Duel dvou posledních týmů skončil nerozhodně


Branky


0

Hosté z Halámek přijeli k souboji jako předposlední tým v tabulce s posledním týmem Stráže a čekala se vyrovnanější bitva. Opak byl ale pravdou a Halámky byly po celý zápas jednoznačně lepší. To ovšem všechny tři body v jejich prospěch nepřineslo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas skončil remízou

Hosté začali udávat tempo hry hned od začátku a v 10. minutě, když Juráň přihrávkou vysunul Adensama, ale zatím se skóre neměnilo. Jeho razantní střela skončila mimo domácí branku. Hned v 15. minutě po ose Jan Herzog-L. Slavík a Macho, posledně jmenovaný přestřelil prázdnou branku, když byl v těžké pozici ve šprajcu. O minutu později se prodral do malého vápna agilní Jan Herzog, ale jeho střela jen těsně minula bránu. A tak přišla 16. minuta, když Halámky špatnou hrou v obraně zpětnou hlavičkou ke gólmanovi Závišovi doslova naservírovali pod nos Petru Přílepkovi a ten se nemýlil 1:0 pro domácí. Do této doby domácí Stráž na hřišti prakticky neexistovala a z první střely na bránu se radovala. Hosté se z tohoto šoku rychle snažili oklepat a hrálo se opět pouze na domácí branku. Nejprve přišla 23. minuta, když Adensam dobře vystřelil na domácího gólmana Jedličku, ten jenom míč vyrazil, L. Slavík jej vrátil zpět, hosté dávali do prázdné, ale jako zázrakem gólman balon vyškrábl z brankové čáry. Přece jen se hosté dočkali srovnání stavu, když v pokutovém území si míč perfektně zpracoval a pokryl Jan Herzog postrčil na Jirku Herzoga a ten střelou pod břevno nedal šanci domácímu brankáři 1:1. To hostům nestačilo a hned v 38. minutě přišel centr z levé strany od Slavíka do vápna na Macha, ten neméně krásnou hlavičkou přes celou bránu jen o vlásek minul. Pak ještě 2x zkoušel z trestných kopů Slavík pozornost domácího gólmana, ale neuspěl tak jako v zápase proti Novosedlům. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:1 i přesto, že hosté opět nedokázali proměnit své velké šance.

Brankář svým gólem dělil body

Do druhé půle hosté nastoupili tak jak skončili poločas první, tedy náporem a domácí přehrávali ve všech činnostech, v kombinaci, důrazu i nasazení. Na hřišti bylo pouze jedno mužstvo. Ve 48.minutě se tak konečně hosté dočkali a po několika výměnách balonu mezi Janem Herzogem a Ladislavem Slavíkem, se druhý jmenovaný dobře zorientoval v malém vápně a zvrátil stav ve prospěch hostí 1:2. Obraz hry se po této brance nezměnil, Halámky chtěli zápas rozhodnout třetí brankou, ale jejich časté útoky a šance vždy skončily nezdarem. Domácím nepomohlo ani dvojí střídání, byli zkrátka po celý zápas horší. A tak když už se zdálo, že hosté dovedou zápas k zaslouženému vítězství, tak pro ně přišla tragická první minuta nastavení. Stráž vrhla všechny zbytky sil do posledních nakopávaných míčů posílená i o gómana Jedličku, který vystartoval do útoku. A v momentě, když byl brankář domácích z brány venku, přišla osvobuzující nahrávka na Slavíka, který by pravděpodobně šel na prázdnou bránu. Jenže byl faulován, rozhodčí, který jinak zápas řídil velmi dobře toto přehlédl, jasný faul nezapískal a po protestech hostí naopak za řeči se kopalo proti Halámkám. A Stráž k úděsu hostí svůj trestný kop dokonale využila, když její stoper naservíroval nikým nehlídán hlavou před bránu, kde snad z metru domácí gólman Jan Jedlička zachránil alespoň bod pro domácí 2:2 a pokořil svého kolegu Záviše. Tato trestuhodná nekoncentrovanost tak stála Halámky jasné 3 body, protože sudí Chvála ihned po srovnání stavu zápas ukončil. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
Vlastimil Šicner: Duel dvou celků z chvostu průběžné tabulky OP mužů přinesl bojovný a docela zajímavý fotbal. Hráči hostujícího společenství v něm měli po většinu hrací doby optickou převahu a byli krůček od vítězství. V první minutě nastavení ale střelec jejich druhého gólu L. Slavík nesmyslně počastoval rozhodčího, na rozehrávku nepřímého kopu se vypravil i brankář Jedlička a podařilo se mu vstřelit vyrovnávací gól.

TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec: Co k tomuto zápasu říci, když jsme byli jednoznačně lepší a přesto si odvážíme pouze bod. Ke vší úctě k soupeři, tak dle mého jsme hráli proti nejslabšímu týmu soutěže, ale co je to platné, když to mělo skončit 1:5 pro nás, ale skončilo 2:2 po našich dvou kiksech. Stráž jsme přehrávali kombinačně i nasazením, ale zbytečnými chybami jim darujeme bod. Nedáme šance v útoku, ale také to dvakrát neustojíme vzadu, takže vina je kolektivní. Nechci však kluky zatracovat, to ani náhodou, hráli dobře, domácí přehrávali. Byl hodně znát návrat Jirky Herzoga, který nám scházel 8 zápasů. Takže v tom musíme hledat pozitiva pro poslední 2 kola, která hrajeme doma a pak jarní část. Dva body jsme ztratili, ale vlastně asi musím být rád za bod zvenku, i když je to velká nadsázka.



Počet diváků: 45. Rozhodčí: CHVÁLA Michal - MELZOCH David, MACHÁČEK Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.