Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.04.2017 16:30

20.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

7.0

Nápoje

10.0

Jídlo

8.5

Hrací plocha

10.0

Zázemí

7.5

FOTO: Bouzek vychytal Doubravce druhý bod


Branky


1

Na Doubravce padaly branky až ve druhém poločase. Na domácího Peterku navázal ostrovský Nýber, který srovnal v 84. minutě na konečných 1:1. V následném dramatickém penaltovém rozstřelu si vzal hlavní slovo gólman Bouzek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí převaha ke gólu nevedla

Utkání dvou západočeských celků začalo vyrovnanou podívanou a hra se přelévala ze strany na stranu. První příležitost ke skórování měl po protiútoku domácí Künstner, jeho pokus však Süttö s námahou vyrazil a následně byl ostrovský gólman faulován. Za chvíli zahrozil po standardce hlavou Skopový, ani on ale svůj pokus neumístil ideálně.

 

Jak minuty ubíhaly, začali mít pevnější půdu pod nohama hráči Ostrova. V 16. minutě se pěknou, leč vysokou střelou z dálky prezentoval kapitán hostů J. Horváth. To však bylo z jejich strany pomalu vše. Těsně před odehranou půlhodinou zápasu měli domácí k dispozici rohový kop, který zahrál Brabec. Míč propadl až před vápno k Sýsovi, jehož projektil zablokoval u tyče jeden z bránících fotbalistů a zabránil mu tak v cestě do sítě!

 

Poté utíkali domácí hráči do přečíslení, které zakončil ostrou střelou Skopový, na Sütta si ale nepřišel. A když Doubravka neuspěla ani se dvěma dalšími šancemi v poslední pětiminutovce, oba týmy se šly vydýchat za bezgólového stavu 0:0.

Do třetice všeho dobrého pro Nýbera

Tři minuty po změně stran zahrozil Skopový, v pádu a z těžkého úhlu měl však úlohu značně ztíženou a míč nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Domácí umně využívali obou stran hřiště a roztahovali hru, v závěrečné fázi jim ale chyběl větší klid a přesnost, jako v případě Brabce.

 

A tak jim o chvilku později ulehčil situaci Jan Peterka, který v 55. minutě poslal Senco do zaslouženého vedení! Ostrovským vázla kombinace a zbytečnými ztrátami se připravovali o nadějné pozice, naštěstí pro ně alespoň dlouhé minuty stačili hasit protiútoky Doubravky.

 

Po hodině utkání se ke střele dostal hostující Novotný, jenže nedokázal balón umístit tak, aby ho gólman Bouzek nedokázal zlikvidovat. To Nýber ho v 75. minutě ani neohrozil a pro jistotu poslal míč přibližně metr a půl vedle tyče.

 

Doubravka mohla pojistit vítězství Sýsem, na Sütta však nevyzrál. Po následném rohovém kopu vyslali hosté do brejku Nýbera, který se dostal za Nováka a trestuhodně zamířil tváří v tvář Bouzkovi do míst, kde už číhaly rukavice plzeňského brankáře. Snaha hostů gradovala a v 82. minutě už bylo v táboře Ostrovských o poznání veseleji. Rašman si vyměnil míč s Pachtou, ten nacentroval do vápna. Ondřej Nýber se po balónu vrhl jak rybička a hlavou usměrnil míč do sítě!

 

Strhnout vedení zpět na stranu plzeňského celku mohl střídající Ungr, s jeho ranou minutu před koncem základní hrací doby si Süttö poradil. Blíže brance byli naopak hosté, po jejichž standardce míč nepříjemně skákal pár vteřin ve vápně a málem ho dostali i za Bouzkova záda.

Bouzek střelec, Bouzek brankář

Penaltový rozstřel zahájil gólman Doubravky, který překonal svůj protějšek a následně vychytal první pokus Ostrovských, neúspěšným exekutorem byl Tolar. Bouzek „začapal“ i ve třetím kole penalt proti Nýberovi, ale domácím to i tak nestačilo. Ve čtvrté a páté sérii totiž zaváhali Sýs (trefil břevno) s Novákem (překopl bránu) a šlo se dál!

 

Komu připadne druhý bod, tak rozhodla šestá série, kdy nejprve uspěl domácí Štěrba, na něhož nenavázal ostrovský Rašman se svým sice umístěným, ale pomalým pokusem k tyči.



Ohlasy k zápasu


SK Senco Doubravka
Trenér A. Jindra: „Z průběhu zápasu a našeho výkonu jsem hodně zklamaný a rozčarovaný. Vůbec jsem nečekal, že se propadneme do takové herní bídy, hrozně mě to mrzí. Uspokojil mě akorát rozstřel, ve finále jsou pro nás dva body zlaté. Předvedli jsme hodně podprůměrný výkon.“

FK Ostrov
Trenér I. Filip: „Myslím si, že jsme hráli dobře. Zasloužili jsme si určitě alespoň ten bod, Doubravce jsme byli vyrovnaným soupeřem. Ke konci jsme měli na soupeře tlak a hodně závarů, škoda, že jsme to nedotáhli na vítězství. Ale pozitivní je, že výkon byl dobrý. Vyzdvihl bych vzadu Glance. Celé mužstvo ale zabojovalo, mělo vůli něco na Doubravce udělat.“



Sestavy


SK Senco Doubravka
V. Bouzek [-] - P. Krejčí [-] (66. P. Morávek [-] ) , D. Künstner [-] (46. J. Štěrba [-] ) , P. Knakal [-] , J. Peterka [-] (73. M. Ungr [-] ) , O. Stružka [-] , D. Sýs [-] , D. Novák [-] , D. Brabec [-] , J. Petr [-] , D. Skopový [-]

FK Ostrov
M. Süttö [-] - J. Pachta [-] , O. Nýber [-] , J. Tolar [-] , M. Rašman [-] , J. Glanc [-] , J. Horváth [-] , J. Liška [-] , J. Dušek [-] (77. F. Tomáň [-] ) , M. Matoušek [-] (68. M. Kobera [-] ) , M. Novotný [-]

ŽK: 59. D. Sýs - F. Tomáň , 12. J. Liška , 57. J. Tolar , 87. O. Nýber .
Hráči zápasu: V. Bouzek - O. Nýber , J. Glanc .
Počet diváků: 128. Rozhodčí: Tesař Tomáš - NOVOTNÝ Miroslav, KŘÍŽ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
8. 4. 2017 21:39
Bouzek podal velmi kvalitní výkon!