Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2016 17:00

4.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Staňkov doma překvalil Halámky


Branky


0

Nekompletní Hraničář se rychle ujal vedení, ale jinak vycházel ze zajištěné obrany. Přestože měl nováček přeboru míč více v držení, do velkých šancí jej domácí nepouštěli a po dvou trefách Fleischmana definitivně rozhodli o svém vítězství, které hosté korigovali až v samotném závěru.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jediná branka rozhodla první poločas

Domácí nastoupili s velmi účelnou a jednoduchou taktikou, která jim perfektně vycházela a nemuseli přitom vynaložit ani takové úsilí. Na jejich malém hrbolatém a nerovném terénu, který spíše připomínal "betonové" pole se míč odrážel a skákal jak zběsilý a Staňkov zkrátka na tom umí hrát. To se však nedá říct o hostujícím týmu z Halámek, ten se trápil a nedokázal si po celý zápas poradit s pevnou domácí obranou a jejich nakopávanými balony určených především na útočníka Studničku. A když to na něho nevyšlo, tak balon skončil v autu nebo daleko od domácí branky. Hosté se snažili kombinovat a přihrávat, ale to na malém hřišti bylo málo i když to mohlo vypadat, že mají více ze hry. Hosté neuhlídali hned z počátku zápasu offsajd systém, míč se dostal na pravou stranu, odtud ho domácí hráč vrátil na penaltu a Mojmír Vonka otevřel ve 3. minutě skóre - 1:0. Pak sice hosté kombinovali a snažili se vyrovnat, ale jak už bylo napsáno, nic z toho. Halámský nově složený útok si s tím nedokázal poradit a domácí v klidu  vždy míč nějak odvrátili. Ano domácím jejich systém hry plně vyhovoval, nikam se bezhlavě netlačili a doma vlastně hráli na brejky. Hosté sice dokázali eliminovat jejich elitního útočníka Studničku, ale ani to na lepší výsledek nestačilo. V 1.poločase se již nic zásadního nezměnilo a čekalo se co se změní po otočce stran.

 

Drama se nekonalo, domácí vyhráli

Do 2. poločasu Halámky vyměnili útočníka Svobodu za Slonka, ale ten se při jedné útočné snaze nešťastně zranil a musel i on v 62. minutě střídat. Na hřišti tedy pobyl cca 17. minut. Domácí dále pokračovali ve zpomalovací nakopávané taktice a to jim stačilo k jedné ojedinělé akci, kdy po střele nedokázal gólman Záviš udržet balon, ten mu proklouzl a pro domácího Josefa Fleischmana nebyl problém z metru dorazit míč do prázdné branky - 2:0. Společenství Halámek/Hranic nic nezabalilo, dál dobývalo staňkovskou branku, ale jejich hra nebyla ničím oživena a vždy ztroskotala na domácí obraně a nebo dobře chytajícím domácím gólmanem. Postupem se z toho stávala křeč a proto to nemohlo dopadnout jinak než jejich neúspěchem. Trenéři Vajo s L. Slavíkem vymýšleli všechno možné, vsadily na vabank a ani varianta se stoperem Kollmanem coby útočníkem neslavila brankovou radost. Obrana se přeskupila, nebyla však tak kompaktní a dovršením toho přišla 84. minuta a po přiťuknutí Studničky pod sebe se podruhé prosadil Josef Fleischman - 3:0. Hosté hráli buď a nebo a bohužel pro ně, jim nic nevycházelo. Důkazem toho byla v 86. minutě neproměněná penalta Novákem po sražení halámského útočníka. Hra se tak mohla zdramatizovat, právě i potom co se přeci jenom v 89. minutě prosadil hostující útočník Tomáš Trsek,který přehlavičkoval domácího gólmana a upravil na 3:1 pro Staňkov. Rozhodčí Kuneš nastavil 4. minuty, ale to se již nic nestalo. Domácí tak udělili hostům lekci z produktivity a svou velmi jednoduchou hrou slavili vítězství. Hostům se nedařilo tentokrát zhola nic a proto odjíždí poraženi.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Hraničář Staňkov
Josef Bušta: Před zápasem jsme nebyli vůbec v optimistické náladě, neboť se omluvila řada hráčů ze základu, neměli jsme brankáře, kterého musel zastoupit starší hráč z pole Pipek a ještě krátce před zápasem to vypadalo, že nastoupíme pouze o deseti hráčích, naštěstí na poslední chvíli dorazil jedenáctý hráč, proto ze zápasu jsme měli oprávněné obavy, hlavně kvůli předešlým výsledkům Halámek. Samotný zápas jsme však začali dobře a i když hosté měli více v držení míč, do velkých šancí jsme je nepouštěli. Hráli jsme ze zajištěné obrany, což nám prakticky vycházelo celý zápas a když jsme v 84.min. přidali třetí branku, bylo o nečekaném vítězství rozhodnuto

TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec: K zápasu jsme přijeli bez dvou křídel Ladislava Slavíka a Martina Řežába a velmi citelně nám chyběl také zraněný Jirka Herzog. Museli jsme udělat změny v sestavě a útok jsme měli díky tomu dost bezzubý. Přesto jsme se snažili bojovat a kombinovat hrou po zemi.To však nebylo na malém hrbolatém a nerovném hřišti dost možné a domácím stačilo pouze vykrývat pozice a pozorně bránit před vlastní bránou. Nevymlouváme se na to, ale zkrátka nám toto prostředí, způsob hry Staňkova vůbec nevyhovoval. Domácí takticky vyčkávali, nikam se nehrnuli a hráli pouze dlouhé míče na Studničku a tedy vlastně doma na brejky.Toho jsme sice dokázali pokrýt, ale i tak jsme zaslouženě prohráli. Domácí nám udělili lekci z produktivity. Mrzí i neproměněná penalta v 86.minutě Novákem, protože se stále dalo hrát, góly padají i v nastavení. My jsme ho vlastně dali poté také v 89.minutě, to však bylo pozdě. Myslím, že v odvetě na jaře u nás to bude o jiném "fotbale".



Sestavy


TJ Hraničář Staňkov
R. Pipek [-] - J. Macek [-] , J. Fleischman [-] , M. Studnička [-] , J. Váňa [-] , P. Koukol [-] , M. Vonka [-] , M. Vonka [-] , A. Bednář [-] , M. Pilař [-] , P. Jecha [-]

TJ Sokol Halámky/Hranice
D. Záviš [-] - R. Duda [-] (75. K. Juráň [-] ) , P. Kollmann [-] - J. Macho [-] , P. Novák [-] , M. Slavík [-] , J. Herzog [-] - J. Slonek [-] (46. M. Svoboda [-] ) , T. Trsek [-] - K. Decker [-] , P. Herzog [-]

ŽK: 42. M. Vonka , 77. P. Jecha , 88. P. Koukol , 90. M. Studnička - 28. P. Herzog , 59. M. Slavík , 76. T. Trsek .
Hráči zápasu: J. Fleischman .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Kuneš Radek - LANČ Karel (N), TRSEK Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.