Suchdol venku přestřílela Halámky


Branky


0

TJ Sokol Halámky nastoupili k derby s odhodláním konečně začít bodovat i přes fakt, že jejich soupeř ze Suchdola přijel s několika pendly z Áčka. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas skončil rozdílem třídy

Zápas začal ve svižném tempu a především hosté drželi taktovku utkání v prvních minutách. Potvrdili to hned v 10. minutě když prošel sám z půli hřiště hostující hráč nikým neatakován prakticky až do vápna, zde přihrál Janu Heřmanovi a ten si věděl rady s míčem a otevřel skóre 0:1. Domácí mohli o deset minut později srovnat, ale opět již asi v 5-tém zápase po sobě se projevila jejich bolest v proměňování šancí a Novák ji opět zahodil, když utekl po pravé straně, ale jeho střela těsně minula bránu. Heslo nedáš dostaneš zafungovalo bleskově, druhá střela Suchdola na bránu a druhý gol, běžela 32. minuta, opět Jan Heřman - 0:2. No a když v 38. minutě pendl z áčka Lukáš Štěpánek proměnil na 0:3, byli domácí hráči v boxerském slangu "na ručník". Hosté postavili silný útok posílený o hráče jedničky a to se jim plně vyplatilo. Co bylo na plat, že domácí se snažili, bojovali. Poločas tedy skončil jednoznačně pro hosty v poměru 3:0.

 

Drama se šťastným koncem pro hosty

Dalo by se říct, že bylo po zápase a domácí nic nevymyslí. Hosté se patrně uchlácholili výsledkem a do 2. poločasu polevili. Halámky se snažili i kvůli výborné návštěvě něco se zápasem udělat a vyvinuli ve druhé půli maximální úsilí. Hrálo se tvrdé derby, ale dobrý fotbal bez zákeřností. A když se prodral do malého vápna ve 48. minutě Radek Herzog a tvrdou ranou snížil na 1:3, bylo ještě dostatek času  výsledek zachránit. Poté byl sražen ve vápně M. Slavík, ale píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá a penalta se nepískala. Že domácí mají kopec smůly s koncovkou se vrchovatě potvrdilo v 61. minutě, kdy na bránu vyslal tvrdý projektil Jan Herzog, hostující gólman Kanděra balon pouze vyrazil před sebe, ale z dorážky jak jinak trefil Macho spojnici břevna a tyče a míč tak v bráně neskončil. Naštěstí hned o minutu později střídající Duda našel pěknou přihrávkou obránce Karla Deckera, který ligovou bombou z hranice vápna nedal šanci gólmanovi a střelou do šibenice kontaktním gólem dal na 2:3. Touto dobou domácí šlapali, hosty přehrávali a ztracený zápas byl najednou hratelný. Jenže přišla 68. minuta utekl střídající Daniel Trmal a upravil na 2:4. Ani to domácím nesrazilo definitivně vaz, dál makali a pro početné diváky musel být zápas velmi zajímavý. Přišla 85. minuta, když našel M. Slavík přesnou uličkou Nováka. Ten šel podruhé v zápase sám na bránu, ale s vyběhnutým gólmanem bohužel přehodil i prázdnou branku. Koncovka domácích je prostě žalostná. A tak v 90.minutě po rohovém kopu krásnou ranou z voleje pouze snížil Jan Herzog na konečných 3:4. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec: Už snad ani nevěřím, že štěstěna se na nás také obrátí, protože dnes jsme zase nehráli špatně, kluci makali až do konce, dali jsme 3 branky a přesto zůstáváme bez bodu. Suchdol postavil silný tým, posílený o některé hráče jedničky, v útoku s výborným Štěpánkem a Heřmanem a v prvním poločase utekli o tři branky. Upřímně jsem myslel, že je po zápase, ale dřeli jsme, snížili na 2:3 a myslím, že srovnání bylo otázkou času. Bohužel jsme dostali gol na 2:4 z ofsajdové pozice, což potvrdila řada početných diváků. Já to nemohu ze svého pohledu posoudit. Zákrok na M. Slavíka ve vápně jsem však viděl dobře a dle mého se měla pískat penalta. Nemůžeme však nic udělat s faktem, že stále neproměňujeme tutovky a to nás sráží tvrdě do kolen. Jinak derby přineslo vše co má.

Sokol Suchdol nad Lužnicí B
Jaroslav Kollmann: Do utkání jsme vstupovali s jednoznačným úkolem, a to vyhrát. Protože kdyby jsme toto utkání nezvládli, ocitli by jsme se na konci tabulky a to my rozhodně nechceme a troufám si říct, že tam ani nepatříme. Tým se nám na toto utkání podařilo vytvořit velice silný, kdy na lavičce sedělo 7 skvělých hráčů. Kéž by to takhle pokračovalo i nadále. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a podařilo se nám po delší době proměňovat šance, i když v prvním poločase mohl být gólový rozdíl z naší strany přeci jen větší. Druhý poločas z naší strany nebyl vůbec optimální, kdy se hosté vrhli do útoku a získávali většinu odražených balonů a byli i v útočné fázi důraznější než my. Naštěstí se nám podařilo vstřelit 4 gól, který nás zase trochu uklidnil. Ale i přes to jsme přežili pár klinických smrtí, kdy soupeř neproměnil své vloženky. Snížit se jim podařilo až v samém závěru. Utkání, především první půli, oceňuji. Bylo to derby jak má být, tvrdé a gólové! Do příštího zápasu musíme více zapracovat na obranné činnosti, která nám vázla potom co jsme si mysleli, že máme vyhráno.



Sestavy



Sokol Suchdol nad Lužnicí B
V. Kanděra [-] - R. Gorný [-] , P. Krejčí [-] (55. D. Trmal [-] ) , J. Brabec [-] , J. Heřman [-] , M. Havelka [-] (89. M. Matějček [-] ) , L. Kuchyňka [-] (81. T. Potěšil [-] ) , M. Prášil [-] , L. Štěpánek [-] (60. P. Dlužanský [-] ) , R. Polák [-] , M. Čáp [-] (46. J. Kollmann [-] )

ŽK: 51. K. Decker , 55. M. Slavík - 50. R. Polák , 84. J. Brabec .
Hráči zápasu: J. Brabec , J. Heřman .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: CHLAŇ Jaromír - HONZÍK René, KOŘÍNEK Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.