Bystřice vyloupila Halámky a drží si první příčku


Branky


37. M. Řežáb , 83. M. Slavík (p.) - 6. P. Nižník , 31. K. Juráň (vl.) , 71. J. Záhorka , 78. J. Kalvas
0

Halámky kterým se poslední zápasy nedaří, přivítaly první tým okresního přeboru Bystřici. Utkání tak slibovalo zajímavou podívanou, která nakonec skončila výhrou hostí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný první poločas

Zápas proti společenství N. Bystřice/Číměř začalo domácí společenství Halámky/Hranice špatně a již v 6. minutě prohrávalo 0:1 když po lehčí střele Petra Nižníka z cca 20 metrů propadla domácímu gólmanovi Závišovi k tyči. Po této střele se musel gólman Záviš červenat a bohužel to nebylo naposledy. Domácí se z toho snažili rychle oklepat a již v 18. minutě uháněl z půlky hřiště osamocen na bránu hostů útočník Trsek, poté co ho vybídl hezkou přihrávkou Jan Herzog. Jenže jmenovaný útočník trefil pouze nohy gólmana Drábika. Těžkou dorážku pak Řežáb nedokázal umístit do brány. A tím začal neskutečný zmar domácích hráčů směrem dopředu. Vzadu to nebyla také žádná sláva a již ve 20. minutě si nepohlídali standardku a hlavou nad hosté minuli domácí svatyni. Hned o minutu později opět naštěstí pro domácí hosté zbrkle zakončili. Poté začala domácí zmiňovaná marná snaha směrem dopředu, když v rozmezí pětiminut šli opět sami na bránu a opět nic z toho. Nejprve v 25. minutě vyzval Jan Herzog k solu Nováka a ten vymýšlel až tak, že ve finále minul odkrytou bránu Drábika. Ve 30. minutě podruhé v zápase sám na bránu Tomáš Trsek a znovu ztroskotal na brankáři hostů. Tyto trestuhodně zahozené šance se později ukázali jako klíčové pro další vývoj zápasu. Ihned v zápětí totiž hosté podnikli výpad do obrany domácích a ti si nakonec při snaze vykopnout z prázdné brány dali góla sami díky bekovi Karlu Juráňovi - 0:2. O minutu později mohlo být hůře, ale to se pro změnu vytáhl Záviš a dobrým zákrokem držel domácí nad vodou. Ti se přeci jenom chytili, když se po důrazu ve vápně konečně prosadil Martin Řežáb a v 37. minutě snížil kontaktním gólem na 1:2. Do kabin se mohlo jít za remízového stavu, ale tvrdou střelu Herzoga hostující gólman Drábik ve 43. minutě vyrazil.

Číměř bere všechny body

Domácí ve druhém poločase zapli na větší obrátky, hosty uzavřeli na jejich polovině a cca do 65. minuty měli více ze hry a opět tutové šance. Ale ta žalostná koncovka. Nejprve se v 55. minutě prodíral obranou hostí Novák, když nejdříve nasadil soupeři housle, ale poté již na vápně trefil pouze tyč hostí a míč se odrazil ven z brány do hřiště. Poté v 58. minutě se dostal před bránu Macho, dával již do prázdné, ale v poslední chvíli hosté míč odvrátili. Hostující střídačka to jen komentovala slovy: "Co by jste ještě chtěli víc?" A to se znovu plně potvrdilo. Domácí tlak opadl, hosté se nadechli a v 71. minutě po rohovém kopu se radovali potřetí, když Závišovi vypadl míč a ze skrumáže se šouravou šmudlou trefil Jan Záhorka - 1:3. Halámky se sesypali, protože na rozdíl od N. Bystřice nedokázali proměnit své nejvyloženější šance a hosté na co šáhli resp. kopli to jim tam spadlo. Důkazem toho byla 78. minuta, když vyšachovali domácí obranu a pohodlně zvýšili Jakubem Kalvasem na 1:4 z pohledu domácích. Bek domácích Juráň si také vybral smolný zápas a po druhé žluté následovala barva červená a tak putoval v 80. minutě do sprch. Domácí již jen symbolicky po faulu na Macha korigovali konečný výsledek na 2:4 z penalty, kterou proměnil Michal Slavík. Domácí tedy opět prohráli a jak dobře OP začali, tak nyní se jim prostě nedaří.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec: Co říct k dalšímu domácímu zmaru? Pokud neproměníme ani ty nejvyloženější šance, tak nemůžeme pomýšlet na výhru. Naše trápení s koncovkou potvrdila i hostující lavička slovy: "Co chcete ještě víc?" Ano je to tak, pokud jdeme 3x sami na bránu a nedáme nic a počtvrté trefíme tyč, tak už to není o štěstí. Navíc obranná hra také stagnuje, gólman Záviš také neměl svůj den a dvakrát se musel červenat, pak je výsledek jaký je. Hosté byli rozhodně hratelní, ale na rozdíl od nás na co sáhli resp. kopli to jim tam spadlo. Jak jsme dobře OP rozjeli, tak se zkrátka nyní vůbec nedaří, neumíme se brankově prosadit a proto jsme na chvostu tabulky. Snad si smolné období vybíráme právě teď a do konce podzimu bude lépe. Potvrzuje se, že nám citelně chybí především zraněný Jirka Herzog a jeho cit pro hru a fotbalové myšlení. Od jeho začátku absence jsme vše prohráli.

Číměř
František Adamec: Před zápasem jsem měl velké obavy v jaké sestavě domácí nastoupí, ale když jsem viděl jejich sestavu tak jsem věděl že nejsou kompletní a máme šanci na 3 body což jsme nakonec získaly a to je asi všechno protože domácí co všechno zahodili to se jen tak nevidí. Jinak více zápas rozebírat nebudu a my musíme zase začít hrát pořádný fotbal jinak nám tento výkon na silnější soupeře nebude stačit.



Počet diváků: 30. Rozhodčí: BICEK Roman - CIGÁŇ Roman, KOŘÍNEK Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.