Penaltová sobota ve Štěpánově


Branky


89. D. Smrček (p.) - 7. D. Marcinov (p.)
0

V sobotním odpoledni diváci ve Štěpánově branku ze hry neviděli. Zápas bez velkých šancí, plné bojovnosti a soubojů nakonec rozhodly v devadesáti minutách dvě velmi přísné penalty. Remíza je asi zasloužený výsledek pro obě mužstva. Druhý bod za penaltový rozstřel si připsali domácí a tenhle bod nás může Řetězárnu v konečném účtování letošního ročníku hodně mrzet. Už po třetí v sezóně hosté nezvládli tuhle dovednostní disciplínu a ukázali, že penalty kopat neumí. Navíc vynikající brankář Štěpánova měl svůj den, rozhodující sedmou sérii neproměnil už poněkolikáté Jati...

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Marcinov proměnil spornou penaltu

Do zápasu za hosty nenastoupil nemocný Nepožitek a také Chromek, jehož pracovní povinnosti mu nedovolily se zapojit do zápasů našeho áčka. Hned v 6. minutě prochází do šestnáctky domácích Schneider a ten na její hranici v souboji s obráncem Štěpánova padá k zemi. Rozhodčí píská přísný faul a po chvíli nakonec ukáže na hranici pokutového kopu. Sporná penalta, kterou domácí nesou velmi těžce. Její rozehrání si veme na starost Marcinov a ikdyž brankář vystihne jeho střelu, ujímají se hosté vedení 1:0.

 

Zápas se odehrává hlavně ve středu hřiště, míč skáče na hrbolatém trávníku jak chce a kombinační hra moc nepřipadá v úvahu. Domácí se poprvé před hostující bránu dostanou v 16. minutě, ovšem jejich zakončení je tragické. To v 18. minutě už po rohovém kopu hlavičkují těsně vedle Tillovi branky. V 25. minutě se dostává k hlavičce i Marcinov, ale jeho střela končí nad bránou. V 28. minutě mají domácí stoprocentní šanci. Smrček si krásně obejde obránce a nachází přesným pasem útočníka Štěpánova, který sám před Tillem posílá míč metr vedle jeho levé tyče. V 33. minutě hlavičkuje vedle Šebesta a v 42. minutě dokonce střílí branku, avšak praporek asistenta letí nahoru. Poločas tak končí jednobrankovým vedením Řetězárny.

 

Další sporná desítka, opět proměněná

Domácí chtějí vyrovnat a vůbec to nevypadá že hraje poslední tým tabulky. Dokazují, že jejich jarní výsledky nejsou jen náhodou. Tečovanou střelu v 48. minutě Till chytá. V 52. minutě zahrávají domácí standardní situaci, místo očekávaného centru do vápna však vystřelí a střela se otře o tyč Tillovy branky. O chvíli později se opět ukáže Šebesta, ale jeho střelu Hložek vyboxuje. V 78. minutě zahrávají domácí rohový kop a z něho hlavičkují nad branku. Hosté drželi stále čisté konto, ale obdržená branka visela doslova ve vzduchu. Pryč je lehkost a souhra z minulého utkání s Bělkovicemi B.

 

V 87. minutě přichází další sporný okamžik. Opět na hranici šestnáctky zahraje rukou Jati a rozhodčí píská do píšťalky. Až po poradě s pomezním nakonec ukazuje na značku pokutového kopu, naši hráči jednoznačně ukazují na místo přestupku, ovšem nic už nezmění na další sporné penaltě utkání. Tu domácí promění a vyrovnávají na 1:1. V 90. minutě vysílá krásný centr do vápna Šebesta, Marcinov však ve velmi dobré pozici nezpracuje jeho přihrávku a zápas tak končí 1:1. 

Řetězárna penalty neumí

Jde se na penalty. Prvních pět sérii o dalším bodu nerozhodnou. Až v sedmé sérii domácí trefují a Jatiho penaltu vystihne vynikající Hložek. Domácí si tak připisují po zásluze i druhý bod.

 

AUTOR: Roman Michálek 

Fotogalerie z utkání: http://skretezarna.rajce.idnes.cz/Stepanov_SK_Retezarna_2_1

 



Ohlasy k zápasu



SK Řetězárna
Roman Michálek: Příští týden začínáme velkou domácí jízdu. Z následných šesti kol hrajeme pětkrát doma a pro zachování 1.A třídy i pro příští ročník je potřeba doma naplno bodovat. Sérii začíná ovšem těžký soupeř, Maletín, který v sobotu porazil lídra tabulky Bohuňovice 4:1. Zápas se hraje 15. dubna od 16:00 hod a srdečně na ně chci pozvat všechny fanoušky naší kopané.



Sestavy


TJ Štěpánov u Olomouce
J. Hložek [9.0] - M. Ševčík [-] (69. Z. Donda [-] ) , D. Smrček [-] , R. Tuška [-] , J. Křenek [-] , P. Rak [-] , T. Malý [-] , M. Stejskal [-] , M. Chládek [-] , J. Hladiš [-] , J. Hubáček [-]

SK Řetězárna
J. Till [-] - R. Michálek [-] (65. T. Kováč [-] ) , V. Křivan [-] , A. Obšil [-] - D. Schneider [-] (82. F. Vlachopulos [-] ) , M. Žák [-] , K. Bajza [-] - K. Šebesta [-] , F. Jati [-] - R. Zrník [-] , D. Marcinov [8.0]

ŽK: 76. T. Malý - 70. T. Kováč , 85. V. Křivan , 89. M. Žák .
Počet diváků: 73. Rozhodčí: Janáček Lukáš - LEPKA Miloslav, ROSSKOHL Ladislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.