Derby je naše! Mohou s klidnou hlavou prohlásit Světličtí fotbalisté, kteří vyprovodili Frymburk kanárem


Branky


0

Šlágrem osmého kola bylo derby mezi odvěkými rivaly ze Světlíku a Frymburku, který přijel na Světlík pro všechny tři body. Jak derby dopadlo se dozvíte v reportu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí vstřelili brzký gól

Začátek utkání byl nemastný neslaný a oba celky čekaly, s čím přijde ten druhý. Domácí Světlík však chtěl v derby co nejrychleji vstřelit branku, a to se mu povedlo. Dynamo zahrávalo v páté minutě standardní situaci, míč se odrazil za velké vápno k Františku Píškovi, a ten přes skrumáž těl propálil brankáře Malinu, 1-0!

 

Následovala přehlídka zahozených šancí z kopaček domácích. Ve velké příležitosti se ocitl M. Hüttner, který však trefil pouze sedícího brankáře. Následně Dědič s Vrábelem netrefili zařízení, a tak utkání bylo stále 1-0 pro domácí Dynamo.

 

Domácímu Světlíku se skvěle dařilo zachytávat hostující útoky již v záloze, která následně vytvářela šance pro uzdravená "dvojčata" Novotného s Dědičem. Druhou branku však nevstřelil ani jeden z nich, nýbrž mozek Světlického týmu Martin Hüttner. Novotný se prosmýkl na pravém křídlem přes hostujícího obránce, s míčem běžel po brankové čáře směrem k bráně, uviděl nabíhajícího Hüttnera, kterému přihrál, a ten svou slabší nohou poslal míč přesně ke vzdálenější tyči, 2-0!

 

 V závěru poločasu si vytvořil svou šanci také Frymburk, když tečovaná střela z přímého kopu letěla do protipohybu domácího brankáře, ale míč skončil jen těsně vedle tyče Skipalovy brány.

Světlík si otevřel střelnici

Stejně jako v prvním poločase, tak i ve druhém padl gól po pěti minutách. Kapitán Novotný vybojoval míč u rohového praporku, před bránou našel Ondřeje Dědiče, který pohotově zvýšil na 3-0 pro domácí!

 

V 58. minutě přišla první chvíle domácího kapitána. Role s Dědičem si tentokrát vyměnili a Adam Novotný poslal Světlík do čtyřbrankového náskoku, 4-0! Druhou branku v zápase vstřelil Novotný po centru od Mondšpígla, který střelce domácích našel na zadní tyči a ten neměl problém s uklizením míče do sítě, 5-0! O pět minut později, konkrétně v 76. minutě, završil Novotný hattrick, Dědič vystihl hostující přihrávku na stopera a poslal svého kapitána do samostatného úniku, který skončil brankou , 6-0!

 

Frymburk působil odevzdaným dojmem a za celý zápas nevymyslel téměř nic. Domácí si zbylé minuty pohlídali a zaslouženě vyprovodili Frymburk tenisovým kanárem! Tip Frymburského Václava Tomka do Českokrumlovských listů tedy vůbec nevyšel.



Ohlasy k zápasu


TJ Dynamo Světlík
Marian Gondek, trenér: Do zápasu s Frymburkem jsme konečně nastoupili s uzdraveným teamem, a to se hned projevilo a celý zápas jsme měli pod kontrolou. Soupeř jsme nepustili k ničemu. S projevem hry jsem velice spokojený a děkuji všem za super výkon! Nejlepším hráčem je celý tým. Pokud mám jmenovat, tak Novotný, Hüttner a Dekret.

FC Šumava Frymburk B
František Malina, hráč: V tomto utkání jsme chtěli získat tři body, ale bohužel se tak nestalo. K hostům jsme přijeli sice s dvanácti hráči, ale z toho 7 odehrálo hodinu před tím 90 minut za A-tým. To bohužel výkon celého týmu neomlouvá, byl to z naší strany opravdu příšerný zápas.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: Marek Jan - VINCÍK Petr (N), MERTL Vlastimil (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.