FOTO: Kunžak na jaře ještě neprohrál a přibližuje se vedoucímu čelu


Branky


0

V neděli se kunžacký tým utkal na číměřském hřišti s týmem Nová Bystřice „B“/ Číměř. Po podzimním debaklu 2:6, který schytali na domácí půdě měli soupeři rozhodně co vracet.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Remízový stav po prvním poločase

Úvod utkání hostům nevyšel úplně podle jejich představ, soupeř je přehrával a využíval děr v jejich obraně. Několikrát sami postupovali útočníci Číměře na brankáře P. Janáka, ten ale naštěstí všechny úniky vychytal a držel tak nerozhodný stav. Poté se potvrdilo pravidlo „nedáš- dostaneš“ a udeřili jsme kunžačtí. Útočník Yurii Sulimenko po krásné individuální akci propálil domácího gólmana Badinku a Kunžak vedl 1:0. Poté kunžacký tým ožil a hra se vyrovnala. Vypracovali si několik 100% brankových příležitostí, ale K. Vopravil neměl svůj den a své šance neproměnil. Když už vypadalo, že do šaten půjdou s jednobrankovým náskokem po pravé straně se dostal do úniku číměřský Robin Sehner, u míče byl dřív než brankář P. Janák a z velkého úhlu vyrovnal na 1:1. 

Kunžak odváží plný bodový zisk

Ve druhé půli Kunžak na soupeře od začátku vyvinul tlak a díky gólu zkušeného Karla Winklera z 51. minuty a kanonýra Yuriho Sulimenka z 53. minuty, který v tomto zápase zaznamenal svůj druhý zásah se dostali do vedení 3:1. Tím na soupeře padla pomyslná deka a hostující obrana vedená Tomášem Kratochvílem soupeře do žádných větších šancí nepouštěla. Největší šanci soupeře měl ve druhé půli hostující útočník V. Mol, ale kunžackého gólmana z blízka neprostřelil. Po zbytek zápasu hosté hru kontrolovali a v závěru po velkém tlaku mohli přidat čtvrtou branku, ale Y. Sulimenko, R. Hrůza ani mladý útočník L. Janák už nedokázali protlačit míč do sítě. Zápas tak skončil 3:1 ve prospěch Kunžaku, čímž si upevnili třetí místo v tabulce. Příští týden hostí druhou Studenou, která bojuje s Klikovem o postup do I. B třídy. Čeká je tedy šlágr kola a zápas s atraktivním soupeřem, takže se mají diváci určitě na co těšit a kunžačtí se budou snažit prodloužit jarní sérii bez porážky.



Ohlasy k zápasu


Číměř
Číměř: Ohlas k zápasu nebyl dodán.

TJ Kunžak
Pavel Ferdan: Do Číměře jsme odjížděli s vědomím, že nás nečeká nic lehkého i s tím, že se nám zrovna proti Číměři dlouhodobě nedaří, ale chtěli jsme prodloužit sérii bez porážky. Začátek zápasu sem nám moc nepovedl, domácí měli více ze hry, i když i my jsme mohli skórovat hned v 5. minutě. Naše obrana v čela v čele s brankářem odrážela útoky domácích, na čem má největší podíl náš stoper Kratochvíl. Z tlaku jsme se dostali díky velmi pohledné akci od našeho hráče Sulimenka, jeho gólem jsme se uklidnili a začali hrát lepší fotbal. Bohužel na konci poločas se z protiútoku trefil domácí hráč. Druhý poločas jsme začali přesně, jak jsme chtěli. A během deseti minut jsme, dá se říci, rozhodli zápas dvěma góly. Jsem rád, že jsme zvládli pohlídat náskok do konce utkání a tím vyhrát na půdě našeho neoblíbeného soupeře! Nyní se těšíme na dalšího kvalitního soupeře v podání Studené, doufáme, že jim znepříjemníme cestu za případným postupem.



Počet diváků: 80. Rozhodčí: CHLAŇ Jaromír - BOČEK Petr, NOVÁK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.