Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.03.2017 15:00

18.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

8.0

Nápoje

10.0

Jídlo

10.0

Hrací plocha

7.0

Zázemí

10.0

FOTO: Sedlčany nadšeným výkonem zaskočily Admiru


Branky


15. P. Haas , 20. D. Němec , 87. T. Senft - 75. J. Vystyd (vl.) , 90. M. Paťha (p.)
0

Velmi povedený zápas za sebou mají fotbalisté Tatranu, kteří dokázali porazit dosud třetí tým divizní skupiny A, pražskou Admiru. Základy pro výhru položili už ve skvělém prvním poločase, kdy se dostali do dvougólového vedení. Komplikace sice přineslo vyloučení stopera Brotánka, ani to však Tatran nezastavilo. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Sedlčanská jízda bavila diváky

Sedlčanští na nic nečekali a k prvnímu, i když ne nějak nebezpečnému, prověření gólmana Víška se už po třiceti vteřinách hry odhodlal po nedůsledném odkopu obrany Pražanů Dvořák. Admira se snažila kombinačně předčít svého soupeře, aktivní napadání Středočechů jí však dělalo problémy a v kombinaci se zbytečnými chybami mohla být ráda, že se ve čtvrté minutě nedostal do samostatného úniku znovu Dvořák a za dvě minuty nepřesně oslovil Soldát Němce.

 

V 15. minutě byla snaha Sedlčan odměněna první brankou zápasu. Po vhazování Řeháka poslal Němec přízemní centr do vápna, do balónu se v pádu opřel Petr Haas a pěkným obloučkem dostal míč za záda Víška! O minutu později vyzkoušel Zahálka připravenost domácího brankáře Capoucha, kterého protáhl dalekonosnou ranou. Za chvilku bylo v Sedlčanech ještě veseleji. Řehák nakopl balón a hostující obrana hrozivou hrubkou nechala brankáře Víška napospas Dominiku Němcovi, který ho s chutí přeloboval a zvýšil na 2:0. Euforie domácích pokračovala a o minutu později to mezi diváky jen zahučelo, když z hranice vápna promáchl Haas. Uběhlo jen pár sekund a Nádeníček na druhé straně v těžké pozici hlavičkoval nepřesně.

 

První velkou šanci měla ale Admira ve 24. minutě z přímého kopu. Po Zahálkově exekuci však nebylo jasné, zda se hostující záložník pokoušel o přímou střelou, nebo spíše signál a Capouch mohl zůstat ledově klidný. Po půlhodině trochu přitvrdil v souboji s unikajícím Němcem hostující Jackl a uviděl žlutou kartu, navíc měl Tatran k dispozici přímý kop přibližně z dvaadvaceti metrů. K němu se postavili Kdolský s Dvořákem a druhý jmenovaný protáhl Víška střelou k tyči, dorážka domácích fotbalistů pak letěla jen těsně vedle!

 

Za dalších pár okamžiků se znovu Admira v podstatě zbavila míče po aktivním napadání Středočechů, Němcovi však střela nesedla. 44. minuta nabídla trestný kop Admiry a střelu Šmidrkala, jenž netrefil Capouchovu klec jen o pár centimetrů. Za minutu oslovil Němec jednoho ze svých spoluhráčů přihrávkou pod sebe, ten ale ke smůle Tatranu trefil pouze břevno!

 

Po celý první poločas si obrana Pražanů zkrátka nevěděla rady s nákopy na Němce a krajní záložníky Tatranu. Admira mohla být ráda, že skóre zůstalo 2:0, sedlčanští fotbalisté odehráli proti třetímu týmu Divize A skvostnou půli!

Ani Brotánkovo vyloučení domácí nezlomilo

Hostující lodivod Tichai logicky nebyl spokojen s výkonem svých svěřenců a do hry o poločase poslal Zolotuchina namísto Jackla, obraz hry se ale příliš nezměnil. V 53. minutě zachránil hostující celek včasným výběhem Víšek, poté zase těsně nedosáhl na míč po rohovém kopu Vystyd.

 

Sporný moment přinesla 55. minuta. Brotánek se ve vápně dostal do kontaktu s Víškem a rozladění hostující hráči po něm vystartovali. V následné rozmíšce upadl Vosický na zem a vykoledoval si k překvapení domácích fanoušků červenou kartu pouze pro stopera Sedlčan, když sám viděl pouze žlutý kartónek.

 

Větší nebezpečí pro Capoucha přišlo až v 70. minutě, když se Admira na chvilku usadila okolo vápna Tatranu a jeden z jejích fotbalistů střílel na bližší tyč, na zkušeného brankáře si však nepřišel. Až za šest minut se Admira dočkala kuriózního snížení. Ostrý nákop ztečoval Jan Vystyd nešťastně přes vyběhnuvšího Capoucha a kulatý nesmysl zapadl do domácí sítě.

 

V 86. minutě se Sedlčanští dočkali zaslouženého potvrzení vítězství. Capouch nakopl balón na Němce, který míč podržel a obloučkem vybídl střídajícího Tomáše Senfta. Ten se ještě ve vápně obtočil kolem obránců a vymetl šibenici! Nic na tom nezměnila ani 89. minuta a pokutový kop, který proměnil Marek Paťha. V nastavení pak neudržel nervy Vosický a po žlutém faulu tak srovnal alespoň počet hráčů na obou stranách.

 

Po srdnatém výkonu se fotbalisté Tatranu dočkali zasloužené výhry a poskočili na osmé místo, Admira naopak přenechala třetí příčku Motorletu.



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Sedlčany
Obránce L. Brotánek: „Do zápasu jsme vstoupili aktivně, první poločas jsme byli nebezpečnější a také jsme z toho vytěžili dva góly. Druhý poločas na nás soupeř vlétl a měl tlak. Na jeho konci přišel můj zkrat a červená karta. Byla zasloužená, ale myslím si, že měl být vyloučen i soupeř. Naštěstí to ale kluci ubojovali a vyhráli jsme. Byť soupeř prakticky nevystřelil na bránu, dal dva góly, a to po nešťastném vlastňáku a z penalty.“

FK Admira Praha
Trenér J. Tichai: „Domácí do zápasu vstoupili lépe, vyhrávali osobní souboje, byli důraznější a po zásluze šli do vedení 1:0. Po naší špatné malé domů dokonce na 2:0. Do konce poločasu nás přehrávali nikoliv fotbalem, ale nasazením. Do druhé půle jsme vstoupili úplně jinak, i když nám to fotbalově nešlo, začali jsme hrát agresivně a výsledkem bylo vyloučení domácího hráče už v 55. minutě. V 70. minutě se nám povedlo snížit, ale domácí nás potrestali z brejku na 3:1 tři minuty před koncem. Paťha už jen snížil z penalty na konečných 3:2. Za první poločas jsme si body nezasloužili.“



Sestavy


TJ Tatran Sedlčany
P. Capouch [-] - L. Brotánek [-] , T. Řehák [-] , J. Repetný [-] , J. Vystyd [-] - L. Soldát [-] , M. Dvořák [-] (72. T. Senft [-] ) , M. Hájek [-] (72. J. Čejda [-] ) , M. Kdolský [-] - D. Němec [-] (90. M. Valenta [-] ) , P. Haas [-] (85. M. Sirotek [-] )

FK Admira Praha
P. Víšek [-] - M. Horák [-] , Š. Zahálka [-] , B. Nádeníček [-] , J. Šimek [-] (79. T. Pavlata [-] ) , J. Šmidrkal [-] , T. Majer [-] , O. Vosický [-] , M. Paťha [-] , P. Jackl [-] (46. P. Zolotuchin [-] ) , O. Herc [-]

ŽK: 43. M. Hájek , 83. P. Haas - 30. P. Jackl , 55. O. Vosický , 61. M. Paťha . ČK: 55. L. Brotánek - 90. O. Vosický .
Hráči zápasu: J. Vystyd , T. Řehák , D. Němec , M. Dvořák .
Počet diváků: 450. Rozhodčí: Šlapák František - ŠTRINCL Pavel, NAVRÁTILOVÁ Pavla.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.