3:0
(1:0) kont.
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.09.2016 14:00

4.kolo, Ústecký | 1.A třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zase ten alkohol. Pomezní sudí nadýchal 1,03 promile


Branky


0

Utkání mezi Dobroměřicemi a Postoloprty skončilo o poznání dříve, než mělo. V 50. minutě se totiž hostující fotbalisté rozhodli nepokračovat ve hře z důvodu, že pomezní rozhodčí Pavel Janeček není způsobilý zápas odmávat. Přivolaná policie jim dala za pravdu, čárový sudí nadýchal přes jednu promile.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trpělivost hostujícímu mužstvu došla v 50. minutě, kdy se Dobroměřičtí ujali vedení 2:0. Gólu předcházel dle slov postoloprtského kapitána Petra Junka jasný ofsajd, který rozhodčí Janeček neodmával. Postoloprtští fotbalisté křičeli na hlavního sudí Kamila Bretschneidera, ať podrobí Janečka dechové zkoušce, do té doby nebudou pokračovat ve hře. 

 

Nikdo z přítomných však alkohol tester u sebe neměl, a tak se čekalo na policisty, kteří přijeli za třicet minut. Podezření hostujících fotbalistů se potvrdilo, jelikož sudí Janeček nadýchal 1,03 promile! Hlavní rozhodčí Bretschneider se po telefonické domluvě s vedením krajského fotbalového svazu utkání ukončit. Ve středu 21. 9. rozhodne STK o náhradním termínu zápasu. 

 

Jako by těch problémů s alkoholem nebylo za poslední dobu v českém fotbale málo...

Na inkriminovaný moment a následnou dohru se můžete podívat ve videu od 1:09:00.

 

Pro úplnost přikládáme zprávu rozhodčího Bretschneidera:
"V 50.´, po vstřelení 2. branky domácím družstvem odmítli hráči hostů navázat hru a pokračovat ve hře, kdy kapitán družstva hostů Petr Junek ID 89121064 toto zdůvodnil tak, že AR1 Pavel Janeček je pod vlivem alkoholu a že odmítá s družstvem pokračovat ve hře. Po 5ti minutách, kdy byla hra přerušena, kapitán hostů s celým družstvem včetně vedoucího stále trvali na tom, že nebudou pokračovat ve hře a dožadoval se, aby se AR1 podrobil dechové zkoušce na zjištění alkoholu v dechu (na to však nebyl na místě k dispozici žádný přístroj). Z tohoto důvodu byla hra přerušena a všichni hráči i rozhodčí opustili HP a odešli do šaten.

 

Zde jsme čekali na hlídku PČR, která přijela po 40ti minutách od začátku 2. poločasu, a to proto, aby se AR1 Pavel Janeček na žádost družstva hostů podrobil dechové zkoušce. Ten se této zkoušce po příjezdu hlídky PČR dobrovolně podrobil. Dechová zkouška byla pozitivní s výsledkem 1,03 promile alkoholu v dechu. AR2 Pavel Janeček v poločasové přestávce vypil pro osvěžení asi polovinu půllitrového piva a v mé přítomnosti žádný další alkohol nepožil. Já sám jsem na něm žádné příznaky opilosti nepozoroval, pro jsem jej jak na začátku, tak i v poločase utkání ponechal na pozici AR1. Protože jsem na něm známky opilosti nepozoroval, tak k tomuto jsem neměl důvod.Impulzem celého konfliktu byla branka, kterou v 50.´ minutě vstřelilo družstvo domácích. Po obdržení této branky kapitán hostů uvedl, že branka byla vstřelena z ofsajdu a AR1 není schopen regulérně posuzovat konkrétní situace.

 

Já osobně nemohu tuto situaci objektivně posoudit, neboť akce v 50.´ minutě proběhla z rychlého protiútoku a z mého pohledu nebylo možné rozpoznat, zda šlo nebo nešlo o porušení pravidel fotbalu. Z tohoto důvodu jsem respektoval rozhodnutí AR1.Vzhledem ke shora uvedeným skutečnostem nebylo již utkání dohráno (po telefonické konzultaci s předsedou KR) a zápis o utkání tedy nebyl potvrzen vedoucími družstev. Z utkání bylo odehráno 50´."



Sestavy


FK Dobroměřice
L. Pechar [-] - J. Plachý [-] , D. Holeček [-] , A. Rus [-] - P. Reh [-] , Z. Hanzlíček [-] , L. Maliňák [-] , O. Matyáš [-] - A. Šebek [-] , M. Pšigrocký [-] (46. M. Němec [-] ) , F. Lazarik [-]

FK Postoloprty
P. Junek [-] - D. Fleischman [-] , T. Holečka [-] , O. Zícha [-] , L. Pour [-] , J. Pöschl [-] , M. Ďuračka [-] , P. Pečner [-] , D. Zíbrt [-] , A. Fridrich [-] , P. Pechát [-]

ŽK: 4. T. Holečka , 8. P. Pečner , 30. A. Fridrich , 48. P. Junek .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Bretschneider Kamil - JANEČEK Pavel, PRŮŠA Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.