poměrně slušnou jarní formu.

 

Doubravka před týdnem odehrála slušné utkání na Motorletu, ovšem o gól prohrála. Napravit to chtěla s jihočeským nováčkem v utkání, ve kterém byla velkým favoritem. A tuto roli v podstatě od začátku potvrzovala, ovšem jen co se kombinační síly týče. Její převaha na balónu byla neplodná a k šancím nevedla. A tak fanoušci, kteří v nevlídném počasí na stadion dorazili, registrovali první ohrožení branky ze strany Jankova.

 

V 16. minutě se ke střele dostal Kollár, ale domácí branku přestřelil. To o minutu později pálil Smékal o dost přesněji, jenže Bouzka v domácí brance nepřelstil. Senco si první a také jedinou gólovou příležitost ze hry vypracovalo v 23. minutě, když Brabec hezky vysunul Peterku, ten obešel vyběhnuvšího Hejníčka a míč z mírného úhlu posílal směrem do opuštěné branky. Jenže vracející se Popelka míč ještě před brankovou čarou dostihl a odkopl do bezpečí.

 

Za další minutu odpověděli jankovští stejnou mincí a velkou tutovkou. Maršán obětavě skluzem vybojoval míč pro Smékala, ten ho potáhl, přihrál jej Voráčkovi, který bohužel pro hosty trefil přesně prostředek branky a tam připraveného Bouzka. V 42. minutě si Hejníček poradil s přímým kopem Sýse a vypadalo to, že první poločas branku nepřinese. Jenže přišly závěrečné vteřiny a na jankovské hráče se nalepila smůla.

 

Nejprve Brabcův centrovaný balón nešťastně odvrátil Kroneisl proti noze Skopového, jeho dělovku Hejníček parádně vyrazil, ovšem přímo do ruky poblíž stojícího Bürgera a penalta byla na světě. Jan Peterka jí bezpečně proměnil a do kabin tak odcházeli mnohem spokojenější hráči Doubravky - 1:0.

Novákova ruka

Druhý poločas byl na zajímavé okamžiky hodně chudý. Mimo dobře rozehranou standardní situaci Zajícem, na kterou z jeho spoluhráčů nikdo nedosáhl, a ta tak skončila v náruči gólmana Bouzka, více zaujaly sporné okamžiky, které musel řešit hlavní rozhodčí Talpáš.

 

V 70. minutě trefil Bouzek při výhozu míče stopera Nováka v pokutovém území do ruky, hostující fanoušci spolu s hráči se vehementně dožadovali pokutového kopu, ale jejich prosby hlavní rozhodčí nevyslyšel.

 

Hosté byli Doubravce více než vyrovnaným partnerem, ale k vyrovnání jejich snaha nevedla. Druhý více než sporný moment přinesl nastavený čas. Faul Maršána na Brabce posoudil sudí místo odpískání penalty jako simulování záložníka Senca, udělil mu žlutou kartu a jelikož měl už jednu z pětasedmdesáté minuty utkání, musel pod sprchy o několik vteřin dříve než všichni ostatní.

 

Červená, a nutno říci že nespravedlivá karta, pro nejlepšího hráče Doubravky samozřejmě notně rozčílila domácího lodivoda Aleše Jindru. Body zůstaly v Plzni, Jankov se však za své vystoupení nemusí příliš stydět!

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov



Ohlasy k zápasu


SK Senco Doubravka
Trenér A. Jindra: „Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Byli jsme lepší než soupeř, ale vítězství se nerodilo jednoduše. Bylo znát, že se Jankov vezl na vlně čtyř vítězství. Rozhodla přece jen větší kvalita na naší straně. Honza Peterka podal velmi dobrý výkon, to samé stopeři Novák s Knakalem.“

SK Jankov
Oficiální facebookový profil klubu SK Jankov: „O výsledku rozhodla penalta ze závěru prvního poločasu. Těžko našemu týmu cokoliv vyčítat, kluci makali a bodík měli na dosah. Nedá se nic dělat, jedeme dál!“



Sestavy


SK Senco Doubravka
V. Bouzek [-] - D. Sýs [-] , D. Novák [-] , D. Brabec [-] , J. Petr [-] , P. Morávek [-] (81. T. Navrátil [-] ) , P. Knakal [-] , J. Peterka [-] (88. L. Filipec [-] ) , D. Künstner [-] , D. Skopový [-] (76. J. Štěrba [-] ) , O. Stružka [-]

SK Jankov
L. Hejníček [-] - J. Zajíc [-] , M. Kroneisl [-] , L. Fajtl [-] , M. Popelka [-] (50. J. Šebelka [-] ) - V. Bürger [-] , L. Voráček [-] (67. R. Mužík [-] ) , M. Kollár [-] , D. Maršán [-] , M. Rytíř [-] (87. V. Jirkovský [-] ) - T. Smékal [-] (81. M. Maurer [-] )

ŽK: 75. D. Brabec - 45. V. Bürger , 88. L. Fajtl . ČK: 90. D. Brabec .
Hráči zápasu: P. Knakal , J. Peterka , D. Novák .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Talpáš Petr - JATI David, TVRDÍK Ivan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.