FOTO: Buldoky zachránil Dřížďal, nakonec berou dva body


Branky


0

Vyrovnané utkání odehráli v Kobylisích fotbalisté Karlových Varů s domácí Admirou. Ta se zásluhou parádního přímého kopu Zahálky dostala do vedení, chvilku před koncem zápasu však vyrovnal Dřížďal a poslal utkání do penalt. V nich zaváhal Šmidrkal a stoprocentní hosté urvali druhý bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zahálkova nádhera

Admira vletěla do utkání s Buldoky s vervou a aktivním napadáním kazila pokusy Karlovarských o konstruktivní rozehrávku. První minuty se tak nesly ve znamení boje o každý metr na hřišti a ani jeden tým se k ohrožení soupeřovy klece nedostal.

 

Náznaku šance se diváci dočkali až v 15. minutě, když si na dlouhý nákop zaběhli za domácí obranu oba forvardi Buldoků a Psohlavcovi chyběly decimetry, aby před Víškem změnil trajektorii míče. První střelu si připsali také hosté, ta však skončila jen na boční síti.

 

Admira se mohla ujmout vedení v 19. minutě, kdy zakombinovali Majer s Paťhou a centrovaný míč se snesl přesně na hlavu Michálka, ten ale poslal balón vysoko nad Dvořákovu bránu! Po odehrané půlhodině utekli do brejku domácí, Majer se uvolnil přes soupeře a Michálkovi chyběl krok, aby se dostal k míči.

 

V 35. minutě se hosté vrhli do útoku a odražený míč poslal Psohlavec ke Staňkovi, jehož technický pokus rozezvučel břevno Víškovy klece, Vary byly centimetry od první branky! Admira odpověděla v 43. minutě, kdy byl faulován Michálek a domácí měli k dispozici přímý kop přibližně z osmnácti metrů. Tradiční exekutor Štěpán Zahálka míč zakroutil nádherně přes zeď přesně do horního růžku Dvořákovy brány a poslal Pražany do vedení!

 

Chvilku před koncem poločasu ještě vystrašil karlovarského gólmana rohový kop, který Zahálka točil přímo do brány, míč ale skončil na horní síti.

František 'Dobrota' Dřížďal

Chvilku po obrátce se mohli hosté dočkat vyrovnání, když Víšek špatně vykopl a hned čtyři hráči v zelených dresech se vrhli proti němu. Hudec však svou střelu poslal nad břevno. Neuspěl ani Staněk s přímým kopem přibližně třiadvacet metrů od brány.

 

V 67. minutě se do balónu před vápnem opřel také Krlička, jeho pokus doprostřed brány vyrazil Víšek mimo. Karlovarští s přibývajícími minutami stupňovali svůj tlak a Pražané se soustředili prakticky pouze na defenzivu. Hezkou střelou z dálky se prezentoval také Hudec, ani on však neuspěl.

 

S opětovným zapnutím vyššího stupně a aktivním napadáním začali domácí znovu využívat chyb v rozehrávce Varů a po jedné z nich se patičkou pokoušel zakončit Šimek, svou pomalou střelu však navíc nasměroval vedle.

 

Šest minut před koncem se Karlovarští konečně radovali z kýženého gólu. Na centr Staňka z pravé strany si vyskočil František Dřížďal a byl odměněn za svou aktivitu, kterou vyvíjel po celé utkání! V závěrečných okamžicích druhého poločasu se žádná další příležitost ke skórování už neurodila, a tak se šlo do penalt.

Rozhodlo se v první sérii

Rozstřel zahájil úspěšným pokusem hostující Staněk, na kterého navázal gólman Dvořák, když vychytal Šmidrkala. A jelikož se nikdo z dalších karlovarských exekutorů nezmýlil, druhý bod putuje na západ Čech.



Ohlasy k zápasu


FK Admira Praha
Trenér J. Tichai: „Dobrý zápas, od nás to byl nejlepší jarní výkon. Nezaujatému divákovi se utkání muselo líbit, obě mužstva chtěla hrát fotbal. Byli jsme jasně lepší v první půli, v druhé půli nás soupeř trochu přehrál, ale první šanci měl v podstatě až při vyrovnání. Nevyužili jsme brejkové situace, to je škoda. Pokud chceme hrát nahoře, tak je musíme za stavu 1:0 potrestat. Že by Karlovy Vary se svým útokem dvakrát vyšly s nulou, to se nestává.“

FC Slavia Karlovy Vary
Trenér K. Tichota: „Oboustranně kvalitní fotbal, obě mužstva chtěla hrát, nikdo nebetonoval. Do zápasu jsme nevstoupili dobře, ztráceli jsme balóny, postupem času se utkání vyrovnalo. Tři minuty před poločasem jsme udělali chybu a domácí nás potrestali ze standardky. Myslím si, že po zásluze vedli 1:0. Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že nechceme prohrát. Vytvořili jsme si převahu, ale ta byla spíše platonická. Díky nasazení a bojovnosti se nám ale povedlo vyrovnat. Zápas po právu dospěl do penalt, remíza odpovídala průběhu zápasu. Všichni jsme hlavně ve druhém poločase hráli dobře, nikoho bych nevyzdvihoval.“



Počet diváků: 255. Rozhodčí: Haleš Vladan - ŠOB Aleš, LAVRENČÍKOVÁ Jindra.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.