Rosice si poradily s Chvojencem - 3:1.


Branky


12. P. Zelinka , 40. L. Tamchyna , 65. L. Němec (p.) - 75. T. Richter
0

V neděli do Rosic přijel Chvojenec, v souboji béček byli favoritem domácí. Svou roli nakonec potvrdili a zaslouženě zvítězili, i když jejich výhra se nerodila zrovna lehce. Více se dočtete v následující reportáži.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rosická převaha

Domácí trenér Matějů musel před zápasem hodně lepit sestavu, jelikož mimo bylo několik hráčů. Pomocnou ruku podal rosický A tým, takže o oslabení základní sestavy nemohla být řeč.

 

Rosice začaly dobře, byly pohyblivější a vycházela jim kombinace. Tento trend si dokázaly udržet prakticky po celý první poločas.

V úvodní šanci se po rychlé kombinaci objevil L.Němec, ale mířill pouze do zábradlí za brankou.

 

Hosté nedokázali rosické akce zastavovat dovoleným způsobem. Na řadu tedy přicházely fauly, kdy zejména krajní obránci Chvojence ukázali pestrý arzenál nedovolených zákroků. Rozhodčí Šebetka zatím karty používat nechtěl a tak se mu zápas začal pomalu vymykat z rukou.

 

Nicméně domácí se stále snažili hrát fotbal a odměnou jim byl vedoucí gól. Na půlce L.Němec trochu se štěstím vysunul Červenku, který parádně připravil gólovou šanci pro P.Zelinku a domácí útočník se ve snadné pozici nemýlil - 1:0.

 

Rozlet rosických přibrzdila situace, kdy domácí stoper Roubal zahrál nešťastně ve vápně rukou. S nařízenou penaltou však hosté naložili opravdu mizerně a Nahálka v domácí brance nemusel vůbec zasahovat.

 

Další šanci měl aktivní Tamchyna, který si vyměnil míč s L.Němcem a střílel těsně vedle. V další situaci už se drobný záložník gólu dočkal. Pět minut před přestávkou si naběhl za obranu na pas J.Zelinky, perfektně si míč zpracoval a přes brankáře jej zasunul do branky - 2:0.

 

V závěru první půle se ještě schylovalo ke rvačce, poté co jedna ze strkanic skončila hlavičkovanou mezi chvojeneckým kapitánem Smolným a domácím P.Zelinkou. Naštěstí se vše podařilo zažehnat a hráči obou týmu mohli zamířit vychladnout do kabin.

Domácí polevili, ale výhru si udrželi

Ve druhém poločase už rosičtí nenabídli tolik fotbalových akcí. Chvojenečtí už si přece jen také vypracovali nějaké šance, kdy domácí dvakrát podržel brankář Nahálka.

 

V 65. minutě zatáhl do vápna míč Palaščák, jeho centr trefil ruku chvojeneckého hráče a pískala se penalta. Tu proměnil L.Němec, i když brankář Hromádko vystihl směr, domácí se tak mohli uklidnit - 3:0.

Jenže klid netrval dlouho, v 75.minutě si za obranu naběhl nekrytý T.Richter a snížil na 3:1.

Hosté měli další možnost, kterou dobrým obraným zákrokem zblokoval Roubal na roh, ze kterého však chvojenečtí opět ohrozili domácí branku, když hlavička letěla těsně vedle. 

 

Na druhé straně se k míči uvnitř pokutového území dostal L.Němec, z pravé strany se pokusil o obstřel šajtlí a brankář pouze přihlížel, jak střelu zastavila tyč.

Pak unikal sám na branku střídající Levai, ale v poslední fázi si míč špatně připravil a ve skluzu na dlouhou nohu střílel vedle.

 

V 89. minutě ještě přišla zcela zasloužená červená karta pro hostujícího Aleše Půlpána, který si o ni koledoval prakticky po celé utkání.

 

Rosičtí si vedení udrželi a po zásluze brali tři body.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Rosice nad Labem B
David Matějů ( trenér Rosic ): „ Pozitivem je náš zajímavý herní projev v prvním poločase a udržení dostatečného náskoku pro klid. Negativem naopak nijaký herní projev ve druhé půli."


Autor: L. N.


Místo: Rosice nad Labem. Počet diváků: 75. Rozhodčí: Šebetka Milan - STACH Jiří (N), HORÁK Vlastimil (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.